Onverwacht eten we ’s avonds een hapje bij Brasserie Nieuw Noord. Juist als we om de wijnkaart willen vragen krijg ik een whats app: “Leuk stukje in WINELIFE!” Oei! Spannend! Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van het wijn-magazine WINELIFE ontmoette ik tijdens een proeverij in Amsterdam. Eten, wijn en schrijven… het contact was snel gelegd en een artikel over Roemeense wijn in de maak.

Roemeense wijn uit Rotterdam

In Brasserie Nieuw Noord had ik in december tijdens een perslunch genoten van heerlijke hapjes en vanavond is het ook weer de moeite waard. En dan blijkt Brasserie Nieuw Noord ook nog eens heel toevallig een van de wijnen die ik in het artikel over Roemeense wijn bespreek als wijn van de maand op de kaart te hebben staan: de Sole Shiraz/Fetească Neagră van Crame Recas. Hij komt uit de wijnwinkel van Simone, Chateautjes aan de Rotterdamse Zwart Janstraat. Leuk, zo’n samenwerking tussen buurtgenoten!

Sole wijn Roemeense wijn

Roemeense wijn: aanrader!

Zet je tanden in Roemeense wijn en haal de nieuwe WINELIFE in huis. Lees waarom Graaf Dracula wellicht beter had kunnen kiezen voor de rode kleur van wijn in plaats van die van bloed. En ontdek ook de witte pareltjes uit Roemenië. Wil je de Sole Shiraz/Fetească Neagră proeven? Hij staat vast nog wel even bij Brasserie Noord op de kaart. Aanrader!

 

Lees hier mijn verslag over mijn bezoek aan Cramele Recas.

Lees hier mijn verslag over een feestje bij Petro Vaselo, de trendy buurman van Cramele Recas.

AW Winelife voorstellen

Verkoopadressen Roemeense wijn:

Roemwijn.nl 
Dovin.nl
Anderewijn.nl

(Uw verkoopadres hierbij? Stuur me een email)