De Nederlandse finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd ‘Champagne Ambassadeur’, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd vandaag gewonnen door Sabas Joosten in het Renaissance Hotel Amsterdam.

Uitbreiding kennis over champagne

Het initiatief van de “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne”, dat dertien jaar jaar geleden werd gestart, heeft vooral als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten.

De Nederlandse finale

De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken. Sabas Joosten, sommelier bij restaurant De Librije te Zwolle, nam het in de Nederlandse finale op tegen Eline Groenendijk en Guillaume Coret. Het hoofdthema van de finale 2017 was « Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn

Nederlandse Champagne Ambassadeur: de jury

De juryleden van de Nederlandse finale waren :
Hinke de Jong, Nederlandse winnares van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs 2015
Frank Jacobs, wijnjournalist
Violaine de Caffarelli, oenologe en communicatie-verantwoordelijke Comité Champagne
Grégoire Van den Ostende, Directeur Champagne-Bureau Benelux

Sabas Joosten zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 6 tot 9 november 2017 in Epernay (Frankrijk).

Champagne ambassadeurs Champagne Ambassadeur

vlnr. Grégoire Van den Ostende, Hinke de Jong,Frank Jacobs, Guillaume Coret, Eline Groenendijk, Sabas Joosten en Violaine de Caffarelli.

LINKS:
Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept, cocktail of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Meer over deze competitie lees je op deze website

 

Bron: persbericht Bureau du Champagne