Wie van speciaal bier houdt, kan vanaf begin februari 2017 zijn hart ophalen op de Witte de Withstraat. Hier opent de eerste Bierboutique van ons land haar deuren in het voormalig pand van Jaffa 2. Eigenaren Iris Wulffraat en Jan Wouters, van het op steenworp afstand liggende eetcafé Opa, zagen in dit 18-eeuwse pand met prachtige gevel hun kans voor een nieuwe stap: een Bierboutique. Een prachtzaak met de uitstraling van een boetiek die doet denken aan de tijd van The Great Gatsby. Hier kan de gast heerlijk toeven en genieten van speciaal bier. Uiteraard staat ook de oude vertrouwde pils op de kaart.

logobb-1

Bourgondische sfeer bij Bierboutique

Alsof je zo in een boetiek in een zijstraat van Parijs bent beland. Dat is de Bierboutique. Gouden muren, fluweel beklede stoelen, zwart-wit tegels en een schitterde donkergroene bar met daaraan hoge ronde zwarte krukken. De donkergroene back bar met glazen kastjes springt direct bij binnenkomst in het oog. De lekkere borrelhapjes geserveerd op schalen ademen de bourgondische sfeer en doen de gast het water – of in dit geval bier-, in de mond lopen. Want naast de speciaal biertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals mooie kazen en charcuterie. Daarnaast kan er heel de week gedineerd worden en van donderdag tot en met zondag geluncht. Het eten dat dan wordt uitgeserveerd is eenvoudig met een elegante twist.

bierboutiqueinterieur3d Bierboutique

Bier, maar ook G&T, wijn en meer

Een nieuw pareltje in de Witte de With waar liefhebbers van de goudgele rakker verschillende speciaal biertjes kunnen proberen in een warme en rijke omgeving. De niet bierfanaten hoeven de Bierboutique overigens zeker niet te schuwen, want er worden ook gin tonics geserveerd en andere sterke dranken. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart en kan er ook gewoon frisdrank worden besteld. De stoere zytholoog (biersommolier) Lisa Rakers schenkt voor ieder wat wils en zit boordevol kennis over bier, dus vraag maar raak! Samen met chef Renate Boes en chef Leila Meyers gaat zij de scepter zwaaien in de Bierboutique. Renate is al jaren chef bij Opa en zal dus overigens voor velen een vertrouwd gezicht zijn.

bierboutiqueinterieurbar3d-2 Bierboutique

Achtergrond van Bierboutique

Iris Wulffraat is al vijftien jaar horecaondernemer en eigenaresse van Eetcafé Opa. Sinds 2014 wordt zij hierin bijgestaan door horecaondernemer Jan Wouters. De twee blijken een gouden duo. Wulffraat: ,,We zochten een nieuwe uitdaging, iets dat we helemaal van de grond af aan samen op konden bouwen. Een zaak met een eigen identiteit.’’ Met de Bierboutique komt een langgekoesterde droom uit voor het Rotterdamse horecasetje. Wouters: ,,Toen een van de mooiste panden van Rotterdam, nota bene tegenover Opa, vrij kwam, wisten we meteen dat we hier iets wilden beginnen. Aangezien speciaal bier enorm in opkomst is en we in Rotterdam een plek misten waar ook de vrouwelijke bierdrinker op haar wenken wordt bediend, kwamen we op het idee van de Bierboutique.’’

LINKS:

Ga hier naar de webstie van Bierboutique

Meer hotspots in Rotterdam? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!