Op dinsdag 29 mei neemt The Wine & Food Association alvast een voorschot op de zomer met een feestelijk evenement bij Indonesisch Restaurant Mooi Zeist in Zeist. Op de agenda staan het 30e Proefschrift Wijnconcours met de verkiezing van de Roséwijnen en Sparkling Wines van het Jaar, de huldiging van de winnaars van de Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open Wijncompetitie – editie lente/zomer. En als smakelijk special item, helemaal passend in het seizoen en bij de locatie: de verkiezing van de mooiste Rosé/Saté-match van het jaar.

Finalewijnen en Rosé met Saté

De proefsessies voor de beide Proefschrift Wijncompetities gaan weer van start. Het aantal ingezonden concourswijnen ligt deze keer weer een stuk hoger dan vorig jaar. Op dinsdag 29 mei is in Zeist een selectie finale wijnen te proeven en worden oorkondes uitgereikt voor de allermooiste rosés en mousserende wijnen. Met uitzondering van champagnes, want die komen in het najaar aan bod (Gastronomie-Fine Food Professional, 5-6 november), tegelijk met de witte, rode en zoete wijnen. Een selectie finale rosés met gastronomische kwaliteiten wordt ter plekke beoordeeld in combinatie met zes verschillende satés. Een vakjury, bestaande uit Allard Sieburgh, Benno Renaud, Anne-Wies van Oosten, Thomas Diepersloot, Kyra van Lissum en Jan van Lissum  verkiest de allerbeste ‘saté-rosé’.

Horeca huiswijnen

Ook de fraaiste horeca huiswijnen en open wijnen worden in het zonnetje gezet, per regio, in de categorieën café, eetcafé-brasserie-restaurant en gastronomisch restaurant. Daarbij let de jury behalve op karakter en prijs-kwaliteitverhouding ook op het seizoen: wordt er in de cafés en restaurant bij het kiezen van een huiswijn goed rekening gehouden met het seizoen?

De winnende rosés van het 30e Proefschrift Wijnconcours worden op zondag 17 juni a.s voor het voetlicht geplaatst tijdens het vierdaagse evenement Dinner at the Parc bij Parc Broekhuizen in Leersum.
Het evenement bij Mooi Zeist en Dinner at the Parc zijn beide toegankelijk voor professionals op uitnodiging.
LINKS:
Meer info? Ga naar de website van The Wine and Food Association.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!