De prijswinnende Rutte Celery Gin is sinds kort in een nieuw jasje gegoten en heeft een nieuwe naam gekregen: Rutte Dutch Dry Gin. De nieuwe fles heeft een mooie mintgroene kleur en is qua uitstraling een stuk moderner dan de oude fles. Vanwaar deze verandering?

Rutte Celery Gin en Dutch Dry Gin

Waarom is de naam van de Celery Gin veranderd?

“Omdat mensen een andere verwachting hadden door de naam van de gin. Er zit bladselderij in, geen bleekselderij. Bovendien is de smaak van de selderij  niet dominant aanwezig. Het is een ‘gewone’ dry gin, maar met een unieke smaak: een tikje hartig, fris en bloemig”, zo liet distilleerderij Rutte mij weten. “Daarnaast past de nieuwe fles beter bij het product ‘gin’. De voorgaande fles was meer een jeneverfles. Er is dus geen verschil tussen de gin in de oude en in de nieuwe fles.” En hij is nog steeds net zo heerlijk!

Rutte en De Kuyper

Dat deze gin lekker is proefde ik zelf al tijdens het jenever- en ginfestival in Schiedam. Daar was Rutte aanwezig met een groot aantal jenevers en gins. Rutte is al meer dan 150 jaar een expert in het creëren en destilleren van bijzondere spirits gebaseerd op jeneverbes en gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De distilleerderij is gevestigd in Dordrecht en sinds 2011 geïntegreerd in het portfolio van het eveneens traditionele Nederlandse familiebedrijf Koninklijke De Kuyper. Echter zal het geheime distilleerproces van Rutte altijd onaangeroerd blijven.

De Celery Gin van Rutte won prestigieuze prijzen, waaronder de ‘Best of Show’ van de Wine and Spirits Wholesalers of America Tasting competition en heet nu dus: Dutch Dry Gin. Om nog een misverstand uit de wereld te helpen: Rutte maakt, naast de Dutch Dry Gin (groene fles), ook een Dry Gin (kelderfles, rood etiket). Is dat dan ook hetzelfde?  “Nee, de Dutch Dry Gin heeft een ander recept; er zit onder andere bladselderij en kardemom in. De andere Dry Gin heeft kaneel en venkel als bijzondere botanicals.”

Botanicals in de Dutch Dry Gin

De Dutch Dry gin heeft zes botanicals en die zijn ook nog eens biologisch. Klassiekers zoals jeneverbes, koriander en sinaasappel, maar ook engelwortel, kardemon een hele bijzondere: bladselderij. Samen met de Kardamom zorgt dit voor een frisse gin, met een hartig tintje. Stoer en lekker in ieder jaargetijde. In deze gin licht kruidige tonen van munt, peterselie en selderij. Pittig en fris. Perfect voor een dorstlessende gin&tonic. Zeker als je die schenkt in de prachtige, bijpassende glazen!

RUTTE Dry Gin glazen, fles en tonic

Check www.rutte.nl voor deze G&T en veel meer cocktail recepten!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!