Kerst draait voor velen om gezellig samen kalkoen eten aan een feestelijke tafel, cadeautjes onder de kerstboom en een onbezorgde tijd met familie en vrienden. Maar zulke feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. Je steentje bijdragen om de kinderen een feestelijke kerst en een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen? Trakteer jezelf óf een ander op een Qalkoen, een kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester. Voor iedere verkochte Qalkoen wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland.

“Met een Qalkoen bezorg je jezelf én een ander een feestelijke kers.
Geniet van een kwaliteitsproduct en steun de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland.”

Een fijne kerst voor iedereen

Qalkoen is een nieuw initiatief dat in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen. Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken bundelen hun krachten voor een feestelijk kerstdiner met de lekkerste Qalkoenen. “Met de aankoop van het kwaliteitsproduct steun je dus zowel de horeca als de kinderziekenhuizen”, aldus de initiatiefnemers en horecaondernemers Ernst Hoogenboom en Dennis Rens. “Zo creëer je niet alleen een kerstgevoel voor jezelf, maar ook voor een familie die het kan gebruiken.” Het doel is om ten minste 10.000 Qalkoenen te verkopen.

Qualkoenpakketten

Een Qalkoen is een cadeautje om te krijgen, maar ook zeker om weg te geven. Op de website www.qalkoen.nl vind je vier aantrekkelijk geprijsde Qalkoenpakketten. De Qalkoenen zijn gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een kruidenmix van de Vleeschmeester. Alle scharrelkalkoenen die Vleeschmeester selecteert zijn afkomstig uit Frankrijk. De Qalkoenen worden feestelijk verpakt, netjes bezorgd tot aan de voordeur en voorzien van duidelijke bereidingsinstructies. Enne… aan een bijpassende wijn is ook gedacht.

Qualkoen 2

Tips van topchefs

Iedereen kan dit feestmaal bereiden, maar om je een onbezorgde tijd in de keuken te garanderen geeft topchef Peter Lute tips. Voor de chef staat Qalkoen voor het ultieme familiegevoel, iets wat dit jaar nóg waardevoller voor hem is geworden. “Dat we hiermee ook nog iets kunnen betekenen voor de kinderziekenhuizen, maakt het initiatief extra bijzonder.” Naast Lute verbindt ook topchef Herman den Blijker zich aan het initiatief. 

Quarantaine Qualkoen

In het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen veel ernstig zieke kinderen. Uit voorzorg voor een mogelijke infectie zijn de activiteiten en bezoekmogelijkheden in tijden van corona tot een minimum teruggebracht. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient, is Qalkoen in het leven geroepen (waarin de Q staat voor quarantaine). Met de aanschaf van een kwaliteitskalkoen steun je de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland.

Een feestelijke kerst in de kinderziekenhuizen

Voor iedere verkochte Qalkoen wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de kinderziekenhuizen. De stichtingen van de kinderziekenhuizen doen er alles aan om het ziekenhuisverblijf van de kinderen en hun gezin zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er gezorgd voor feestelijke kerstversiering, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. Verder zetten de stichtingen zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmogelijkheden te verbeteren.

Meer info en bestellen kan via de website www.qalkoen.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!