Op maandag 2 december jl. vond in Amsterdam de lancering plaats van de culinaire restaurantgids GaultMillau 2020. De top 3 is gelijk aan die van vorig jaar, hoewel Ciel Bleu dit jaar een half puntje meer scoorde. De Librije, Inter Scaldes en Ciel Bleu staan volgens GaultMillau aan de top van de Nederlandse gastronomie.

De lijst van restaurants met 17 punten en meer:

Naam restaurant Plaats restaurant Punten 2020 Punten 2019
De Librije Zwolle 19,5 19,5
Inter Scaldes Kruiningen 19,5 19,5
Ciel Bleu Amsterdam 19 (+) 18,5
Spectrum Amsterdam 18,5 18,5
Tribeca Heeze 18,5 18,5
&Moshik Amsterdam 18 18
De Kromme Watergang Hoofdplaat 18 18
De Lindenhof Giethoorn 18 18
’t Nonnetje Harderwijk 18 (+) 17,5
Vermeer Amsterdam 18 18
212 Amsterdam 17,5 17,5
Bij Jef Den Hoorn (Texel) 17,5 17,5
De Lindehof Nuenen 17,5 17,5
De Groene Lantaarn Staphorst 17,5 (-) 18
De Treeswijkhoeve Waalre 17,5 17,5
Fred Rotterdam 17,5 17,5
Joelia Rotterdam 17,5 17,5
La Rive Amsterdam 17,5 17,5
Le Restaurant Amsterdam 17,5 17,5
Merlet Schoorl 17,5 17,5
Parkheuvel Rotterdam 17,5 17,5
Pure C Cadzand 17,5 17,5
Sabero Roermond 17,5 (+) 17
Vinkeles Amsterdam 17,5 17,5
Aan de Zweth Schipluiden 17 17
Bord’Eau Amsterdam 17 17
De Bokkedoorns Overveen 17 (-) 17,5
De Leuf Ubachsberg 17 17
De Nederlanden Vreeland 17 17
FG Restaurant Rotterdam 17 17
Kasteel Heemstede Houten 17 17
Meliefste Wolphaartsdijk 17 17
Rijks Amsterdam 17 (+) 16,5
Taiko Amsterdam 17 17

Speciale GaultMillau awards

Naast de punten voor een restaurants reikte GaultMillau ook 17 Awards uit. Tot ‘Chef van het Jaar’ is uitgeroepen Soenil Bahadoer. ‘Een Chef van het Jaar is meer dan iemand die formidabel kan koken. Het is een persoon die groter is dan zijn restaurant’, aldus de jury van GaultMillau. Restaurant Zarzo won de award ‘Wijnkaart van het Jaar’ en ‘Sommelier van het Jaar’ werd Yoshiko Takayama van Amarone in Rotterdam.

Alle awards en nog veel meer over deze verkiezing vind je op Misset Horeca

Bron: Misset Horeca

De restaurantgids GaultMillau 2020 koop je makkelijk en snel bij Bol.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!