Wat doe je als de salie in je kruidentuin de pan uit groeit? Juist, dan gebruik je het ín je pan. Vandaag maak ik een pasta met salie en citroen. Lekker snel, fris en zomers. En de wijn bij pasta met salie en citroen…?

Pasta met Salie en Citroen foto

Pasta met Salie en Citroen

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Voor 4 personen als tussen- of bijgerecht

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta (ik koos voor met ricotta gevulde kussentjes)
  • 30 blaadjes salie (minimaal)
  • 100 gr champignons
  • 1 medium ui
  • 2 tenen knoflook
  • citroenrasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen
  • pecorino of parmesan naar smaak
  • klein handje walnoten
  • 100-150 ml kookroom
  • olijfolie
  • peper (hier altijd uit de molen) en zout

Pasta met Salie en Citroen: wat je gaat doen:

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de salie in dunne reepjes en de champignons in dunne plakjes
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers de halve citroen daarna uit
  • Doe een scheutje olijfolie in een pan
  • Bak de ui en knoflook glazig
  • Voeg de plakjes champignons toe en gaar
  • Zet het vuur iets lager
  • Voeg de salie en citroenrasp toe en roer goed door
  • Voeg de kookroom toe, roer en warm goed door
  • Doe naar smaak wat citroensap erbij en peper en zout
  • Strooi voor het opdienen de walnoten erover, die je een beetje kneust in je hand
  • Aan tafel: naar smaak pecorino of parmesan erover schaven
  • EET SMAKELIJK!

Welke wijn bij Pasta met Salie en Citroen

Ik koos hier een droge, frisse, mousserende wijn bij uit Moldavië: de Inspiro Spumant Alb, gemaakt van Feteasca Regala door Chateau Vartely. De bubbels in de wijn verfrissen het romige karakter van het gerecht, maar sluiten naadloos aan bij de frisse salie- en citrustonen. De wijn is ook ietsje zilt, wat mooi past bij de kaas over het gerecht.

Pasta Salie Citroen en wijn

Nu kan ik me voorstellen dat je deze wijn in Nederland niet makkelijk zult vinden. Kies dan voor een andere, droge, frisse witte wijn, al dan niet mousserend. Een Picpoul de Pinet uit de Languedoc zou een goede keuze zijn. Of een Spaanse Rueda, een Italiaanse wijn uit Alto Adige, een Duitse Riesling of een verfrissende Sauvignon Blanc uit de Franse Loire regio.

Voor tips over mousserende wijnen op deze website kijk je hier even rond.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook