Als je op een maandagavond hartje zomer een restaurant zoekt in Zwolle kan dat wel eens een probleem zijn. Dat merken wij. Veel restaurants hebben hun wekelijkse sluitingsdag. Bovendien is er een aantal dicht i.v.m. vakantiesluiting.

Poppe

Dus we zijn blij dat we bij Poppe hartelijk worden ontvangen. Van buiten ziet het er niet al te groot uit en volledig bezet maar eenmaal binnen blijkt de zaak heel diep te zijn. We lopen een rondje en kiezen een tafel naast de open keuken, die zich midden in de zaak bevindt. Het pand stamt reeds uit de 18e eeuw. In 1866 werd hoefsmid Poppe eigenaar en dat hield drie generaties stand. Het smeedblok, de hamer, het smeedijzer en meer attributen herinneren nog aan die periode. Nu is het echter de kok die de kolen opstookt.

picstitch

Voor

De kaart bevat op de Franse keuken georiënteerde gerechten, met een moderne schwung geserveerd. Wij kiezen als voorgerecht de ‘Sandwich van runderlende, krokant filodeeg, rucola, oude kaas en pestodressing’ en de ‘Mixed grill van coquilles, gamba’s en gerookte zalm, een zoet zuur van shiitakes en schuim van komkommer’. Beiden tot onze tevredenheid. De wijn die we erbij kiezen is Père et Fils Chardonnay/Viognier van Laurent Michel, een frisse, aromatische witte wijn uit de Languedoc. Prima keuze.

foto 1     foto 2     foto 3

Hoofd

Vervolgens kiezen we de ‘Gebakken kabeljauwfilet met gesmolten eendenlever, gesmoorde kropsla en een botersaus’ en de ‘Heilbotfilet met een Filet Americain van tonijn en verveine saus’. We drinken de wijn door van ons voorgerecht en genieten. Niet alleen van de voortreffelijke gerechten en de lekkere wijn, maar ook van de entourage. En de vlotte en geïnteresseerde manier van werken van de dames en in de bediening. We voelen ons welkom. En dat voelt fijn.

foto 2     foto 1

Na

Eigenlijk hebben we voldoende gegeten, maar één nagerecht op de kaart verleidt ons. We delen met twee de ‘Terrine die bestaat uit mousse van pure chocolade en framboos, witte chocolade schotsen en een yoghurt smoothie’.

foto

Sander en Bram maken de bordjes prachtig op

Als we twijfelen welke dessertwijn we daarbij zullen kiezen wordt dat opgelost door ons een drietal wijnen te laten proeven. Wat een service en aandacht voor de gast.

foto

We hebben genoten vanavond. Veel dank Marine, Anna, Gerlinda, Sander en Bram. Het was een feestje!