Nieuws vanuit het Rotterdamse: Chef Gert Blom draagt Rotterdamse sterrenrestaurant AMARONE over aan chef Jan van Dobben en Erik en Juliën van Loo openen deze zomer FOODSHED in de nieuwe Rotterdamse Foodhallen. Wat en hoe en waarom… Lees maar even mee.

Restaurant Amarone in andere handen

Per 1 juli 2018 draagt Gert Blom sterrenrestaurant Amarone aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. Helemaal in andere handen komt het restaurant dus niet. De 29-jarige Van Dobben wordt echter 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshiko van Dobben-Takayama de rol van gastvrouw-sommelier vervult.

Jan van Dobben en | Amarone 2018 Anja Roubos | Foodie Records Rotterdamse, foodshed

Jan en Yoshiko van Dobben (fotocredits: Anja Roubos , Foodie Records)

Samenwerking blijft

Chef en ondernemer Gert Blom: “Het is tijd om Amarone los te laten, hoewel dat sneller is gegaan dan ik dacht. Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone. De afgelopen jaren liep het al heel goed met Jan als chef in de keuken en sinds vorig jaar als mede-eigenaar. Dat deed me inzien dat ik Amarone met een gerust hart zou kunnen overdragen. Na 1 juli ga ik me onder meer richten op advisering en productontwikkeling, maar blijf ik ook samenwerken met Jan bij grote partijen en caterings.”

Ons hart ligt bij Amarone

Jan van Dobben ziet met de overname een wens in vervulling gaan. “Mijn vrouw Yoshiko en ik hadden altijd al de ambitie om een eigen zaak te beginnen en we hadden eigenlijk al concrete plannen om naar Japan te gaan. Toch bleek ons hart bij Amarone te liggen. Na 6 jaar bij Amarone, waarvan een jaar gedeeld eigenaarschap, gaan we Amarone nu helemaal samen doen” aldus chef en toekomstige eigenaar Jan van Dobben.

Streetfood met de smaak van twee sterren

Vader en zoon Van Loo slaan juist de handen ineen. Een van de units in de Rotterdamse Foodhallen op de Kop van Zuid in het verbouwde Pakhuismeesteren komt in handen van restaurant Parkheuvel. Onder de naam Foodshed wordt hier vanaf deze zomer streetfood geserveerd. Betaalbaar straatvoer met de smaak van twee sterren. De gerechten komen allemaal uit het boek Rotterdams Straatvoer van Erik van Loo, meester-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel. Verwacht bij Foodshed gerechten als kreeftenworstjes op boterpuntjes, ravioli van linzen, een bonbon van rundvlees met aardappelsalade en pulled pork. Alle gerechten zijn bereid onder supervisie van Parkheuvel en worden dagelijks vers aangeleverd.

Foodshed, het concept

Het idee voor Foodshed dateert al van een aantal jaren geleden toen Erik van Loo tijdens een reis door Australië het concept bedacht. Zodra een van de initiatiefnemers achter de Foodhallen hem over de plannen voor een Rotterdamse vestiging vertelde, sloot hij direct aan. In Foodshed geen bestek of net gedekte tafels, alle fingerfood wordt met de hand gegeten. De stand beschikt over een counter met veertig krukken waaraan je kunt plaatsnemen en bij mooi weer is er het grote terras bij de kraam waar je in de zon van je straatvoer kunt genieten. Voor een bijpassend glas wijn of champagne kun je bij de buren terecht. Naast Foodshed bevinden zich straks namelijk zowel een wijn- als een champagnebar.