Deze meest prestigieuze wijncompetitie ter wereld leverde een verdiende overwinning op voor Roemenië tijdens de 11e editie van het Wereldkampioenschap Blindproeven op 8 oktober in Château Sainte-Roseline in de Provence. 

Tot de laatste wijnen ging de strijd tussen Roemenië en Nederland nek aan nek om de hoogste eer. De laatste wijn gaf de doorslag en ondanks het correct benoemen van de grenache als belangrijkste druif en Frankrijk als land van herkomst door ons nationale team, wist Roemenië Banyuls als appellatie te benoemen en verdiende daarmee 1 punt meer dan Nederland. Het Roemeense team bestond uit Julia Scavo, Valentin Ceafalau, Horia Hasnas, Cosmin Udrea et Radu Rizescu (coach).

Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Koen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven won, eindigde op de meer dan eervolle 2e plaats. Op de derde plaats eindigde Denemarken.

De scores lagen dit jaar iets lager dan tijdens voorgaande edities en bevestigde het feit dat deze wedstrijd zeer moeilijk is en ongelofelijk veel kennis en ervaring vergt. Ook dit jaar wijnen uit allerlei landen en van verschillende druivenrassen, soms heel bekend, soms juist niet. Het Nederlandse team wist met deze prestatie van wereldklasse vele gerenommeerde, meervoudige winnaars van het WK achter zich te laten en verbeterde de klassering van het Nederlandse team dat in 2021 de 4e plaats wist te bereiken.
In 2024 zal het Brabantse team dat in Nederland deelneemt onder de naam Le Bouchon hun Nederlandse titel verdedigen tijdens het NK Blindproeven, bekend onder de naam Concours le Vin en direct, een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services. De volledige uitslag staat op: www.fred-nijhuis.nl.

Over het WK Blindproeven

Het WK Blindproeven is een initiatief van La Revue du vin de France
Het team dat Nederland vertegenwoordigt op het WK wordt bepaald tijdens het Nederlands Kampioenschap Blindproeven, een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services. Binnenkort start de inschrijving voor het NK Blindproeven 2024.

Meer informatie: www.fred-nijhuis.nl

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook