-Persbericht-
Tien jaar bestaat het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone alweer! Eigenaar en chef Gert Blom opende, samen met zijn toenmalige compagnon Harrie Baas, op 1 augustus 2006 restaurant Amarone, dat anderhalf jaar later al een Michelinster verkreeg. Betaalbare topgastronomie, goed Rotterdams gastheerschap en een uitgelezen wijnkaart met, uiteraard, een enorme collectie Amarone-wijnen: dat zijn de pijlers onder het succes van Amarone.
Jubileumboek 10 jaar Amarone
Om dit jubileum te vieren heeft Gert Blom een uniek boek uitgebracht. Het boek neemt je, aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, mee op een tijdreis door tien jaar Amarone. De opbrengst van het boek gaat naar het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis.
Eten moet plezier zijn
Eigenaar en chef Gert Blom: “Het Leontienhuis begeleidt volwassenen en kinderen met een eetstoornis. In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis met veel enthousiasme en het zou geweldig zijn als meer horeca-ondernemers dit goede doel zouden steunen.”
Leontien van Moorsel
Het is dan ook niet verwonderlijk de Gert Blom het eerste jubileumboek uitreikte aan Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van het Leontienhuis. Het jubileumboek over tien jaar Amarone is voor 20 euro te koop bij restaurant Amarone en Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro.
Vlnr: Caroline Blom, Leontien v Moorsel, Gert Blom
Speciaal jubileum-menu
Je kunt t/m december 2016 het feestje meevieren want Gert en zijn team hebben voor de gasten van Amarone een speciaal jubileum-menu samengesteld. In zes gangen geniet je van tien klassiekers uit de keuken van Amarone. De prijs van dit menu is 100 euro, exclusief de drankjes.
Over restaurant Amarone
Ken je restaurant Amarone nog niet? Een bezoekje is zeker de moeite waard! Het is gevestigd aan de Meent, in hartje Rotterdam. De inrichting is sjiek, maar heel sfeervol en warm. Je kunt de chef en zijn medewerkers aan het werk zien in de open keuken. Ook als je er met je rug naartoe zit, wat mogelijk gemaakt wordt door een lange spiegel. Wel zo gezellig. De stoelen zijn uiterst comfortabel en ook de open haard draagt bij aan de warme sfeer. De kookstijl van patron-cuisinier Gert Blom is te omschrijven als Frans-klassiek in een modern jasje waarbij het product in zijn waarde gelaten wordt. Amarone is niet alleen in het bezit van een Michelinster, maar gooit ook steeds hoge ogen bij o.a. GaultMillau, Lekker, Grootspraak, Wine Spectator en The World’s Best Wine List Awards.
Voor meer info over het boek en reserveringen ga je naar de website van Amarone
Wil je meer weten over het Leontienhuis? Ga dan naar hun website
Lees ook mijn blog over een wel heel speciale lunch bij Amarone
En tot slot…wil je weten waar Harrie Baas gebleven is? Kijk op zijn website!
Geef een reactie