Als je niet gewekt wilt worden door vogelgekwetter is dit hotel geen aanrader. Op slechts een kwartiertje rijden van de gezellige, maar drukke stad Timișoara, kom je terecht in een oase van rust.

bos2

Bosrijk natuurgebied

Een kort ritje door een landschap dat bestaat uit talrijke graanvelden brengt je naar een bosrijk natuurgebied. Het natuurpark staat onder bescherming van het ‘Institutal de cercetări și amenajări silvice Timișoara’( I.C.A.S). Het hotel ligt direct naast de ingang van het park. De buitenkant doet een beetje Oostenrijks aan. Veel donker hout, beschilderingen rond de vensters en bakken vol rode hanggeraniums. Buiten aan de voor- en achterzijde een ruim terras met grote parasols en ook weer volop bloemen en planten.

hotel

 

De beste chef van Timisoara

We worden allervriendelijkst ontvangen en krijgen een mooie kamer met balkon. Daar verblijven we echter niet lang, want het weer is prachtig en het terras ziet er uitnodigend uit. We kiezen een plekje op het achterterras waar we ons midden in de natuur wanen en bestellen een gin & tonic. Een keuze in gin of tonic, zoals in veel Nederlandse restaurants tegenwoordig, is er niet, maar we zijn blij dat ze apart worden geserveerd. Trots vertelt onze gastheer dat de allerbeste chef uit Timisoara en wijde omgeving in hun keuken de scepter zwaait. En dat die er vanavond ook zelf is. Dat klinkt goed, dus vragen wij de kaart.

Park

Het park vanaf het achterterras is een groene oase van rust

Roemeense wijnen & wild

Ik zou ik niet zijn als ik niet eerst de wijn-pagina’s opensla. Er is een ruime keuze aan wijn, voornamelijk uit Roemenië. Wijnen van Recaș, Vinarte, Petrovaselo, Davino, Wine Princess…. jammer dat we maar één nachtje blijven! De menukaart bevat een bijzonder groot aantal grote en kleine gerechten wat ook daar de keuze niet makkelijker maakt. Op advies van onze gastheer gaan we voor de wildkaart. Het wild op die lijst is allemaal zelf geschoten of gevangen in het naburige bos. Hoe plaatselijk wil je het hebben!

wijnkaart

Fetească Neagră vs Pinot Noir

Als voorgerecht kiezen we het ‘Platou rece vânătoresc’, een charcuterie-schotel met onder meer gerookte eendenborst, wildzwijnham, hertenworst en paté van fazant. Een heerlijk begin.

VleesVoor

Ons hoofdgerecht bestaat uit eendenborst gevuld met gehakt van hert met een sausje met piment, peer gemarineerd in rode wijn en aardappelkroketjes. Lekker en puur. Ik koos er een Pinot Noir van Petrovaselo bij uit, maar onze gastheer adviseert een Fetească Neagră. Hij toont ons de ‘La Putere’ van Recaș en de Fetească Purpura Valahica van Davino. Zelf geeft hij de voorkeur aan de laatste, maar omdat wij graag een wijn uit de omgeving willen kiezen wij voor die van Recaș. Een mooie wijn en voor ons geen onbekende. Helaas vind ik hem bij het gerecht niet helemaal tot zijn recht komen. Het gerecht heeft iets teveel zoet (de peer en de saus). De Pinot Noir had er wellicht beter bij gepast. Maar daar komen we niet achter, want die blijkt niet in huis vandaag. Volgende week zijn we bij Petrovaselo, waar ik hem hoop te proeven.

Hoofdgerecht

Blauwe camembert

Mijn WvD besluit de maaltijd met een coupe ijs met bosvruchten en ik met een stukje blauwe kaas. “Het is een Franse”, zo wordt me verteld, maar op geen enkele manier kan men achterhalen welke kaas het is. “Iets zoals camembert maar dan met blauw”. Het lijkt een soort Bleu de Gex te zijn. Hij is in elk geval lekker bij mijn laatste slokje rode wijn.

Vogelgekwetter

Na een heerlijke rustig nacht waarbij worden we vroeg wakker door een concert van vogelgekwetter. Dat is nog eens iets anders dan de belletjes van lijn 4 en 7 en het geknipper van de stoplichten op een van de drukste pleinen van Rotterdam! We genieten op het terras van een heerlijk, vers voor ons bereid ontbijt. Koffie van Illy, vers geperst sinaasappelsap en een omeletje met lekker garnituur.
We komen hier zeker nog terug als we binnenkort Petrovaselo en Recaș gaan bezoeken. Een mooi vooruitzicht!

Ontbijt!

Hotel Restaurant Stejanul
Bazoșu Nou, Communa Bucovat, Roemenië