Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni vindt in Rotterdam weer het RYPP Wijnfestival plaats! Nieuwe locatie: bij het Drijvend Paviljoen en omliggende groene park geniet je van wijn, culinaire verwennerij door Rotterdamse topchefs én verrassende live-acts. Ga samen met vrienden proosten op een goed begin van een zonnige zomer!

Drie dagen proosten aan de Rotterdamse kade

RYPP: op én aan het water

RYPP is dol op unieke locaties. Na een eerste editie op Het Dak van de Hofbogen, een tweede editie in Het Park, volgt nu een derde editie op én aan het water. Het is de eerste keer dat er op deze plek een festival plaatsvindt. Organisator Mike Schelling: “Het Drijvend Paviljoen wordt onze drijvende thuishaven. Maar, we trekken ook de hele kade en groene omgeving erbij. Het is ontzettend tof om een festival aan de voet van de Erasmusbrug te organiseren. Vanaf de kade heb je uitzicht op Kop van Zuid, de Fenixloodsen en het dobberende bos dat in bloei staat.”

Wijn drinken en proeven

Ook tijdens de derde editie van RYPP Wijnfestival staat kwaliteit centraal; van de bekende klassiekers tot aan exotische, onontdekte wijngebieden. Meer dan 150 open wijnen, die allemaal per (half) glas te bestellen zijn. Voor workshops kunnen bezoekers terecht in het ‘Proefpaviljoen’. Tijdens wisselende slots leren wijnmakers en sommeliers de deelnemers proeven als echte pro’s. De festivalorganisatie heeft uiteraard op het terrein ook aan de bierliefhebbers en non-alcoholics gedacht.

Chefs Paviljoen

Tijdens deze editie wordt het eerste ‘Chefs Paviljoen’ gelanceerd waar Rotterdamse chefs exclusieve menu’s voorschotelen in dagelijks, wisselende teams. Geen dag hetzelfde dus. Verspreid over het terrein staan Rotterdamse restaurants om drie dagen lang bezoekers te voorzien van smaakvolle gerechten en hapjes, zoals oesters en kazen. Naast smaakbeleving is er ook een verfrissend muzikaal programma. Bezoekers krijgen live performances van lokaal talent voorgeschoteld, DJ’s die draaien en een Silent Disco.

Kaartverkoop

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rypp-wijnfestival.nl. Voor de snelle beslissers zijn er nu in beperkte oplage ‘Vroege Oogst’-tickets verkrijgbaar. ‘Late Oogst’-tickets kosten €9,50 en aan de deur betaal je €15,00 (beperkt beschikbaar). De prijzen zijn inclusief servicekosten en een eigen wijnglas, die je krijgt bij binnenkomst.

Openingstijden:
Vrijdag 31 mei: 16:00 – 23:00
Zaterdag 1 juni: 14:00 – 23:00
Zondag 2 juni: 14:00 – 22:00

Locatie
Drijvend Paviljoen & kade, Rotterdam

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!