Antichic: verrassing, beleving en genieten

Home/Divers, Restaurants/Antichic: verrassing, beleving en genieten
  • Antichic uitgelicht

Antichic: verrassing, beleving en genieten

No-show neemt rampzalige vormen aan in de horeca. Soms is dat voor andere gasten wel eens fijn. Zoals wij daarvan profiteerden vanavond. Er bleek ineens een tafeltje te zijn vrijgekomen bij het drukbezette Antichic in Rotterdam toen wij onverwacht aanklopten. Bofkonten, wij… dit werd een avondje thuiskomen, beleving en genieten! 

Feestelijke champagne in een dito coupe

Als aperitief genieten wij van een heerlijk glas champagne Leclerc Briant Réserve Brut, geschonken in een feestelijke coupe. Deze champagne verdiende de eerste plaats tijdens het Proefschrift Wijnconcours 2017 in de categorie champagnes t/m € 40,-. Ik snap wel waarom. Het is een heerlijke, rijke champagne met rijpe tonen en een verfrissende mousse. Hij is gemaakt van 40% pinot meunier, 40% pinot noir en 20% chardonnay en heeft een dosage van 4%. Er wordt een frisse amuse bij geserveerd.

Amuse

soepje van gerookte biet met tomaat en wortel en gefermenteerde kaas
meantao broodje met  24 uur gerookte olijfolie uit Barcelona met wilde knoflook zout

Antichic Champagne en interieur

Antichic: verrassingsmenu en verrassende wijnen

Bij Antichic geniet je van een 3- 4- 5- of 6 gangen menu waarbij passende wijnen geschonken worden. Per fles bestellen kan natuurlijk ook, maar hoe leuk is het je door Ron te laten verrassen met zijn bijzondere wijnen en mooie verhalen. Voor dat laatste kozen we dan ook en werden direct verrast met een prachtige Viognier uit… Azerbaijan! Fris, rond, tikje tropisch fruit en licht bloemig. Goed dat we hem proefden voordat het voorgerecht werd geserveerd, want dat was zo bizar lekker dat ik vergat mijn wijn erbij te drinken.

voorgerecht

bloemkool [tel-aviv] geroosterd met ansjovis olie
saus van chocolade en koffie praline van hazelnoot

Antichic Viognier en voorgerecht

Bij het vis-tussengerecht serveert Ron de Las Niñas Chardonnay uit een moderne karaf uit de Leerdam Libbey collectie. Het geeft de wijn wat lucht, is een leuke manier van presenteren en de steen waar hij op staat houdt de wijn gelijk koel.

tussen 

file van roodbaars
gegrilde venkel, zeekraal,reductie van rode kool

Antichic tussen vis

Bij het vlees komt een spannende wijn: 19 Crimes 2016 Red Wine uit Australië. Het is er een uit een reeks wijnen met bijzondere etiketten. De naam ’19 Crimes’ komt van een wet die in de 18e eeuw in het Verenigd Koninkrijk werd aangenomen. Deze wet werd in het leven geroepen om de gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk te ontlasten en om de nieuw gevormde kolonie Australië te bevolken. Er werden 19 misdaden vastgesteld met als straf deportatie naar Australië. Degenen die overtocht overleefden bouwden mee aan het nieuwe land. De 19 Crimes serie is een ode aan hen die dit volbrachten. Gastvrouw Ank laat een leuke gadget zien: met een app kun je via je mobieltje de etiketten scannen en luisteren naar het verhaal achter elk etiket. En de wijn? Die past met zijn volle, kruidige karakter heel goed bij het vlees-tussengerecht.

tussen

bavette black angus uit Uruguay
mergpijp, eigen jus
kaantjes van aardappel, speck
gerookte aardappelcreme
gekarameliseerde uien

Antichic tussengerecht vlees

Signatuurgerecht Antichic

We kijken uit naar het hoofdgerecht wat wel zo’n beetje het signatuur-gerecht van Antichic is: pappardelle met aan tafel vers geschaafde truffel. Heerlijk in al zijn eenvoud. De wijn erbij? Matsu “El Picaro” Tinta de Toro (tempranillo). El Picaro is een wijn uit de Matsu serie met verschillende gezichten afgebeeld op de etiketten. El Picaro is Spaans voor ‘boef, schurk’ en die staat dan ook op het etiket afgebeeld. De wijn heeft een korte rijping gehad op Frans eikenhout.  El Picaro heeft veel rood fruit, een hint van vanille, een stevige body en frisse zuren. Een heerlijke wijn, hoewel ik persoonlijk bij de truffel een wijn met een wat aardser karakter en minder zuren had uitgekozen.

hoofd

pappardelle
bospaddestoelen
truffel
reggiano 2,5 jaar
krokante parma ham

Antichic hoofd truffel en wijn

Ik ga voor de kaas en mijn WvD voor het zoet. Ron schenkt uit antiek uitziende kristallen karaffen bij de kaas een glas Mas de Mas Maury van grenache noir en bij het zoete dessert een Mavrodaphne Reservé 2009 uit Griekenland. Deze laatse wijn is een natuurlijk zoete wijn die twee jaar rijpte in eiken vaten. Beide wijnen én het kaas- en zoetdessert zijn een mooie afsluiter van een avond vol beleving.

kaasplateau

doruvael roodschimmel montfoord
bospaddestoelen boeren lekkerkerk
oude  rotterdamse boeren geiten
schaap blauw ader uit ouddorp
erbij
truffelhoning van ons eigen bijenvolk
peren/appel/dadel stroop
jam van onze eigen druiven uit rockanje

dessert

warme brownie met kaneel slagroom
ijscappuccino
handgedraaide noga met amarene kers
witte chocoladebonbon met gezouten karamel

Antichic desserts

Antichic: een dikke aanrader! 

P.s.: team Antichic is a.s. maandag uitgenodigd bij de lancering van de Guide Michelin 2019. Dat belooft wat…!?

LINKS:

Benieuwd naar mijn eerste kennismaking met restaurant Antichic? Dat verhaal vind je hier.

Klik hier voor de website van Antichic.

Lekker overnachten in Rotterdam na een bezoekje aan Antichic? Hier zijn wat tips.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Door |1 december 2018|Categorieën: Divers, Restaurants|Tags: , , |0 Reacties

Geef een reactie