Zoals je waarschijnlijk uit mijn vorige nieuwsbrief hebt opgemaakt is het even een beetje rustig aan het Anne-Wies.NL front. Niet elke dag een wijn- culinair- of travel nieuwtje of een recept met wijnadvies. Niet op deze website maar ook niet op mijn socials. Ik zal je even meenemen naar wat er is gebeurd…
Dat je, geheel tegen de gewoonte in, niet elke dag een nieuw bericht ziet verschijnen op deze website heeft als belangrijkste reden: ik ben op reis! Op het moment dat ik dit schrijf ben ik in Nederland en geniet ik heerlijk van de o zo belangrijke familie- en vrienden ‘dingetjes’. Maar ook….
Gastvrij Rotterdam
Maar ik was werk-technisch ook op Gastvrij Rotterdam in Ahoy afgelopen dinsdag. Wat een mooie en goed opgezette horeca beurs is dat! Compact, overzichtelijk en uitnodigend. Ik was er ECHT té kort, maar ik deel op deze website binnenkort mijn ’trouvailles’, waaronder een vega ‘foie gras‘. En echt, ik als groot liefhebber van foie gras (sorry) vond het subliem! Daarnaast ontmoette ik veel vrienden en bekenden en proefde ik een aantal wijnen uit bijzondere wijnlanden. Ook daarover later meer. Aan het eind van de middag vond de finale plaats van de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar 2024. En ik was een van de vier genomineerden! Het was zó spannend! Over deze verkiezing en de finale lees je hier meer.
Workshop Roemenië
Nog niet helemaal bijgekomen van deze mooie dag gaf ik de volgende dag een workshop over en met Roemeense wijnen voor de Verenigde Vinologen Nederland. Wat was het leuk! Ik had 15 Roemeense wijnen mee (via Micu Wines) om te laten proeven . Maar daarnaast heb ik geprobeerd een beeld te schetsen van het land, de geschiedenis, de sfeer, de dorpen en steden en nog veel meer. Uitsluitend enthousiaste reacties na de workshop. Zo fijn! Een reactie van een van de deelnemers: “Dank je, Anne-Wies, voor de leuke en leerzame avond! Het was een fijne, beknopte les waarin je de hoofdlijnen en belangrijkste zaken duidelijk hebt uitgelicht. Heel onderhoudend, iets wat je niet van elke workshop kunt zeggen. We komen een keer bij je logeren, hahaha, in Roemenië!” Een verslag over deze proeverij volgt.
Proeverij Delta Wines
Ook in de agenda: de jaarlijkse proeverij van Delta Wines, dit jaar op maandag 30 september. Deze keer staat Italië in de spotlights met een groot aantal Italiaanse wijnmakers die zijn overgekomen naar Waddinxveen. Ook de masterclasses beloven interessant te worden! Over de bergwijnen van Mezzacorona, de Etna-wijnen in Sicilië, over Nebbiolo in de Langhe en over trends in de wondere wereld van wijn.
Persreis Languedoc
Van dinsdag 1 tot donderdag 3 oktober ben ik onderweg in Frankrijk. Met een klein gezelschap (Onno Kleyn, Niels van Laatum, Jody Mijts en Ingrid Larmoyeur) ga ik op uitnodiging van Michèle Lainé (Business France) de Languedoc onveilig maken. Bij Domaine Brial gaan we Rivesaltes wijn proeven samen met chocolade. Bij Cellier des Demoiselles gaan we de oogst meemaken en picknicken in de wijngaard. We gaan alles leren over de AOP Saint-Chinian bij het Maison des Vins de Saint-Chinian en we maken een fietstocht door de wijngaarden van Domaine Moulinier. Bij Domaine Preignes LeVieux Vias gaan we, na een rondleiding en proeverij, een serieuze jeu de boules competitie aan. Ik houd je op de hoogte via de stories op mijn Facebook. (Waarom niet op Insta lees je aan het eind van dit bericht 😢)
Villa Vinissima
Ik logeer deze dagen bij wijnvriendin Ingrid Larmoyeur. Misschien ken je haar van haar website Villa Vinissima. Onder het motto ‘Enjoy the flavours of life” bespreekt zij daar alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft. Als groot champagne-liefhebber vind je er veel info over champagne en andere bubbels, maar ze is vooral bekend om haar wijn-spijs tips. Alle gerechten waarvan ze het recept deelt heeft ze zelf bereid en (goed)gekeurd. Soms een heel eigen recept, soms geïnspireerd op het recept van een al dan niet bekende chef. Verwacht in geen geval Hollandse pot, maar culinaire gerechten van over de hele wereld. Van Turkije tot Djibouti, van Italië tot Jamaica en nog veel meer. Altijd worden haar recepten begeleid door een goed wijn-advies. En… binnenkort haar recepten ook op Anne-Wies.NL.
Socials hacked
Tot slot nog even dit…. Op 23 augustus kreeg ik van Facebook een email waarin werd vermeld dat mijn Facebook account was ‘suspended’ (lees: off line gehaald) omdat mijn Instagram account niet had gehandeld volgens hun richtlijnen. Het Instagram account dat ze hierin noemen is echter helemaal niet van mij 🤔… Ik kon dit herstellen door in te loggen op mijn IG account en dan aldaar de links te volgen. Maar… op mijn IG account was daarover natuurlijk niets te vinden, want de boosdoener was dat IG account dat ik niet ken 😤. Het komt erop neer dat kennelijk iemand mijn FB account heeft misbruikt om ‘iets’ op IG te doen.
Mijn socials zijn voor mij heel belangrijk, maar vooral op dat moment: het stemmen voor Wijnvrouw van het Jaar was begonnen en ik kon mijn > 11 k volgers op IG > 5 k vrienden op FB niet meer bereiken. Echt zuur!
Enfin, ik heb voorlopig een nieuw FB account aangemaakt. Dus als jij een uitnodiging krijgt om vrienden te worden op FB: dat is geen spam, maar mijn nieuwe FB ‘ik’. Mijn IG account staat nog wel steeds online, maar ik kan er zelf niet meer in. Heel vreemd. En frustrerend. Maar…wordt aan gewerkt en 🤞 dat het goed gaat komen! Intussen, als je interesse hebt, kun je mijn avonturen over Roemeense wijnen op IG volgen op romanian.wines.
Een fijne week gewenst!
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie