Gin & Tonic is nog steeds razend populair. Maar ken je ook de Rebujito? Dat is een lekkere cocktail voor de warme dagen! Rebujito is een heerlijk  aperitief; niet zo zwaar en alcoholisch, want je maakt hem met …. sherry!

Van Sherry Cobbler naar Rebujito

De oorsprong van deze cocktail ligt waarschijnlijk bij de Engelsen, die hun geliefde ‘Sherry Cobbler’ dronken bij hun bezoek aan het Spaanse zuiden. Sherry Cobbler een cocktail op basis van sherry, suiker, citroensap en ijs. Pas in de jaren 1980-1990 is het drankje als Rebujito razend populair geworden. Het wordt in Andalusia vooral gedronken tijdens de vele festivals die daar dan plaatsvinden. Het is er dan bloedheet en er wordt de hele dag door gedanst, gedronken en geproost. Dat kun je met deze cocktail, door zijn relatief lage alcoholgehalte, lang volhouden!

Rebujito: fino of manzanilla

Ik maakte de Rebujito eerder met La Guita Manzanilla, vandaag met Tip Pepe. Van welke bodega je de sherry gebruikt maakt niet veel uit, maar gebruik voor de Rebujito wel een droge sherry zoals een fino of manzanilla . Het strakdroge, notige en vaak iets ziltige van dit type sherry past goed bij het zoet van de frisdrank waarmee je hem mixt: sprite of 7-up.

Rebujito Tio Pepe uitgelicht (1)

Wat je nodig hebt voor je Rebujito

  • 1/3 fino of manzanilla sherry
  • 2/3 sprite of 7-up
  • paar blaadjes verse munt
  • ijsklontjes
  • glazen: tumblers

En zo maak je hem

  • Schenk de manzanilla sherry in tumblers en vul aan met de sprite of seven up
  • Doe er wat ijsblokjes bij en verse munt en klaar is hij!

Wat eet je bij de Rebujito cocktail?

Geniet van dit knisperfrisse aperitief met wat (manzanilla-) olijven en/of licht gezouten amandeltjes of naturel chips. Maar ook een bordje met wat vettigere hapjes kan prima!

Geniet ervan, Salud!

LINKS:

Meer over sherry op deze website site: klik hier 

Nieuwsgierig naar mijn bezoek aan Tio Pepe/Gonzalez Byass ? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje of heerlijke cocktail 🍸 missen? Schrijf je dan hier ✏ in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!