Vandaag, op Koningsdag 2018, vaart de “Riesling is King” boot weer uit in Amsterdam. Omringd door vrienden van de Duitse wijn, wijnproducenten van Generation Riesling en onder het genot van heerlijke Duitse wijnen gaan we genieten van een onvergetelijke dag, weer of geen weer! 

Riesling is King

Rieslings zijn niet altijd even gemakkelijk: ze hebben vaak flink wat zuren en bijzondere aroma’s waarbij perzik, citrusvruchten, appel, honing, hooi, petroleum en boenwas elkaar afwisselen. De komende weken ga ik met je op ontdekkingstocht. Op deze website ga je onder de hashtag #RIESLINGWEEKS2018 talloze weetjes, proefnotities, wijn-spijscombinaties en anekdotes vinden over Riesling, de King of Grapes! Want….. de Riesling Weeks komen er weer aan!

Riesling Weeks Logo

Rieslingweeks 2018

Van 1 t/m 17 juni staan Duitse Rieslings centraal in horeca, slijterijen en wijnwinkels. Anne-Wies.NL gaat wereldwijd op zoek naar Rieslings, maar vooral Duitse Rieslings passeren de revue, want die zijn zó gevarieerd en veelzijdig. Denk aan een droge, verfrissende Riesling uit Franken, een lichtvoetige fruitige uit de Moezel of een rijke, krachtige Riesling uit de Rheingau.

RieslingRulesArm

Von Volxem Saar Riesling 2011

Ter voorbereiding opende ik een Riesling uit mijn eigen keldertje: de Saar Riesling 2011 van Van Volxem uit Willingen. Een pracht van een wijn! Deze licht goudgele wijn heeft een neus van witte bloemen, rijpe perzik, appel en honing. Hij heeft een licht spritzige aanzet, is droog, rond, sappig en heerlijk fris en fruitrijk. Een fijne mineraliteit (‘stenig’). De afdronk is fris en fruitrijk en nodigt uit tot nog een slokje.

Van-Volxem-Saar-Riesling (1)

“Fris, fruitrijk en nodigt uit tot nog een slokje”
A-W: 8,2/10
De wijnen van Van Volxem zijn te koop bij QV Select

Een kort filmpje over de boottrip over de Amsterdamse grachten met de RIESLING IS KING boot:


LINKS:

Alles over Duitse wijnen vind je op Duitsewijn.nl
Meer over Duitse wijnen en bedrijfsbezoeken van Anne-Wies.NL vind je hier
Klik hier
als je meer wilt weten over Generation Riesling

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier invoor onze wekelijkse nieuwsbrief!