Vanaf 1 januari 2023 is Roos Stevens de nieuwe Maître Sommelier van restaurant Bridges, het fine dining restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Als Sommelier van het hotel en met een aantal indrukwekkende titels op haar naam is Roos klaar om samen met Executive Chef Raoul Meuwese het restaurant naar een hoger niveau te tillen.

Na het afronden van haar studie aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden, startte Roos haar carrière bij The Grand als stagiaire om vervolgens als medewerker aan de slag te gaan. Door haar reislust en interesse voor wijnen ruilde ze Nederland in voor Australië, waar ze haar WSET 3 (Wine & Spirit Education Trust) behaalde en ervaring opdeed bij één van de meest iconische wijnbars van Sydney, Monopole. Terug in Nederland vervolgde ze haar studie voor WSET 4.

In het voorjaar van 2021 besloot Roos terug te keren naar Amsterdam om haar internationale kennis over wijn te delen met de gasten van restaurant Bridges. Als Sommelier won Roos in 2022 onder andere de titel ‘Best of Award of Excellence’ van de Wine Spectator en behaalde ze als eerste vrouwelijke Sommelier van Nederland het gouden niveau van het Association de la Sommellerie Internationale Certificate.

 “Voor mij is het overnemen van de functie als Maître een mooie stap in mijn carrière bij The Grand. Ons team staat als een huis en ik kijk er naar uit om als Maître Sommelier hier op door te bouwen.” 

Roos neemt de functie als Maître over van Marco Westra. Met zijn ongedwongen gastvrijheid deelde Marco als gepassioneerde leermeester zijn kennis met het team en behaalde bij restaurant Bridges de titel van SVH Meestergastheer. Restaurant Bridges is zeer dankbaar voor zijn inzet en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.

Over restaurant Bridges

Restaurant Bridges biedt uitzonderlijke gastronomische kwaliteit in een toegankelijke sfeer. Geniet bij een bezoek aan Bridges van de voortreffelijke keuken, uitnodigende service en gezelligheid van het team in hartje Amsterdam en ontdek de smaken van Bridges met een vijf-, zes- of zeven gangen Menu du Chef of creëer een eigen menu met onze à la carte gerechten. Executive Chef Raoul Meuwese omschrijft zijn gerechten als “klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist.” In de basis werkt hij graag met vis en lokale producten die duurzaam geteeld of gevangen zijn en met deze producten maakt hij gerechten die passen bij het seizoen. Amsterdam is de stad bij uitstek waar culturen samenkomen en de internationale invloeden die de stad kenmerken, worden weerspiegeld in de gerechten die bij Bridges worden geserveerd.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook