-persbericht- De Rotterdamse Koopgoot staat van vrijdag 25 t/m zondag 27 mei in het teken van culinair genieten én gezelligheid. Het populaire winkelgebied wordt het gehele weekend getransformeerd tot ‘Kookgoot’; een culinair paradijs aangekleed met fraaie dinertafels, bistro terrassen, muziek en pop-up keukens. 

Koopgoot wordt Kookgoot

De Koopgoot wordt het laatste weekend van mei getransformeerd tot Rotterdamse Kookgoot. Fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen: getalenteerde chef-koks geven een uniek kijkje in de keuken met interessante demo’s. Uiteraard komt het proeven van de excellente gerechten ook aan bod! Bezoekers en geïnteresseerden kunnen spontaan aanschuiven aan één van de sfeervol ingedekte tafels, neerstrijken op de terrassen of op ontdekkingstocht naar de foodtrucks.

Rotterdamse Koopgoot wordt Kookgoot 2

Culinair genieten in de Koopgoot

Het evenement tilt culinair genieten op deze manier naar een hoog niveau in de binnenstad. Het langslopend publiek kan elk uur gratis aanschuiven aan de prachtig gedekte tafels met dertig én vijftig zitplaatsen. Chef-koks vertellen hier met passie over de bereiding van de gerechten en geven een uniek kijkje in de keuken. Zo bereidt chef-kok Fred Mustard van sterrenrestaurant Fred onweerstaanbare gerechten. De smakelijke tour is pas écht compleet met ‘de lekkernijen op wielen’ op de sfeervolle terrassen. Nuttig hier smaakvolle hapjes en drankjes uit verschillende werelddelen!

Foodwaardig programma

Drie dagen lang staat een afwisselend programma op de planning. Op vrijdag zal de Kookgoot groots worden ingeluid met een demonstratie door Koekela. Zoetekauwen opgelet: hier komt werkelijk alles voorbij over de populaire homemade en handmade producten van de bekende Rotterdamse Delicatessenwinkel. Ben je meer een borrelliefhebber en houd je van eclectische gerechten van de hoogste kwaliteit? Dan past de ‘Wijnmakerslunch’ waarschijnlijk meer in jouw smaakpallet. Bierliefhebbers opgelet! Limburgse glorie Gulpener verzorgt daarnaast de biercolleges waar bezoekers alle weetjes over bier te horen krijgen. Natuurlijk is er ook aan de verantwoorde levensgenieters gedacht. Daarom is er op zaterdag een Vega Pop Up, verzorgd door Friedjof Kempenaar en vindt er een sfeervol duurzaamheidsdiner plaats. Toch meer behoefte aan een smakelijke Asian cuisine? Dan ben je aan het juiste adres bij Thais restaurant Soi3 en de Japanse open keuken van Three. De grote namen van onze havenstad mogen absoluut niet ontbreken in de Kookgoot-lijst. Lola Bar & Kitchen, Café Rotterdam en Bertmans maken daarom het programma compleet!

LINKS:

Ga hier naar de website van dit event in de Koopgoot

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief.