Er ligt een uitnodiging in de bus. Of de buren zin hebben om kennis te maken met een nieuwe Rotterdamse plek: ROT.plek genaamd. Nu waren we al nieuwsgierig wat er in het pand gebeurde waar vroeger een pianohandel zat, dus wij gaan een kijkje nemen.

IMG_4743     IMG_4773

Gerse koffie en meer

Het interieur is heel leuk en licht, grote tafels van steigerhout en schooltafeltjes en -stoelen. En een grote open boekenkast waar het magazine Gers! prominent aanwezig is. We worden hartelijk ontvangen door Steven Tacq van Ketelbinkie koffie, een echte Rotterdamse koffieblend. “We hebben de koffie gemaakt naar de smaak van Rotterdammers: hij moet kracht hebben en een lange nasmaak”, vertelt Steven. Het is een blend geworden van koffie uit drie landen die hij ook zelf regelmatig bezoekt. De cappuccino smaakt heerlijk! Op het schoteltje een kaakje, oftewel ‘bakkie met een kaakie’. Da’s pas Gers!

Attachment-1

Gers!

Als ‘import-Rotterdammert’ vermoed ik dat ‘gers’ zoiets als gaaf, leuk, lekker betekent en dat wordt bevestigd door Arjen van Riel, die samen met Wouter van Lieburg namens Gers! aanwezig is. ROT.plek is een pop-up plek die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Gers! en Ketelbinkie koffie, vertelt hij. Zelf werken de makers van Gers! niet vanuit een kantoor en kunnen hier zelf elkaar en anderen ontmoeten. En Rotterdammers kunnen kennismaken met Gers! Aan de lange tafels kun je op je laptop werken of (zakelijke) afspraken maken maar ook gewoon een beetje rondhangen en een ‘bakkie’ doen. Naast een ‘kaakie”is er ook elke dag huisgemaakt gebak en huisgemaakte soep en andere kleine lunchgerechten zoals divers tosti’s.

IMG_4765

De nieuwe werk- en hangplek van Rotterdam: ROT.plek

Pop-up

ROT.plek is gevestigd in een pand dat te huur staat bij Woonstad Rotterdam, dus als een huurder zich aanmeldt verdwijnt ROT.plek. Van deze plek wel te verstaan, want wie weet ‘poppen’ Gers! en Ketelbinkie koffie dan samen elders in Rotterdam ‘up’!

IMG_4771

De openingstijden. Het adres: Rochussenstraat 3a, net om de hoek van het Eendrachtsplein.