Tijdens een perstrip door Ningxtia, China, ontmoet ik Mike & Jeff. Twee ontzettend aardige en gezellige heren uit Amerika. Naast aardig en heel gezellig blijken ze ook nog eens veel te weten over… WIJN!

Mike & Jeff Picture Anne-Wies.nl

Wine Enthusiast Magazine

Zoveel zelfs dat zij schrijven voor wellicht het meest toonaangevende wijn tijdschrift (on en off-line) in Amerika: Wine Enthusiast Magazine. Én is er een boek uit, mede van hun hand: RED WINE*! Een boek helemaal alleen over, de naam zegt het al…. RODE WIJN! Rode wijnen van over de hele wereld worden er in beschreven. Maar vooral, en natuurlijk, ook en met name de rode wijnen die verkrijgbaar zijn aan ‘hun kant’ van de aardbol: Amerika.

wine-enthusiast-logo

Red Wine: van A tot Z

De vijftig belangrijkste rode druivenrassen passeren de revue: van A tot Z. Van  ‘Agiorgitiko tot Zinfandel’ dus, om in druivenrassen te blijven. Maar eerst wordt kort aandacht gegeven aan hoe rode wijn wordt gemaakt en de geschiedenis van het wijn maken. Heel kort, want daarna is volop aandacht voor de wijnen. En hoe je wijn beleeft, proeft. De kleur van wijn, de aroma’s, smaken.

Veel info in Red Wine! 

De druiven worden op alfabetische volgorde behandeld. Van elke druif wordt beschreven in welk type glas hij is geproefd, de bijbehorende proefnotities, vermeldingswaardige ‘weetjes’, food-pairings en aanbevolen wijnen ingedeeld in prijsklassen van laag naar hoog.

Red Wine pagina Malbec

RED WINE: een heerlijk boek en een absolute aanrader!

LINKS: 

Meer over dit toffe boek en het online kopen doe je  snel via Bol.com 

*Red Wine is geschreven door Kevin Zraly, Mike DeSimone en Jeff Jenssen.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!