Op zaterdag 25 maart aanstaande vindt tijdens het Jeneverfestival te Schiedam de officiële herintroductie plaats van het eeuwenoude drankmerk Rynbende met de lancering van haar eerste oude jenever: ‘The Mayor of Exploration’.  De eerste fles gaat overhandigd worden aan de burgemeester van Schiedam, Cor Lamers.

Met de lancering van de Vintage Genever (oude jenever) onder de naam ‘The Mayor of Exploration‘ laat het merk Rynbende, na een afwezigheid van bijna 40 jaar, weer van zich horen.

Jeneverfestival Schiedam

Op het Nederlands Jenever Festival, een jaarlijks terugkerend evenement in Schiedam dat wordt gehouden in de Havenkerk en het Jenevermuseum, zal met de productpresentatie en het aanbieden van de eerste fles aan de burgervader van Schiedam, het startsein gegeven worden voor Rynbende Spirits B.V. dat onder leiding staat van Sjaak Pappe en Erik Post.

Ondernemer Erik Post: “Het merk Rynbende behoort tot de grote vooroorlogse drankmerken die diepgeworteld zijn in Schiedam. Opgericht door Simon Rynbende in 1793 kent het merk een lange geschiedenis. Zo zijn zij de bedenkers van onder meer de welbekende ‘KLM-huisjes’, unieke flesontwerpen en populaire verzamelaarsobjecten, en een maandblad waar schrijvers als Simon Carmiggelt aan meewerkten”. In de jaren 80 van de vorige eeuw verdween het merk van de markt.

Rynbende logo

Rynbende receptenboekje

De grootvader van mede-ondernemer Sjaak Pappe was Job Kramer Freher. Hij begon als bijna 15-jarig manusje-van-alles in 1911 bij distilleerderij Simon Rynbende. Via jeneverstoker en meesterknecht was hij er vanaf 1940 tot aan zijn pensioen in 1963 bedrijfsleider. Zijn kleinzoon Sjaak Pappe bracht zijn jeugd door in en om de distilleerderij. Opa en kleinzoon deelden de wens om ooit eens zelfstandig dranken uit te brengen. Met het erven van het Rynbende receptenboekje van opa Job startte voor Pappe een twaalfjarige reis om zijn droom waar te maken: het merk in eigen handen krijgen en het erfgoed nieuw leven inblazen.

“Het merk Rynbende behoort tot de vooroorlogse grote drankmerken die diepgeworteld zijn in Schiedam, de gin en jenever hoofdstad van de wereld.”

The Mayor or Exploration

De Vintage Genever is gebaseerd op één van de recepten uit het oude receptenboekje en is een eerbetoon aan Simon Rynbende die, naast brander, een succesvol zakenman, kantonrechter, burgemeester van Schiedam en zeevaarder was. Vandaar de naam ‘The Mayor of Exploration.

The Mayor of Exploration Vintage Genever wordt gemaakt met acht originele Rynbende botanicals:

  • Pepermunt blad
  • Angelicazaad
  • Kaneel
  • Kruidnagel
  • Hyssop
  • Angelica wortel
  • Kardemon
  • Foelie

Rynbende_barshot02

Rynbende Community

Rynbende Spirits zal een andere koers gaan varen dan het oude Rynbende. Achter de schermen is Pappe druk bezig met het uitwerken van zijn ‘Rynbende Community’ waar diverse activiteiten en producten in de nabije toekomst het licht zullen gaan zien.

Meer info vind je op rynbendespirits.nl

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook