Zalmspiesjes voor op de barbecue met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander. Dat klinkt heerlijk en dat is het ook! Hier deel ik het recept met je. En de wijn erbij…?
Dit recept is makkelijk, lekker én snel klaar. Een wijn vinden bij de Oosterse zalmspiesjes is, door het zoet-zuur-zout in de marinade en het gebruik van koriander iets minder makkelijk. En dan is het nog de vraag hoeveel van de rode peper je gebruikt. Maar…. ik heb een paar tips voor je. Kies liefst voor een elegante witte wijn die geen of vrijwel geen houtopvoeding heeft gehad. Hij mag een vleugje zoet hebben, maar nog wel fris zijn. Een paar voorbeelden: kies voor een Duitse Riesling, een Australische Sémillon, een Oostenrijkse Grüner Veltliner of een Silvaner uit de Elzas. Wil je persé rood, ga dan voor een licht gekoelde Beaujolais of Duitse Spätburgunder.
Oosterse Zalmspiesjes op de BBQ, het recept
Ingrediënten voor 5 stuks:
- 300 gr zalm
- 3 bosuitjes
- 5 gr koriander
Voor de marinade:
- 1 el gembersiroop
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el limoensap
- verse rode peper (naar smaak)
- 1 el sesamzaadjes
Ook nodig:
- 5 saté prikkers
Wat je gaat doen:
- Leg alvast de saté prikkers in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.
- Maak de marinade door alle ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg rode peper naar smaak toe.
- Snijd de zalm in blokjes en marineer de blokjes vervolgens minimaal 15 minuten hierin. Hoe langer, hoe meer smaak natuurlijk.
- Snijd in de tussentijd de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm lang en hak de koriander alvast fijn.
- Rijg nu eerst een blokje zalm op de saté prikker, dan een stukje bos ui en herhaal deze stappen tot er 3 blokjes zalm op de prikker zitten.
- Grill de zalm op de BBQ ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot deze gaar is.
- Dit recept is gemaakt door Jaimy voor leukerecepten.nl.
Nog meer leuke recepten van Sandra en Eric vind je op hun website en in hun kookboek.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie