Tussen de aspergevelden van Wouw verrees opnieuw het pop-up concept Restaurant op het Land: een tijdelijke fine dining locatie waar alles draait om de smaak van het seizoen, duurzame gastronomie en beleving. Voor deze derde editie krijgt het succesvolle concept een nieuw jasje, een intiemere setting én een prominente rol voor lokale wijnmakers.

Culinaire beleving in het hart van West-Brabant: Restaurant op het Land viert lokaal vakmanschap.

Van zaterdag 10 mei t/m zondag 9 juni 2025 is het restaurant dagelijks geopend. Gasten kunnen kiezen uit een 4 tot 7-gangenmenu, waarbij niet alleen het witte goud schittert, maar ook de seizoensgroenten en lokale producten van eigen bodem. Naast het klassieke menu serveert het restaurant ook een volledig vegetarisch fine dining menu.

Met uitzicht op Brabantse aspergevelden en jonge wijnranken wordt een stijlvol paviljoen opgebouwd, waar per zitting zo’n 100 gasten kunnen genieten van een verfijnde keuken. Het menu komt uit de koker van chef Patriek Doelen van het Maastrichtse Wijnrestaurant Mes Amis, die al meerdere succesvolle edities van “Wijnrestaurant op het Land” in Limburg op zijn naam heeft staan.

Van de grond op je bord én in je glas

In het vernieuwde concept krijgen ook de Brabantse wijnen een podium. Met o.a. twee bijzondere avonden in samenwerking met lokale wijnmakers uit West-Brabant, brengt Restaurant op het Land een ode aan het terroir van eigen streek en aan de mensen die het land bewerken.

“Het draait hier niet alleen om goed eten. We willen laten voelen waar smaak vandaan komt: van de grond, van de seizoenen, van mensen met liefde voor hun vak,” aldus initiatiefnemer Frenk Theuns. Een zeldzame kans om streek, seizoen en vakmanschap samen te beleven.

Restaurant op het Land staat er in 2025 slechts één maand, van het weekend van Moederdag tot en met Pinksteren. Reserveren kan via de website, www.restaurantophetland.nl.

Wijnmakersdiners

Naast lunches en diners waarin de asperge de hoofdrol speelt, organiseert het team dit jaar ook twee bijzondere wijnmakersdiners op maandag 26 mei en maandag 2 juni. Tijdens deze exclusieve diners staat niet alleen de culinaire beleving centraal, maar ook de lokale wijnmaker zelf.

Tijdens de wijnmakersdiners zijn de makers van de Brabantse wijnen zelf aanwezig als gastheer. In een intieme setting delen zij tussen de gangen door persoonlijke verhalen over het leven tussen de druivenranken, de ambacht van het wijn maken en de keuzes achter de door hen gemaakte wijn- spijscombinaties.

Maandag 26 mei – Domaine de Brabantse Wal (Ossendrecht)

Wijnmaker Paul Bosse vertelt het verhaal van zijn ecologische wijngaard achter zijn huis, waar stille én mousserende wijnen ontstaan op de zandige gronden van de Brabantse Wal. Zijn wijnen ‘Klein Wonder’ (Souvignier Gris) en ‘Groot Geluk’ (Johanniter) genieten inmiddels landelijke erkenning.

Maandag 2 juni – Wijngaard Luysterburg (Heerle)

Een avond met de familie Luysterburg, die al sinds 1921 boert op dezelfde grond. De nieuwste tak van hun familiebedrijf is hun wijngaard, aangeplant op voormalig aspergeland. Hun eerste jaargang is in samenwerking met oenoloog Stan Beurskens geassembleerd tot een veelbelovende reeks wijnen.

Smaak van de streek op hoog niveau

Bezoekers genieten van een 5-gangen fine dining verrassingsmenu, begeleid door uitsluitend lokale wijnen van het desbetreffende domein. Het diner start met een mousserend aperitief met amuses en eindigt met koffie en friandises. Water, brood en boter zijn inbegrepen: alle gasten worden de hele avond ontzorgd. De prijs voor deze totaalbeleving bedraagt €125,- per persoon.

Meer info en reserveren via restaurantophetland.nl

Bron: persbericht