Als je na twee weken vakantie tegen de avond thuiskomt en lege koelkasten aantreft is het heerlijk om in het centrum van een stad te wonen. In ons geval Rotterdam. We lopen door de Witte de Withstraat om een klein hapje te eten. Maar wij zijn niet de enigen. Wát een gezelligheid op deze, waarschijnlijk laatste, zonnige zaterdagavond. Overal volle terrassen, dus wij steken over naar de Schilderstraat. Op het terras van Rodin is het nog rustig. Een plekje is dus snel gevonden.

header-object

Rodin Rotterdam: Parijse sfeer 

Het restaurant is ruim opgezet en straalt de sfeer uit van een Parijse brasserie. Binnen een lange bar, veel hout, bistrostoeltjes, tijdschriften en aan de muur werken van de naamgever van het restaurant Auguste Rodin. De akoestiek benadrukt de Parijse sfeer: veel stemmen en gekletter van servies. Bedrijvigheid. Gezellig. Ik houd daarvan. Net zoals van de champagne waarvan Rodin ambassadeur is: Taittinger. Maar wij kiezen vanavond op het evenzo gezellige terras voor een andere wijn.

Perfecte temperatuur

We worden zeer vriendelijk ontvangen en krijgen een karaf water op tafel, direct gevolgd door een mandje brood met een tapenade. Dat noem ik service. We bekijken de kaart die compact maar interessant is. We zien, naast traditionele Franse, ook wat mediterrane gerechten. Het dagmenu spreekt ons echter aan en we bestellen daarbij een fles Pinot Noir ‘Domaine de Bellevue’ Côtes de Thongue (Zuid-Frankrijk). Heel attent vraagt onze gastheer of we hem in een emmer met ijs willen of ‘gewoon zo’. We kiezen voor de ijsemmer, omdat onze ervaring is dat Pinot Noir vaak te warm wordt geserveerd. Hier echter blijkt de ijsemmer overbodig: de Pinot Noir wordt vanuit een klimaatkast geserveerd op een perfecte temperatuur.

Rodin Rotterdam Pinot Noir

Een karaf water wordt op elke tafel direct geserveerd

Rodin: dagmenu om van te smullen

Voor slechts € 27,50 genieten wij van:

IMG_3314

‘Tonijntartaar in een romig avocadosoepje’

IMG_3326

‘Diamanthaas met truffelrisotto en een Parmesan-kalfsjusje’

IMG_3325

 ‘Bavarois van rood fruit met yoghurt-ijs’

Blij met zulke buren! 

Alle drie heerlijke gerechtjes en mooi opgediend. De groente door de truffelrisotto blijkt blette te zijn. Snijbiet. Het lijkt op paksoi maar smaakt naar biet. Bijzonder lekker in dit gerecht! Detail, voor ons niet onbelangrijk: op elke tafel een pepermolen. Hoe fijn is dat! Na een espresso (een Franse uiteraard) wandelen we met een prettig gevoel huiswaarts. Blij met zulke ‘buren’!

Geen enkel culinair nieuwtje, recept met wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

www.rodinrotterdam.nl