Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli – Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hiervoor hebben zij hun Rolph’s Deli op dezelfde locatie getransformeerd tot een sfeervolle moderne Franse bistro waar de gast terecht kan voor ontbijt, lunch, diner en cocktails.
Het restaurant is gevestigd aan de Otto Reuchlinweg 974 op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. De 100 m2 grote zaak biedt plaats aan 38 gasten en heeft een open keuken en een terras.
In de intieme bistro komen sfeer, gezelligheid, Franse culinaire verfijning en Rotterdamse gastvrijheid samen. Ondernemers en levenspartners Chantal de Raaf en Rolph Hensens voerden op dezelfde locatie sinds 2018 al hun ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli. Daarnaast waren zij vanaf 2014 eigenaar van toprestaurant HMB in Rotterdam, dat ze in de zomer van 2024 verkochten.
Een tikkeltje eigenwijs
De vertrouwde ontbijt- en lunchgerechten van Rolph’s Deli zijn gebleven en aangevuld met een toegankelijke dinermogelijkheid onder de naam Le Petit Restaurant. Vanaf 17.30 uur kunnen gasten genieten van een Franse bistrokeuken met gerechten gemaakt met verse hoogwaardige ingrediënten.
Rolph Hensens: “Hier koken we op een ander niveau dan in HMB. Ik noem het ‘bistro-plus’ gerechten met pure, eerlijke en smaakvolle ingrediënten. Onze keuken is verfijnd, zonder ingewikkeld te zijn. Maar ook een tikkeltje eigenwijs, want dat past helemaal bij ons én bij Rotterdam.”

Ceviche van hamachi met tijgermelk, gepekelde rode ui en passievrucht – Krokant bladerdeeg met vanillecrème en karamelsaus
Moderne en klassieke bistrogerechten
Op de regelmatig wisselende à la carte (avond)kaart van Le Petit Restaurant worden moderne bistrogerechten als rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado en ceviche van hamachi afgewisseld met meer traditionele gerechten als salade niçoise, steak tartare, oesters, carpaccio, entrecote, sliptong en gevogelte met zuurkool. Daarnaast zijn ook bistroklassiekers als uiensoep en boeuf bourguignon op de kaart te vinden. Voorgerechten doen ongeveer tussen de € 10 en € 22, hoofdgerechten tussen de € 20 en € 40 en desserts rond de € 13.
Warme bistro in art-deco-sfeer
De afgelopen weken is de zaak getransformeerd naar een warme bistro in art-deco-sfeer. Eyecatchers zijn de vloer in het opvallende geometrische patroon en de bronstinten die terugkomen in de wandbekleding, stoffering van stoelen en banken, lampen en details van de tafels. Chantal de Raaf: “Het geeft de zaak een intieme sfeer. En als we ’s avonds de tafels voorzien van linnen en indekken met servies en een sfeervol lampje, dan wordt het nog meer cosy. Door de kleinschaligheid en omdat we er in principe ’s avonds allebei zijn, kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en onze gasten een unieke eetervaring geven. Dat is ook wat we sinds de opening op 23 oktober van onze gasten horen en daar zijn we heel blij mee.”
Wijnen & cocktails
De liefde van Chantal en Rolph voor goede wijnen wordt weerspiegeld in hun wijnkaart. Die bevat grotendeels Europese wijnen, met de nadruk op Frankrijk en Italië. Vinoloog Chantal de Raaf: ”Er is een ruim aanbod wijnen onder de € 50 en wie een topwijn wil drinken kan ook goed uit de voeten. Er zijn veel wijnen per glas verkrijgbaar en met behulp van het Coravin-systeem kunnen we ook duurdere wijnen per glas aanbieden. Eigenwijs als we zijn, serveren we champagne niet in flûtes, maar in coupes. Verder maken we veel werk van cocktails en mocktails, die we zowel overdag als ’s avonds aanbieden.”
Open van ontbijt tot diner
Rolph’s Deli is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag voor ontbijt, lunch, koffie en cocktails van 09.00 tot 15.30 uur.
Le Petit Restaurant is open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur voor diner.
Website: www.rolphsdeli.nl.
Over Chantal de Raaf en Rolph Hensens
Chef Rolph Hensens (1981) werkte in de keuken van sterrenrestaurants als La Rive, Parkheuvel, Mijn Keuken en het Rotterdamse Fred. Vinoloog Chantal de Raaf (1987) heeft haar sporen verdiend als gastvrouw en sommelier in topzaken als Villa la Ruche, Mijn Keuken en Fred.
Na een periode bij Quartier du Port in Rotterdam, opent het paar in 2014 hun eigen restaurant HMB in Rotterdam, dat al snel opgenomen wordt in de toonaangevende restaurantgidsen. In 2018 volgt de eveneens op de Rotterdamse Wilhelminapier gelegen ontbijt- en lunchzaak Rolph’s Deli. In de zomer van 2024 verkopen ze HMB en breiden ze per 23 oktober 2024 de deli uit met een avondbistro onder de nieuwe naam Rolph’s Deli – Le Petit Restaurant.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie