De zon gaat schijnen het weekend, dus tijd voor een lekker verfrissende cocktail. De Rebuguita is een heerlijk aperitief. Hij is niet zo zwaar en alcoholisch, want je maakt hem met …. sherry! De oorspronkelijke naam van het drankje is Rebujito, La Guita doopte hem als Rebuguita. De La Guita manzanilla sherry die je hiervoor gebruikt is strakdroog, licht ziltig en ietsje nootachtig. Dat is heel lekker en in combinatie met het zoet van de Sprite en Seven Up. En hij is ook nog eens super makkelijk te maken. Probeer maar eens!
Wat je nodig hebt
- 1/3 La Guita Manzanilla Sherry
- 2/3 Sprite of Seven Up
- paar blaadjes verse munt
- ijsklontjes
- glazen: tumblers
En zo maak je hem
Schenk de manzanilla sherry in tumblers en vul aan met de sprite of seven up. Doe er wat ijsblokjes bij en verse munt en klaar is hij!
Wat eet je bij deze sherry?
Geniet van dit knisperfrisse aperitief met wat (manzanilla-) olijven en/of licht gezouten amandeltjes. Maar ook een bordje met wat vettigere hapjes kan prima. Denk aan (kip-)kluifjes met wat geroosterde groentetjes.
Geniet ervan, Salud!
LINKS:
Meer over sherry op mijn site: klik hier of lees over mijn bezoek aan Consejo Regulador
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje of heerlijke cocktail 🍸 missen?
Schrijf je dan hier ✏ in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Deze blog schreef ik n.a.v. een flesje La Guita Manzanilla dat ik opgestuurd kreeg om te testen. En ik keurde hem goed. Hij is heerlijk!
Geef een reactie