Vandaag (donderdag 7 november) opent in Amsterdam een bijzondere pop-up bar: de Ribera del Duero pop-up wijnbar. Het historische pand van Akhnaton wordt van 7 t/m 10 en van 14 t/m 17 november omgetoverd tot een ware Spaanse wijnbar, waar je kunt genieten van een goed glas Ribera del Duero wijn en een heerlijk bijpassend hapje.  

Meer dan 40 wijnen per glas

Met meer dan 40 open wijnen, heeft de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De  Ribera del Duero sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven en ontdekken, wordt er elke dag een andere wineflight van 3 Ribera del Duero wijnen aangeboden. Zo proef je goed het verschil tussen de jonge en fruitige joven wijnen en de wat meer (hout)gerijpte crianza’s en reserva’s. Voor de échte liefhebbers is op de goed gevulde wijnkaart ook nog een speciale Coravin-sectie te vinden met een aantal absolute toppers uit het gebied. Het Coravin systeem stelt de sommeliers in staat om een glas in te schenken zonder de kurk te verwijderen.

Net als in een echte Spaanse bodega, is ook aan een bijpassend hapje gedacht. Bestel bij je glas een heerlijk bordje Spaanse jamón of – iets meer local – een speciaal bij de wijnen afgestemd plankje Nederlandse Beemster kaas.

Dorst gekregen?

De Ribera del Duero Pop-up Wijnbar vind je in Akhnaton op de Nieuwezijds Kolk 25, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Op donderdag 7 t/m zondag 10 november en donderdag 14 t/m zondag 17 november van 16:30 – 22:00 uur kun je de bar bezoeken.

Dus: Hasta luego in de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar!

Over Ribera del Duero

Ribera del Duero, wat ‘oever aan de Duero’ (een rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden. Het wijnbouwgebied beslaat ongeveer 23.200 hectare, heeft 315 wijnbedrijven, 8.148 druiventelers en ligt in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 700 tot 1.000 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie.

Ribera del Duero pop-up wijnbar landschap

Meer over Ribera del Duero op Anne-Wies.NL? Klik hier 

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!