Rotterdamse top-bartender David Trampe maakte deze award-winnende cocktail:  The Raspberry Beret. Wow! Cocktail specialist Ingrid* was onder de indruk: “Elegantie met perfecte harmonie en smaken. Echt heel mooi!”

Trampe won met deze cocktail in mei 2015 de Sensez Battle of the Brand Ambassadors. Hij moest daarvoor in 13 minuten een ‘signature cocktail’ in drievoud presenteren. De cocktail is vernoemd naar het succesnummer ‘Raspberry Beret’ van Prince. Een mix van Loopuyt Gin, Sour rhubarb likeur, Campari, citroensap en suikersiroop. Gegarneerd met drie frambozen zorgde dat de jury unaniem was.

Hoe shake je de Raspberry Beret:

Ingrediënten:

  • 50ml Loopuyt dry gin
  • 25ml Sour rhubarb likeur van De Kuyper
  • 5ml Campari
  • 25ml vers citroensap
  • 12ml suikersiroop (verhouding 2:1)
  • 3 frambozen
  • sinaasappel

Wat je ook nog nodig hebt voor de Raspberry Berret:

  • cocktailglas
  • shaker
  • strainer
  • zeefje
  • cocktailprikker
  • ijs en crushed ice

Bereiding:

  • Koel een cocktailglas met crushed ice.
  • Shake alle ingrediënten (behalve de frambozen) met ijs.
  • Schenk de vloeistof in het gekoelde cocktailglas (dubbel gezeefd: via de strainer op je shaker en door een klein (thee)zeefje).
  • Snijd een schilletje van een sinaasappel en sproei wat van het sap dat eruit komt over de cocktail en bestrijk de rand van het glas ermee.
  • Garneer met drie frambozen op een cocktailprikkertje en leg die op de rand van het glas.

Raspberry Beret Cocktail Prince David Trampe Loopuyt De Kuyper

Cheers!
Geniet van de Raspberry Beret Cocktail! 

LINKS:

*Check de website van Ingrid hier > Vinissima

Meer cocktails 🍹🍸 op deze website? Klik hier!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#valentijn