Taco’s, Pico de Gallo en een Margarita: laat het weekend maar komen! Pico de Gallo? Pico de Gallo (Spaans voor ‘hanensnavel’) is een saus uit de Mexicaanse keuken. Het is een mengsel op basis van gesneden tomaten en ui. De salsa wordt op smaak gemaakt met koriander, jalapeñopeper en limoensap. Als variatie kunnen ook avocado en/of komkommer worden toegevoegd.
Pico de Gallo, Hanensnavel
Aan het gerecht Pico de Gallo komt, anders dan de naam ‘hanensnavel‘ doet vermoeden, geen haan, kip of andere vogel te pas. Over waar de naam precies vandaan komt doen verschillende verhalen de ronde. Oorspronkelijk at men Pico de Gallo met de hand. Door kleine hoeveelheden tussen hun duim en wijsvinger te nemen leek het op een hanensnavel die voedsel pikt. Een andere theorie is dat de naam verwijst naar de manier waarop de ingrediënten in Pico de Gallo worden gesneden: de stukjes tomaat, ui, en jalopeno peper zijn klein en puntig, wat doet denken aan de vorm van een hanensnavel. Een minder vaak genoemde theorie is dat de naam verwijst naar de pittigheid van de salsa, die scherp en “bijtend” kan zijn, net als de snavel van een haan.
Hoe het ook zij, het is een heerlijke fris-pikante salsa
waar je veel kanten mee uit kunt.
En lekker bij je zomerse Margarita!Hoe je een Margarita maakt lees je hier.
Pio de Gallo, het recept
Ingrediënten:
- 3 eetlepels fijngesneden uien
- 2 kleine, fijngehakte teentjes knoflook
- 3 grote rijpe tomaten – alleen het vlees, dus niet het vocht en de pitjes – in stukjes gesneden
- 1-2 jalapeñopepers fijngesneden
- 3 eetlepels gehakte koriander
- 1 ½ eetlepel vers limoensap
- zout en peper naar smaak
Wat je gaat doen:
- Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Laat de salsa liefst minimaal een half uur in de koelkast lekker chillen. Dat koelt de salsa én de smaken mengen beter.
Geniet ervan met/bij/op:
- Taco’s
- Steak van de BBQ
- Tortilla
- Toast/bruschetta met avocado
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie