Weekend! Dat betekent óf lekker uitgebreid kokkerellen, óf juist niet. Wij kiezen deze keer voor het laatste en gaan snacken. Maar wel lekker. Onder andere met deze pizza rolls van Vinissima*. Die zijn eenvoudig te bereiden en snel klaar. En de wijn erbij…?

Welke wijn bij de Pizza Rolls?

Met een wijn bij deze pizza rolls kun je alle kanten op. Ingrid koos voor een soepele Californische Zinfandel. Wil je in de Italiaanse stijl blijven kies dan een Italiaanse Primitivo, die is van hetzelfde druivenras. Uiteraard past een Chianti uit Toscane er ook uitstekend bij. Drink je liever wit, kies dan bijvoorbeeld voor een Italiaanse Soave of  Gavi. Wij drinken er vanavond een feestelijk glas Prosecco bij!

Cheers to the weekend🥂!

Tonijn-Peperoni Pizza Rolls, het recept

Ingrediënten:

(voor ca. 12-15 pizza rolls)
Ik ga er hierbij vanuit dat je de deeg voor de helft belegt met peperoni of salami en voor de andere helft met tonijn. Doe je alleen peperoni/salami of tonijn, neem dan de dubbele hoeveelheid.

  • Kant-en-klare verse pizzadeeg, liefst rechthoekig (b.v. Tante Fanny: 36x24cm)
  • Kant-en-klare pizza-tomatensaus (b.v. van Mutti), of maak zelf een makkelijke tomatensaus of marinarasaus
  • Geraspte mozzarella of pizza-kaas (1 ½ zakje à 150gr, of meer naar wens; deel op de deeg en beetje overhouden om op de plakjes te strooien)
  • 9 plakken peperoni of andere (pittige) salami
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 el  Italiaanse gedroogde kruiden
  • Eventueel: tomatensaus om in te dippen
  • Nodig: bakplaat en bakpapier

Pizza rolls vinissima

Bereiding:

  • Rol het verse pizzadeeg uit.
  • Beleg de deeg met de tomaten-, marinara- of pizzasaus.
  • Bestrooi met de Italiaanse kruiden en de kaas.
  • Beleg vervolgens met de peperoni/salami en/of tonijn.
  • Rol het belegde pizzadeeg op aan de lange kant (!) en snijd er plakken van (ca. 2-2,5cm).
    (Tip: als je het opgerolde deeg eerst een half uur à een uur in de koelkast zet wordt hij wat steviger en kun je de rol makkelijker aansnijden).
  • Leg de plakjes iets uit elkaar op een bakplaat met bakpapier en strooi nog wat kaas op de plakken. Bak 10-12 minuten op 220 graden.
  • Serveer warm met eventueel een bakje warme tomatensaus om de rolls in te dippen.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

*Ingrid is vinoloog, liquorist en wijndocent. Op Vinissima publiceert ze wereldse recepten met wijn-tips, cocktails en smakelijke wijnverhalen over vergeten druifjes. Bij het Wijninstituut geeft ze wijncursussen en workshops. Lees hier de recepten van Ingrid.

#Ingrid