Op maandag 2 december jl. vond in Amsterdam de lancering plaats van de culinaire restaurantgids GaultMillau 2020. De top 3 is gelijk aan die van vorig jaar, hoewel Ciel Bleu dit jaar een half puntje meer scoorde. De Librije, Inter Scaldes en Ciel Bleu staan volgens GaultMillau aan de top van de Nederlandse gastronomie.
De lijst van restaurants met 17 punten en meer:
Naam restaurant | Plaats restaurant | Punten 2020 | Punten 2019 |
---|---|---|---|
De Librije | Zwolle | 19,5 | 19,5 |
Inter Scaldes | Kruiningen | 19,5 | 19,5 |
Ciel Bleu | Amsterdam | 19 (+) | 18,5 |
Spectrum | Amsterdam | 18,5 | 18,5 |
Tribeca | Heeze | 18,5 | 18,5 |
&Moshik | Amsterdam | 18 | 18 |
De Kromme Watergang | Hoofdplaat | 18 | 18 |
De Lindenhof | Giethoorn | 18 | 18 |
’t Nonnetje | Harderwijk | 18 (+) | 17,5 |
Vermeer | Amsterdam | 18 | 18 |
212 | Amsterdam | 17,5 | 17,5 |
Bij Jef | Den Hoorn (Texel) | 17,5 | 17,5 |
De Lindehof | Nuenen | 17,5 | 17,5 |
De Groene Lantaarn | Staphorst | 17,5 (-) | 18 |
De Treeswijkhoeve | Waalre | 17,5 | 17,5 |
Fred | Rotterdam | 17,5 | 17,5 |
Joelia | Rotterdam | 17,5 | 17,5 |
La Rive | Amsterdam | 17,5 | 17,5 |
Le Restaurant | Amsterdam | 17,5 | 17,5 |
Merlet | Schoorl | 17,5 | 17,5 |
Parkheuvel | Rotterdam | 17,5 | 17,5 |
Pure C | Cadzand | 17,5 | 17,5 |
Sabero | Roermond | 17,5 (+) | 17 |
Vinkeles | Amsterdam | 17,5 | 17,5 |
Aan de Zweth | Schipluiden | 17 | 17 |
Bord’Eau | Amsterdam | 17 | 17 |
De Bokkedoorns | Overveen | 17 (-) | 17,5 |
De Leuf | Ubachsberg | 17 | 17 |
De Nederlanden | Vreeland | 17 | 17 |
FG Restaurant | Rotterdam | 17 | 17 |
Kasteel Heemstede | Houten | 17 | 17 |
Meliefste | Wolphaartsdijk | 17 | 17 |
Rijks | Amsterdam | 17 (+) | 16,5 |
Taiko | Amsterdam | 17 | 17 |
Speciale GaultMillau awards
Naast de punten voor een restaurants reikte GaultMillau ook 17 Awards uit. Tot ‘Chef van het Jaar’ is uitgeroepen Soenil Bahadoer. ‘Een Chef van het Jaar is meer dan iemand die formidabel kan koken. Het is een persoon die groter is dan zijn restaurant’, aldus de jury van GaultMillau. Restaurant Zarzo won de award ‘Wijnkaart van het Jaar’ en ‘Sommelier van het Jaar’ werd Yoshiko Takayama van Amarone in Rotterdam.
Alle awards en nog veel meer over deze verkiezing vind je op Misset Horeca
Bron: Misset Horeca
De restaurantgids GaultMillau 2020 koop je makkelijk en snel bij Bol.com
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Geef een reactie