Binnenkort gaan de SAKE opleidingen van Simon Hofstra weer van start. In één dag kun je de basisbeginselen van sake leren en na de cursus van 4 dagen mag je je sake expert noemen. Succesvolle kandidaten worden beloond met een officieel WSET Award in sake.

Simon Hofstra is een sake expert die in Japan met de eretitel Sake Samurai is beëdigd. Hij behoort tot de meest vooraanstaande professionals wereldwijd op sakegebied. Met als doel verdere kennisverspreiding van sake te bewerkstelligen heeft Simon in 2016 Taste of Sake opgericht. Taste of Sake richt zich op het geven van cursussen en het inspireren en trainen van sommeliers en vakhandel. Vanaf 30 september gaan de WSET Award in sake level 1 en level 3 weer van start.

Sake Samurai inauguratie Simon Hofstra

WSET Award in Sake level 1 

De WSET Award in Sake level 1 richt zich zowel op wijnwinkels, slijterijen, sommeliers en bartenders maar ook op de particulier met interesse voor deze fascinerende Japanse drank. Succesvolle kandidaten ontvangen na afloop van deze cursus naast een internationaal erkend diploma tevens een speciale speld van de WSET. De duur van deze opleiding is een dag. Er worden ongeveer 10 verschillende sake geproefd. Gedurende de dag proef je een aantal verschillende stijlen, soorten en kwaliteiten sake. Aan het einde van de dag beschik je over een basiskennis van sake. Je kent de ingrediënten en de stappen om sake te maken. Je hebt kennis van de verschillende soorten sake en hun karakteristieken ook weet je hoe je sake moet behandelen en serveren.

Overige info WSET Award in Sake level 1

Voor deze studie is geen basiskennis of voorstudie over sake nodig, enige kennis over wijn en sake is echter wel een voordeel gedurende de lesdag. De cursus wordt gegeven in het Engels met eventueel aanvullende Nederlandstalige uitleg. Ontvangst vanaf 9:30, aanvang 10:00  einde rond 17:00. De kosten voor deze opleiding bedragen  € 245,00 exclusief btw en is inclusief examen, studieboek, sake en lunch.

Deze cursus wordt gegeven op maandag 30 september en zaterdag 30 november 2019  in Park Hotel Amsterdam. Meer info en inschrijven: WSET Level 1 Award in Sake

De WSET Award in sake level 1 en WSET Award in sake level 3 zijn internationaal erkende diploma’s uitgegeven door de meest vooraanstaande en grootste onderwijsinstelling op drankengebied in de wereld.

wset_app_rgb-1-768x231

WSET Award in Sake level 3 

Tijdens deze 4-daagse cursus worden ongeveer 40 verschillende soorten sake geproefd. Tijdens de cursus proef je een enorme diversiteit aan verschillende stijlen, soorten, kwaliteiten daarnaast sake uit verschillende gebieden en gemaakt van diverse sakerijst.
Succesvolle kandidaten zullen aan het einde van de cursus:
1) Kennis hebben van de verschillende ingrediënten van sake, hoe sake gemaakt wordt en de invloed van de ingrediënten en verschillende productiemethoden op de uiteindelijke kwaliteit en stijl van de sake.
2) Kunnen identificeren van de karakteristieken van de speciale categorieën van sake en uit kunnen leggen hoe de verschillende ingrediënten, productiemethoden, productietechnieken en commerciële factoren de stijl, kwaliteit en prijs van sake beïnvloeden.
3) Kennis hebben van de verschillende invloedrijke sake organisaties en de commerciële belangrijkheid van sake voor de Japanse exportmarkt.
4) Kennis hebben van en kunnen selecteren, serveren, opslaan van verschillende sake.
5) De basis karakteristieken in de sake met daarbij behorende kwaliteiten en soort sake proeftechnisch kunnen onderscheiden.

Overige info WSET Award in Sake level 3

Succesvolle kandidaten ontvangen na afloop van deze cursus naast een internationaal erkend diploma tevens een speciale speld van de WSET. Voorafgaand aan de WSET Level 3 Award in Sake is een (online te volgen) thuisstudie van 24 uur. Daarnaast wordt aanbevolen om WSET Level 1 Award in Sake gevolgd te hebben maar dit is geen verplichting. De cursus wordt gegeven in het Engels met eventueel aanvullende Nederlandstalige uitleg. Ontvangst vanaf 9:30, aanvang 10:00  einde rond 17:00. De kosten voor de opleiding bedragen € 825,00 exclusief btw. Kosten zijn inclusief examen, studieboek, koffie, sake, lunches in en twee speciale mond geblazen Lehmann sakeglazen. De duur van deze opleiding is vier dagen.

Deze cursus wordt gegeven op twee tijdstippen en plekken:
4-5-11-12 november 2019 in Eindhoven
27-28 januari en 3-4 februari 2020 in Amsterdam
Meer info en inschrijven: WSET Level 3 Award in Sake 

Sake line up (1)

 

Meer over sake op Anne-Wies.NL? Kijk hier even rond.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!