Het Rotterdamse Restaurant & Bar Didot34 heeft een nieuwe chef aangetrokken. Michiel Buker uit Colombia geeft de keuken een frisse draai en wil zijn nieuwe kaart onder de aandacht brengen. Annita ‘t Hoen is namens Anne-Wies.NL bij de perspresentatie.

Didot34 is het restaurant in hotel The Slaak Rotterdam, gelegen aan de Slaak, vlakbij metrostation Oostplein, aan de rand van Kralingen. The Slaak is een designhotel van de Marriott Bonvoi groep. Het hotel is gevestigd in een pand dat in 2010 de beschermde Rijksmonumentenstatus kreeg. Van 1954 tot 1976 werd er dagblad Het Vrije Volk gemaakt. De naam van het restaurant refereert aan het roemrijke verleden van het pand, Didot34 was namelijk het font dat de krant voor zijn artikelen gebruikte. Na jaren van leegstand is het sinds 2019 een prachtig hotel in de stijl van de 50er jaren, uiteraard wel voorzien van alle moderne gemakken.

Didot34 The Slaak restaurant

Didot34 restaurant zitjes

“Met een nieuw shared dining concept vol verrassende gerechten en vegetarische opties, weet Didot34 te verbazen en te verheugen met de gloednieuwe kaart”- vermeldt de uitnodiging. Ik ben benieuwd!

In de hal met een heel hoog plafond lopen receptie, bar, lounge, restaurant en open keuken naadloos in elkaar over. Hier vindt de ontvangst plaats met livemuziek en een cocktail, naar keuze met of zonder alcohol. Beide erg goed!

Didot34 restaurant The Slaak ontvangst

Na een toespraak van de hoteldirecteur en de nieuwe Chef Michiel, gaat de laatste weer snel aan de slag. Hij kookt liever dan dat hij praat. En hij zet ook de gasten ”flink aan het werk”!

Didot34 The Slaak chefs

Heerlijke gerechtjes bij Didot34

Na de cocktail is er voor iedere gast een persoonlijk plekje gereserveerd. Op tafel zorgen smaakvolle smeersels en olijven, waaronder een heerlijke bietencreme, voor een kleurrijke start van de avond. Daarna volgen alle gerechten van de kaart “to share”. Kortom…dat is hard werken. Alle gerechten worden met veel zorg en aandacht bereid in de open keuken en geserveerd op prachtige borden. De gerechten zijn stuk voor stuk smaakvol, kleurrijk en origineel. Neem bijvoorbeeld de Kingfish met groene tijgermelk , radijs en pulpokrokantje. Of het Slalotten taartje op een ring  van rode paprika creme en groene  kruidenolie.. En hierna volgen nog twee gerechten met vis en vlees in de hoofdrol en 2 heerlijke nagerechten (Pannacotta en Frambozentaartje met chocolade) als een mooie afsluiting van de avond!

Didot34 The Slaak food

En de wijn bij Didot34?

Daar is minder aandacht voor. Althans vandaag, want vandaag spelen immers de gerechten de hoofdrol. De keuze voor wijn is rood of wit. Ik kies eerst voor wit: een Branco Encruzado van Quinta de Cabriz uit Portugal. De Pinot Noir die ik later drink is lekker sappig en wordt op een perfecte temperatuur geschonken.

Conclusie: Ik voel me als gast zeer welkom. Restaurant Didot34 is een plek met een heel eigen stijl en sfeer, waar het goed en aangenaam toeven is! Ik ga snel terug voor een avond “anders uit”!

didot34.nl

Hotel The Slaak

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

*Spijs-drank specialist Annita t’ Hoen is Registervinoloog® en Liquorist. Zij werkte met veel plezier in wijnhandel en horeca en is nu met veel enthousiasme werkzaam bij De Kaashoeve in  Rotterdam, waar zij haar wijn-spijs kennis volop kan gebruiken. Lees hier de artikelen van Annita.

 

#annita