Een nieuw horeca-concept dat de term ‘wijnbar’ te hoogdrempelig vindt maar wel meer dan 100 wijnen per glas schenkt. Dat spreekt zichzelf toch behoorlijk tegen? ‘Nee hoor’, zeggen eigenaren Jan Keijenberg & Tim Majoie van wijnbar Rayleigh & Ramsay. “Een bar die veel kwaliteitswijnen verkoopt hoeft niet persé pretentieus te zijn”, legt het duo uit. “Het hoeft niet hand in hand te gaan met een sommelier die met vaktermen smijt waar het je van gaat duizelen”. 

Meer dan 100 wijnen per slok, half glas of glas

Op zaterdag 20 mei 2017 opent Rayleigh & Ramsay haar deuren aan de Amsterdamse Overtoom. Een zaak die haar naam dankt aan het gas ‘argon’ dat de heren Rayleigh & Ramsay in 1894 ontdekten. Dit edelgas wordt gebruikt in de wijndispensers van By the Glass waar Keijenberg en Majoie er tien van plaatsen. Het gas zorgt ervoor dat de ruim 100 wijnen een stuk langer houdbaar zijn. De dispensers bieden mogelijkheid tot het tappen van een slok, een half of een heel glas.

Rayleigh-Ramsay-Overtoom-Amsterdam

Rayleigh & Ramsay biedt voor elk wat wils 

Dit tappen doe je zelf met een kaart waar je een door jou gekozen budget op zet. Er is voor elk wat wils. Door het ruime aanbod biedt dit in Nederland nog unieke concept wijnen van alle prijsklassen aan, waardoor het wijncafé voor iedereen toegankelijk is. Beschik je over een kleine portemonnee maar ben je toch benieuwd naar de smaak van die nét te dure wijn? Dan tap je een slok waardoor je de sensatie toch kunt ervaren. De dispensers worden ingedeeld op smaakprofiel zodat je een beetje wegwijs wordt gemaakt in dit wijnwalhalla. En al loopt de bediening niet te koop met haar kennis, ze weet je desgevraagd natuurlijk wel te adviseren.

RayleighRamsay2 Rayleigh & Ramsay 

Simpele en pure smaken

De keuken van het wijncafé heeft een al even eenvoudig en eerlijk karakter. Simpele, pure smaken, charcuterie, mooie kazen, maar ook een uitgebreider maal: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En ook al staat de wijn centraal, natuurlijk heeft Rayleigh & Ramsay ook ruimte gemaakt voor verdomd goede koffie, een lekker tapbiertje en verschillende cocktails. Het bestellen hiervan gaat gewoon via die leuke barman/barvrouw. Je kaart gebruik je alleen voor het tappen van wijn.

Rayleigh & Ramsay webshop 

Heb je je kaart iets te enthousiast geladen aan het begin van de avond? Geen probleem, het bedrag dat over is kun je bij het verlaten van de zaak gewoon terugkrijgen. Je kunt de kaart, formaat bankpas, bij een volgend bezoek weer gebruiken. En drink je een wijn waar je zo blij van wordt dat je deze iedere dag wel zou willen drinken? Via de Rayleigh & Ramsay webshop kun je vanaf je barkruk een flesje of zelfs een doosje voor thuis bestellen. De wijn wordt dan zo snel mogelijk naar je toe gebracht.

Meer informatie
Rayleigh & Ramsay
Zocherstraat 2
1054 LX Amsterdam

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag: 11.00 tot 01.00
Vrijdag & zaterdag: 11.00 tot 03.00
LUNCH/ BORREL/ DINER

Bron: Persbericht PitchPR
(Fotocredits: Joy Bouwmeester)

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wijnbar