Dat Rotterdam hot is weten we natuurlijk al. De Witte de With, Katendrecht, het toffe centraal station, de musea en festivals… Maar weet je wel dat ook de Westblaak steeds leuker wordt? 

Baker&More, ‘Create it yourself’

Ontbijtje? Lunch? Een heerlijke ‘Flat White‘, ‘Chai Latte‘ of ‘Macchiato‘? Dan ga je naar Baker & More. “Sandwiches & Salads, Create is yourself” is het motto. Je kiest je broodje of je basis-salade en maakt die zo lekker als je zelf wenst. Elke dag van de week kun je er tot 17 uur terecht. Reserveer je tafeltje voor een high tea, geniet van het zonnetje op het terras of ga lekker aan het werk op de eerste verdieping, waar je gratis gebruik kunt maken van het snelwerkende WIFI.
Baker&More, Westblaak 147Westblaak ontbijt binnen

Westblaak koffie

FERRY, trendy gangmaker

Naast Baker & More vind je FERRY, volgens eigen zeggen dé gangmaker op de Westblaak. Na jaren van leegstand blies FERRY in de zomer van 2014 nieuw leven in de straat. In het voormalige bankkantoor verschuilt zich een trendy zaak met een prachtige bar met een fijne kleine keuken. FERRY biedt verschillende hoeken, zitplaatsen, werkplekken en veel faciliteiten. En… sinds vandaag, een superleuk terras! Alleen aan werk met je laptop of het weekend inluiden met een borrel aan de bar, bij FERRY kan het allemaal.
Ferry Rotterdam, Westblaak 127

Westblaak Ferry binnen

Westblaak Ferry Terras

SUGO Westblaak, Pizza al Taglio

Het volgende toppertje aan de Westblaak is het sinds kort gevestigde filiaal van Sugo, een pizzeria nieuwe stijl. Je eet er je “pizza al taglio“, wat zoveel betekent als: in stukken gesneden. Je kiest er één of meerdere stukken  uit een groot aantal rechthoekige pizza’s. Ideaal als je niet kunt kiezen of graag deelt! Voor mij hebben de pizza’s de perfecte bodem en, niet onbelangrijk, Sugo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. O ja, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker!
Sugo Rotterdam, Westblaak 87

Westblaak binnen Sugo

Westblaak Sugo Pizza

Sushi Shop, lekkerste sushi EVER! 

(Let op! Sushi Shop is nu, jan-febr 2018, even gesloten. ivm verbouwing? Jammer!)

Bij de spiksplinternieuwe Sushi Shop at ik de lekkerste sushi EVER! Sushi Shop is het eerste Nederlandse filiaal van een wereldwijd opererende Franse keten sushi-zaken. Kwaliteit, hygiëne en versheid heeft men hoog in het vaandel staan. Je kunt er niet alleen kiezen uit een assortiment sushi, maki en spring rolls waarvan je gaat watertanden. Ook geweldige tartaar, ceviches, chirashi en poke bowls staan op het menu. Geen zin om er zelf op uit te gaan? Bestel via de Sushi App en laat de scootertjes voorrijden. “A Good Time is Coming”….
Sushishop.nl, Westblaak 81

Westblaak sushi

Westblaak eten

Chili Time, stokje Thais

Tot slot steek je nog even de Karel Doormanstraat over en prik je een vorkje (of liever, een stokje) bij Thais restaurant Chili Time. Laat je niet afschrikken door de grote letters ‘2 ETEN 1 BETALEN BIJ 3 GANGEN MENU’ boven de ramen. Hoewel ingesteld op (grote) groepen is de sfeer hier gemoedelijk. Eet een Tom yam (pittig soepje), Phad Thai (Thaise noedels) of een Curry met een pittigheidsgraad naar keuze.
Chili Time, Westblaak 27

Westblaak Cilitime