Van cocktails tot desserts – ontdek de magie van PX tijdens de feestdagen! Wat is een betere manier om in de feeststemming te komen dan met sherry! Sherry leent zich maar al te graag voor wijn-spijs pairings en cocktails. Zo ook de zoetste stijl: Pedro Ximénez!
Het bouquet van de sherry die gemaakt wordt met de pedro ximénez druif is heerlijk zoet en doet denken aan gedroogde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen en dadels. Vergezeld met aroma’s van honing, druiven siroop, jam en gekonfijt fruit. Tegelijkertijd doet het ook denken aan versgemalen koffie, donkere chocolade, cacao en zoethout.
Speciaal voor jou heeft sherry.wine 3 heerlijke cocktailrecepten en wijn-spijs pairings onder elkaar gezet, dus laat je inspireren!
|
|
Sherry Sangría Cocktail met Pedro XiménezGeïnspireerd op de traditionele Spaanse Sangría, voegt de Sherry Sangría een feestelijke twist toe aan de kerstviering. Deze verfrissende mix van rode wijn en sherry met vers fruit is een ware traktatie. Ideaal voor tijdens de kerstbrunch. Recept voor een liter: Meng de rode wijn, Pedro Ximénez Sherry en brandewijn in een grote kan. Voeg het vers gesneden fruit toe. Laat het mengsel minstens 2 uur in de koelkast intrekken. Voeg vlak voor het serveren de sinaasappellikeur toe. Voor de perfecte beleving, serveer over ijs in wijnglazen. Sherry Flip CocktailBij het voorgerecht, tussendoor, bij het nagerecht of stipt om 00:00 uur om het nieuwe jaar in te luiden. Deze Sherry Flip cocktail met de zoete Pedro Ximénez is misschien wel één van de makkelijkste en smaakvolste cocktails die er te maken is. |
|
|
Geen cocktail fan? Niet getreurd, PX is ook perfect te verwerken in, of te schenken naast een dessert. Hierbij wat tips!
|
Dessert: Pedro Ximénez met ijsVergeet de chocolade- en karamel saus deze kerst! Maak je bolletje vanille ijs wat spannender met een scheutje Pedro Ximénez. Super simpel, maar wel een heerlijke optie voor aan de ‘grote mensen tafel’ deze kerst! |
Oliebol in Pedro Ximénez
Snijd je (oude) oliebol door midden en dompel deze even in een glaasje PX sherry. Pak een koekenpan en bak de ondergedompelde oliebol even op in de pan tot de oliebol krokant is. Top af met een beetje poedersuiker voor de sier. Perfect hapje tijdens de feestdagen!
Pedro Ximénez met kaas
Meer fan van kaas? Pedro Ximénez en kaas zijn een super combinatie. De zoetheid van de wijn is een aanvulling op het zoute van de kaas. Perfecte combinaties zijn daarom ook: cheddar, Parmezaan en blauwe schimmel kaas. Klinkt als smullen, toch? Ben je geen fan van harde kazen? Dan is een brie of camembert ook lekker te combineren. Oneindige cheesy opties dus!
Vier deze feestdagen met de rijke, heerlijke smaken van Pedro Ximénez! Of je nu feestelijke cocktails maakt, je desserts oppept of het combineert met je favoriete kazen, PX Sherry brengt een vleugje zoetheid en verfijning bij elke gelegenheid. Van gezellige avonden bij de open haard tot zomerse avonden met vrienden, laat je inspireren door deze recepten en combinaties. Proost op de feestdagen! |
Over de Consejo Regulador
|
🍇🥂Geen enkel culinair of travel nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie