ProWein 2025 had dit jaar minder standhouders dan vorig jaar, maar behield een productieve sfeer. Dit gaf de mogelijkheid om veel mensen te spreken en uitstekend te kunnen netwerken.
ProWein: internationaal platform
ProWein 2025 trok zo’n 42.000 professionals uit 128 landen naar Düsseldorf. De vakbeurs bewees opnieuw haar status als internationaal platform voor de wijn- en sterke drankensector. Met 4.200 exposanten uit 65 landen bood het evenement een breed scala aan innovaties, van Duitse kwaliteitswijnen tot de groeiende markt van alcoholvrije alternatieven binnen ProWein Zero. Daarnaast stonden wijn-spijs combinaties centraal, met topchefs die unieke smaakcombinaties presenteerden.
ProWein vs Wine Paris
Toch blijft de concurrentie groeien. Wine Paris, dat in februari werd gehouden, trok een recordaantal van 52.622 bezoekers en overtrof ProWein in zowel bezoekersaantallen als exposanten, met meer dan 5.300 stands. De Franse beurs echter bood 130 masterclasses en discussies over belangrijke zaken. Hierin overtrof ProWein de Franse concurrentie met 366 masterclasses en speciale tastings.
Ondanks alles blijft ProWein een belangrijke ontmoetingsplaats voor de sector, mede ook omdat de nieuwe wereldlanden en landen uit Oost-Europa er goed vertegenwoordigd zijn.
ProWein: praktisch voor Nederland
Verder is het voor veel Nederlanders nog steeds gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en zijn ook de hotelprijzen dit jaar historisch laag te noemen. We spaken onder andere met: Joris Snelten van Delta Wines, Ramon van Es van Ed’s Wijnimport, Marco Winterberg van Winterberg Wijnen, Marc van Es en Ofran Badakhshani van de Filosoof Wijnhandel, Simon Woolf van The Morning Claret, Yvo Couprie van Résidence Wijnen, Rob en Marja Bodegom van De Wijnkelder Almere, Ronald Westerhof van wijnwinkel de Telgen II in Hengelo, Corné Konings van Your Wine Partner, Peter Duijn van Poot Agenturen en Mark Braad en Jaap Brenninkmeijer van Dokter Maler, importeur van Duitse Wijnen.
ProWein 2026 wordt georganiseerd van 15 t/m 17 maart.
Deze tekst is geschreven door Ghislaine Melman. Ghislaine is vinoloog en eigenaar van het in wijn gespecialiseerde PR bureau ‘Melman Communications‘. Dagelijks is zij voor haar internationale opdrachtgevers actief bezig met wijn. Hier deelt ze enkele geheime tips van haar reizen.
#Ghislaine
Geef een reactie