Flessenpost: “We laten je graag kennis maken met Riebeek Cellars. No-nonsense cépages van het gelijknamige wijnbedrijf”. Ik ben benieuwd! Op deze eerste herfstdag, gelukkig meer een zonnige nazomerdag, legt mijn WvD een paar lamsboutjes op onze mini ‘Big Green Egg’. We eten er couscous bij. En drinken de Pinotage van dit huis. Dat blijkt een fijne combi! 

Riebeek Cellars

Riebeek Cellars ligt in de schilderachtige Riebeek Vallei, opgetrokken tegen de hellingen van de majestueuze Kasteelberg. Hoewel het formeel werd opgericht in 1941 gaat de oorsprong van dit bedrijf al meer dan 350 jaar terug. De wijngaarden in deze vallei genieten van een mediterraan klimaat met koude, natte winters en hete, droge zomers en een bodem met voornamelijk Malmesbury leisteen en zandige leem. In combinatie met een minimale interventie, oogst men hier jaarlijks vele gezonde druiven van hoge kwaliteit. De wijnen worden onder leiding van CEO en keldermeester André Engelbrecht en een gepassioneerd team gemaakt, waarbij traditionele én moderne vinificatie hand in hand gaan.

Riebeek Pinotage en Couscous

Vanavond eten we couscous. Met daarbij lamsboutjes van de little Big Green Egg. Dat blijkt een heel plezierige combinatie met de Pinotage van Riebeek! De wijn heeft in de neus én mond kersen– en frambozen fruit en een tikje rokerigheid. Mijn WvD had de lamsboutjes ingewreven met honing, rozemarijn en zwarte peper. Juist die marinade zorgde voor de perfectie combi. Het zoet van de honing en de frisse, zoete kruidigheid van de rozemarijn passen heel goed bij het zoete kersenfruit van de wijn. Het licht rokerige karakter van de wijn matcht met de bbq smaak van de BGE. Kortom: wij hadden een fijn diner!

Riebeek Cellars Pinotage fles

“Kersen- en frambozenfruit en een tikje rokerigheid’
AW:7/10

Riebeek Cellars serie bestaat uit de wijnen:

  •   Riebeek Cellars Collection Sauvignon Blanc
  •   Riebeek Cellars Collection Viognier
  •   Riebeek Cellars Collection Chardonnay
  •   Riebeek Cellars Collection Pinotage
  •   Riebeek Cellars Collection Syrah

LINKS:

Website Riebeek Cellars: klik hier

Riebeek Collection is verkrijgbaar bij Coop, Vomar en Makro.

Geen enkel culinair nieuwtje, recept met wijn-spijs advies, proefnotitie of cocktail missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!