Pulled Pork is inmiddels een klassieker, maar heb je ooit Pulled Chicken geprobeerd? Nee? Geen zorgen, ik ook niet… tot nu! Het goede nieuws: het is heel makkelijk te maken. Binnen een halfuur zet je een heerlijk gerecht op tafel. En de wijn erbij…?
Vergeet die lange uren marineren en langzaam garen zoals bij Pulled Pork — met Pulled Chicken geniet je in een fractie van de tijd van dezelfde heerlijke vibes! ‘Pulled Chicken’ betekent ‘geplukte kip’. Dus kip koken, met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar trekken … en klaar!
Het recept komt van de website Vinissima.nl. Ingrid maakte daar Mexicaanse tortilla’s met Pulled Chicken en chipotle mayonaise. Je kunt in plaats van de chipotle mayonaise ook kant-en-klare (of zelfgemaakte) BBQ-saus gebruiken, maar deze chipotle mayonaise is wel heel erg smakelijk!
Serveer er lekker veel groenten bij en smullen maar! En de wijn erbij…?
Fruitige rosé
De meeste rode wijnen zijn te zwaar voor de kip en witte wijn valt een beetje weg tegen de chipotle. Een fruitige rosé met milde zuren past daardoor het best bij dit gerecht. Weet jij eigenlijk hoe rosé wordt gemaakt? Dat kun je lezen in dit artikel op Anne-Wies.NL.
Pulled Chicken, het recept
Ingrediënten:
(2 personen)
- Mexicaanse tortilla wraps
Voor de pulled chicken:
- 2 kipfilets
- kippenbouillon
Voor de chipotle-mayonaise:
- 6 el mayonaise
- 1 el chipotle-peper in adobesaus (La Morena diced chipotle pepper, pot à 230gr)
Voor de garnering / erbij:
- kerstomaatjes
- avocado (bedruppeld met limoensap)
- baby romaine sla
- blikje maïs
- blikje zwarte bonen
- cheddar, geraspt
Bereiding:
- Kook de kipfilets in 20 minuten in kippenbouillon gaar.
- Laat de kipfilets afkoelen en trek ze vervolgens met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar.
- Maak nu de chipotle mayonaise door mayonaise en chipotlesaus te vermengen.
- Roer de saus door de pulled chicken, of geef de saus er apart bij (naar eigen wens).
- Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan en houd warm in aluminiumfolie.
- Snijd de avocado in plakjes en bedruip met limoensap om verkleuren tegen te gaan.
- Maak de rest van de groenten klaar:
- snijd kerstomaatjes doormidden
- snijd de baby-romainesla in reepjes
- verwarm de maïs en zwarte bonen
- Tip:of kies zelf voor andere groenten en garneringen, zoals koriander, reepjes paprika, julienne reepjes wortel, reepjes witte of rode kool, bosuitjes, gegrilde babymaïs, mangosalsa…
- Serveren: leg een tortilla op het bord en beleg met wat pulled chicken met chipotle mayo en garneer met een keuze uit de andere ingrediënten (sla, avocado, bonen, maïs, kerstomaatjes en cheddar). Serveer de rest van de groentes apart erbij.
Tip: pulled chicken is heerlijk bij tortilla of wraps, maar ook op een broodje met bijvoorbeeld coleslaw (koolsalade) of bij rijst.
Meer recepten met wijnadvies op deze website? Kijk hier even rond!
🍇🥂Geen enkel recept, wijn-spijs advies
of culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
*Ingrid is vinoloog, liquorist en wijndocent. Op Vinissima publiceert ze wereldse recepten met wijn-tips, cocktails en smakelijke wijnverhalen over vergeten druifjes. Bij het Wijninstituut geeft ze wijncursussen en workshops. Lees hier de recepten van Ingrid.
#Ingrid
Geef een reactie