Het laatste weekend van november tovert RYPP Wijnfestival een unieke, geheime locatie eenmalig om tot een exclusief pop-up restaurant. Slechts drie dagen kun je hier genieten van de mooiste wijn-spijs combinaties.
Tot één dag van tevoren blijft de locatie geheim en je weet dus niet waar, wat en met wie je allemaal gaat eten. Wat de avond of middag verder brengt houdt RYPP natuurlijk als verrassing, maar dat het een fantastische beleving met heerlijke wijnen gaat zijn staat vast.
“Een mysterieuze, spectaculaire en culinaire ervaring”
Viergangen diner door Rotterdamse chefs
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november koken de Rotterdamse chefs Reinbert Sneep van restaurant Destino en Robert Siedenburg (voormalig Euromast) een exclusief seizoensgebonden viergangen diner. Het bijpassende wijnarrangement is samengesteld door de sommeliers van RYPP Wijnfestival. Wijnfanaten kunnen hun hart ophalen want er wordt een brede mix aan wijnen uit o.a. Argentinië (Salentein), Australië (Yalumba), en Spanje (Rámon Bilbao) geschonken.
Champagnebrunch en exclusieve tasting
Sluit je weekend in stijl af op zondag 1 december tijdens de driegangen champagnebrunch met de uitzonderlijke champagnes van Yannick Prévoteau. De gerechten worden verzorgd door chef Janne Lukaszczyk (voormalig Noma*, HMB en KOKS**).
Later die zondagmiddag verandert het pop-up restaurant voor genodigden in een ‘wine flight’ bar. Wil je hier bij zijn? Via de socials van RYPP Wijnfestival hoor je hoe je kans maakt op een uitnodiging.
Kaartverkoop en openingstijden
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.popupsessions.rypp-wijnfestival.nl, waar je ook meer info kunt vinden over de RYPP pop-up restaurants
Tijden:
Vrijdag 29 november: 19:00 – 00:00
Zaterdag 30 november: 19:00 – 00:00
Zondag 1 december: 11:30 – 14:00 en 15:30 – 19:30
Locatie:
Geheim! – ergens in Rotterdam nabij het centrum (goed bereikbaar met OV).
Bron: persbericht
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gister naar het Rypp pop-up restaurant geweest met een hele groep. De 85 euro per persoon + promotie dat het MEGA culinair + MEGA uniek zou worden, zorgde ervoor dat ik hele hoge verwachtingen had en heel veel zin in de avond. Helaas bleek het uiteindelijk een grote flop te zijn… De locatie op zich was leuk, maar de aankleding van de ruimte liet veel te wensen over. Een koude, witte zaal, met alleen wat tafels en paars licht. Gelukkig had ik een trui aangetrokken! Champagne bij ontvangst werd geschonken in een wijnglas… wat ik er niet uit vond zien. Daarbij verwacht je dat je voor 85 euro pp, mooie volle glazen schenkt, maar de hele avond werden er halve glaasjes geschonken en als je meer wijn dan 1 half glas per gang wilde, moest je een glas voor 7 EURO!!! erbij kopen. Ook waren de eerste twee witte wijnen bijna precies hetzelfde. Droge, lichte, frisse wijnen. Een beetje meer afwisseling was op z’n plek geweest. Het culinaire aspect is ook nooit naar voren gekomen deze avond.. we kregen als voorgerecht wat blaadjes sla met rode ui en een stuk geitenkaas uit de oven. Daarna een mini hoopje prut met wat garnalen, als hoofd taai vlees, waar ik twee happen van heb genomen en het toetje was een amandel taart met appel en room. Mijn vriend, omdat hij allergisch is voor amandelen, kreeg alleen wat appels met room, niks om het taartje te vervangen, terwijl ik ruim van tevoren de allergieën heb doorgegeven. Ook moest je je bestel bewaren het hele diner en kreeg je dus geen nieuw bestek bij een nieuwe gang. Sorry hoor Rypp, maar voor 85 euro pp was deze avond echt VER onder niveau!!
Jee zeg, dat klinkt niet best. Heb je dat aan RYPP laten weten? Dat moet je zeker doen denk ik!