Als pioniers in het hedendaagse ambacht streeft Rynbende ernaar om haar erfenis te laten voortleven door onconventionele paden te bewandelen. “We nodigen u uit om deel te worden van onze reis.  Op 6 en 7 april a.s. presenteren wij op het Jenever Festival in Schiedam onze Vintage Genever “The Mayor of Exploration”. Maar ook… de nieuwe “Experimental Batch” Vintage Gin!

Rynbende’s durft te springen in de wereld van vintage genevers en gins

“Jij hebt wel lef zeg in deze traditionele wereld waar jenever bovendien een imagoprobleem heeft”.  Deze woorden kreeg medeoprichter Sjaak Pappe het afgelopen jaar veelvuldig te horen. Toch zetten hij en zijn collega’s door. Het mag immers volgens hen niet zo zijn, dat een sterke drank die eeuwenlang de wereldmarkt domineerde, aangepast aan de huidige normen, niet meer succesvol zou kunnen zijn. Ze spiegelen zich daarbij aan het Cirque du Soleil, dat het circus opnieuw uitvond.

Rynbende logo

Terug naar de roem van weleer

Het erfgoed van Rynbende, een authentiek Nederlandse spirit, blijft door hen hopelijk springlevend en intrigerend voor kenners uit de hele wereld. Na het ontvangen van lofbetuigingen en een zilveren medaille vorig jaar tijdens de Internationale Wine and Spirit Competition in Londen, markeert het merk nu een nieuw tijdperk van innovatie en verfijning.

“Het merk Rynbende behoort tot de vooroorlogse grote drankmerken die diepgeworteld zijn in Schiedam, de gin, likeur en jenever hoofdstad van de wereld. Zeker nu Nolet Bols overneemt.”

Het herintreden van Rynbende, na ruim 40 jaar afwezigheid, op het Jeneverfestival van 2023 in Schiedam was slechts het begin van een opmerkelijke reis terug naar de roem van weleer. Met een diep respect voor de ambachtelijke tradities van het verleden, brachten we onze eerste Vintage Genever naar het publiek. De respons was overweldigend!

“Een verfrissende cross-over naar whisky met smaken die de zintuigen prikkelen”

Bartenders uit het hele land maakten nieuwe cocktails met Rynbende tijdens onze succesvolle “Blijmoedig on Tour”. Ook het feit dat medeoprichter Sjaak Pappe het merk als eerbetoon aan zijn opa Job Kramer Freher – destijds bedrijfsleider bij Rynbende – en diens recepten opnieuw op de markt bracht, oogsten respect.

Rynbende’s Experimental Batch: collectors item

Met een oog voor marktontwikkelingen en gewenste diversificatie, staan we nu op het punt om een nieuwe mijlpaal te bereiken met de lancering van onze “Experimental Batch” Vintage Gin. Dit exclusieve assortiment, gebaseerd op een oud recept van Rynbende, belichaamt de geest van het oude vakmanschap. Samen met de getalenteerde en enthousiaste Alwine van Winsen en Rob van der Gaag van Serious Bee Distillers uit Schiedam, hebben we een beperkte collectie van slechts 140 flessen gecreëerd – een unieke ervaring die liefhebbers van fijne spirits niet mogen missen.

Maar dit is slechts het begin van onze gedurfde reis. Binnenkort onthullen we naar verwachting een nieuw, verrassend product. En op zijn vroegst volgend jaar zal een gelagerde Vintage Genever, na rijping in de eeuwenoude kelders van Herman Jansen, het daglicht zien na een zeiltocht over de halve wereld op een traditioneel zeilvrachtschip.

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of  Facebook