Hij is open: Walsjérôt ,een leuke nieuwe wijnbar op een mooie plek, naast La Pizza aan het Bentinckplein in Rotterdam Blijdorp, achter het Centraal Station. Pers en andere geïnteresseerden waren uitgenodigd voor een speciale openingsproeverij. Annita ’t Hoen* was erbij voor Anne-Wies.NL.

“Een kleine knusse wijnbar, met veel wijnen ‘by the glass’ waar je hebberig van kunt worden”

Hollandse inspiratie in Riga

Eigenaar Jelle Stelpstra en heeft zijn baan als gemeenteraadslid en belastingadviseur opgezegd om zich volledig te storten op dit horeca-avontuur. Zijn inspiratie voor de zaak deed hij op tijdens een vakantie in Riga, Letland. Daar zag hij bij een horecagelegenheid een open tap-systeem. Dat concept wilde hij graag zelf opstarten. Het bleek een zelf-tap systeem van By the Glass uit Haarlem! 1 +1 =2, dus daar was de wijnbar.
De naam Walsjérôt verwijst naar lekker ‘walsen’ met dat glas en ‘rot’ op Rotterdam met een “natte T”.

Zelf kiezen uit 70 wijnen per slok, half of heel glas

Voor de persproeverij worden we ontvangen met een glas huischampagne van Roger Manceau. Daarna mogen we losgaan met ons eigen pasje om daarmee een keuze te maken uit de 70 wijnen, die te tappen zijn per slok, half glas of heel glas. Alle wijnen zijn omschreven op een handzaam en overzichtelijk kaartje, zodat er makkelijk zelf een keuze gemaakt kan worden.
Walsjerot kaartje
Ik ga er zeker nog een keer terug om weer wat andere wijnen te proeven.
Dank voor de leuke ontvangst en kennismaking!
Meer info op de website van Walsjérôt

*Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje of wijntip missen? Schrijf je hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Annita