De ‘PROEVERIJAGENDA en WEEKENDTIPS’ van Anne-Wies.NL staan weer online!  Elke vrijdagochtend een update met de leukste wijnproeverijen, festivals en andere culinaire evenementen! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt? Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Open Flessen Feest bij Ross Lovell

Fred Nijhuis en de grenache wijnen bij ParkheuvelVrijdag 6 december. In de afgelopen maanden is een ‘interessante’ hoeveelheid wijnen verzameld voor allerlei proeverijen, workshops etc. etc.  De meeste flessen zijn ook daadwerkelijk gebruikt, maar er nog ‘een paar’ over die met genoegen worden ingezet tijdens een bijzondere avond.  Ross Lovell verzorgt een exclusief diner en Fred Nijhuis zorgt voor ‘genoeg’ wijnen.Onder de wijnen diverse van de nebbiolo, de montepulciano, naast mousserend uit Franciacorta en Trento, witte en/of rode wijnen uit Puglia, Basilicata, Montepulciano en le Marche, aangevuld met verschillende ‘heroïsche’ wijnen en waarschijnlijk ook de nodige uit Cahors en de Savoie; in totaal teveel om op te noemen.  Redenen genoeg dus om deel te nemen aan dit unieke gastronomische avontuur. Reken op een mooi en uitgebreid culinair- en vineus feest bij Ross Lovell te Rijsoord! Voor meer info en aanmelden: fred@fred-nijhuis.nl

Wijn-spijs proeverij Elzaswijnen

Wijnhandel Peeters logoIn samenwerking met Tot PR, Alsace Wijnen en chef Marnix Benschop organiseert Wijnhandel Peeters in Rotterdam op zaterdag 7 december van 12:00 tot 16:00 uur een unieke wijn-spijsproeverij. “Wij laten u diverse Elzaswijnen van F.E. Trimbach, Marcel Deiss, Domaine Barmet Beucher, en Vignoble de Reveur proeven. Marnix zal de wijnen begeleiden met enkele heerlijke kleine hapjes als inspiratie voor uw kerstmenu.” Aan deze doorlopende proeverij zijn geen kosten verbonden. Je kunt je opgeven via de website van Wijnhandel Peeters.

Natuurwijn bij Henri Bloem, Rotterdam

Henri Bloem logoBij Wijnkoperij Henri Bloem in Rotterdam wordt op zaterdag 7 december tussen 13 en 17 uur Natuurwijn geproefd. Go Good, wijn importeur van Servische en Sloveense wijnen, opent enkele toegankelijke witte en rode wijnen en een verrassende Orange Wine. Twee wijnhuizen: het Sloveense Matic Wines en het Servische Maurer Winery. Dit is de gelegenheid om kennis te maken met deze ambachtelijk gemaakte wijnen, waar je de laatste tijd zoveel over hoort. Kom voor de gezelligheid, een hapje en een wijn-spijs advies voor de komende feestdagen! Klik hier voor kennismaking met Oszkar Maurer, een interview voor Terroir Squad. Adres Henri Bloem: Groenendaal 23, Rotterdam.

Stan&Co, Den Haag

Stan en Co logoOp zaterdag 7 december nodigen we je uit voor een exclusief event. Wat er op de planning staat? 👉🏼 Haagse kunstenaar AlphaInkt ontwerpt live een XXL STAN&CO menukaart. Een kunstwerk wat zeker weten in de smaak zal vallen. En dat is maar goed ook want het wordt ter plekke geveild voor het goede doel ‘Make-a-Wish’. 👉🏼 KANS MAKEN OP 3 MAANDEN LANG GRATIS KOFFIE. Say whuttt?! Yes, je leest het goed. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat je deze dag één van de 150 STAN&CO x ALPHAINKT koffiemokken weten te bemachtigen. Deze worden verkocht voor €10 en ook deze opbrengst gaat naar ‘Make-a-Wish’. Heb jij er een bemachtigd? Lucky you! De rekening van jouw koffie is de eerste 3 maanden precies 0 euro. En nee, het zijn geen Haagse bakkies 😉. Schrijf het met caps lock letters in je agenda want hier wil je bij zijn. Zaterdag 7 december 10:00-16:00 Buitenhof 5 Den Haag

Katie Jones Winemakers Dinner

Winemakers dinner Katie Jones!!!AFGELAST ivm STAKINGEN in FRANKRIJK waardoor KATIE JONES niet naar NL kan afreizen. Wil je er in het voorjaar bijzijn? Laat het aan de organisatie weten!!! Zaterdag 7 december is Katie Jones in Den Haag. De van oorsprong Engelse Katie startte haar wijnbedrijf in 2008 in de Languedoc. “Most other growers around here wouldn’t be interested in my modest 12 hectares of vines spread across vineyards in Maury (my first), Paziols and Tuchan. The sites are too small, too remote and too much like hard work. Exactly the way I like them”. Maak kennis met Katie en haar wijnen tijdens een winemakers dinner in het proeflokaal van  Romke’s Wijn en Spijs. Samen met sommelier Marcel van Baalen en chef Petra Lutz van Fait Maison-Home Made by Petra wordt een overheerlijk 4 gangen diner verzorgd met bijpassende proeverij van 8 wijnen! Kom kennis maken met Katie, sluit aan voor een geweldig wijn en spijs diner in Het Haagsche! Meer info vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 8 december kun je in Nijmegen en Almelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Terra Madre Diner bij Booij Kaasmakers

Logo Slow Food DSNM paviljoen Gastvrij RotterdamElk jaar viert Slow Food op 10 december met Terra Madre de oprichting van Slow Food in het Italiaanse stadje Bra, Piëmonte. Dit jaar is dat 30 jaar geleden. Reden tot een groot feest! In Nederland en wereldwijd. In 160 landen, 100.000 steden! Slow Food Groene Hart viert dat samen met Slow Food Rotterdam op dinsdag 10 december met een mooie maaltijd en een daaraan voorafgaande rondleiding bij Booij Kaasmakers in Streefkerk. Je bent van harte welkom! Een drie-gangen diner met ingrediënten uit de streek, geteeld en geproduceerd door lokale boeren. Marijke Booij en Esther van Leeuwe van Restaurant Aan Huis heten je van harte welkom in de prachtige ruimte van de verbouwde stal van Booij Kaasmakerij. Een plekje reserveren kan nog t/m 8 december, dus wees er snel bij! Meer info en aanmelden: groenehart@slowfood.nl of 06 109 33 499 (Carla Wijnnobel)

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 12 december bezoek je in naar keuze in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Utrecht, Middelburg, Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam of Enschededrie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Champagne Moutardier proeverij

Champagne Moutardier logoOp donderdag 12 december 2019 geeft Champagne Moutardier in samenwerking met het Aart Aarts Fonds een overzichtsproeverij van  champagnes in Bartje Boven in Santpoort-Noord. “Tijdens de avond nemen wij u mee in de bruisende wereld van champagne, waarbij u verschillende stijlen van deze “drank der goden” te proeven krijgt.  Op een informele manier verteld Jasper Tasseron, Brand Ambassadeur van Champagne Moutardier, over hoe champagne gemaakt wordt, welke stijlen er zijn en welke hapjes en/of gerechten hierbij passen.” Meer info en reserveren: klik hier

Noteer deze vast in je agenda:

Winterse Wijnproeverij Taste More Wine

Taste more wine logoOp zaterdag 14 december, vlak voor de feestdagen,  vindt onze Winterse wijnproeverij plaats . Wij bieden een selectie van bijzondere Italiaanse wijnen aan waarmee je de donkere winterdagen prima mee door kunt komen. Uiteraard ontbreken de Prosecco’s niet maar ook zullen wij een prachtige Amarone della Valpolicella uit 2007 en een biodynamische Vino Nobile di Montepulciano laten proeven. Tevens presenteren wij een aantal bekroonde wijnen van ons nieuwe wijnhuis Monterinaldi uit Toscane.We heten je welkom op de doorlopende proeverij op 14 december a.s van 14-18 uur in Utrecht op het kantoor van Dag1. Meer over deze proeverij vind je hier.

Proeverij Bijzondere Wijnen, Rotterdam

RodewijnGlazen3+1 ShutterMet veel plezier nodigt Guus van Otterloo u zondag 15 december van 12.00 – 17.00 uur uit voor wat (waarschijnlijk) zijn laatste wijnproeverij zal zijn. ” Maakt u zich overigens geen zorgen: het gaat uitstekend met mij. Zoals u weet heb ik begin dit jaar Terroirwijn verkocht. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat de wijnen van mijn allerbeste producenten geen onderdeel uitmaakten van de verkoop. Even dacht ik ze zelf te houden, maar daarvoor zijn de aantallen toch echt te groot. Het gaat niet alleen om Bourgognes van Claude Maréchal en Brigitte Berthelemot, maar ook om Brunello’s van Laura Brunelli en Barbaresco’s van Fiorenzo Nada. Beter op dronk én voordeliger geprijsd dan ooit laat ik ze u van harte opnieuw proeven. Een feestje dus, want ik serveer er ook nog hapjes bij. Een prima moment om topwijnen voor de feestdagen te kopen. Ja, topwijnen, want u begrijpt al dat het vooral om luxe wijnen gaat: onder de €18,- staat er weinig op tafel. Laat u zich daardoor niet afschrikken en kom in elk geval proeven. Dát kost u niets en ik beloof u een zeer interessante middag. Proefde u ooit vijf jaargangen Brunello di Montalcino naast elkaar?
Locatie: Puccini is de aparte kamer van restaurant Tosca in ‘Het Oude Noorden’.Adres: 1e Pijnackerstraat 120B (Branco van Dantzigtstraat), 3035 GW Rotterdam
Toegang is gratis en uw aanmelding wordt op prijs gesteld. Mail naar info@vanotterloowijn.nl of bel 0654266025.

POP the bottle, Den Haag

Bouzy logoChampagne, Meursault, Chassagne Montrachet, Vosne Romanée, Gevrey Chambertin, Barolo het is er allemaal! Alle top wijnen voor de feestdagen staan open dus kom proeven en we maken er een gezellige middag van!! Alles is natuurlijk te koop en vanaf 6 (diverse) flessen geven we 10% korting 😉
Samen met Wijn op Dronk bestieren wij (Bouzy Wine & Food) momenteel in de Frederikstraat de leukste en gezelligste pop up winkel van Den Haag POP the bottle. Op zondag 15 december (bij Bouzy Wine & Food) en zondag 22 december (bij Wijn op Dronk) draaien wij de wijnkraan open, zodat ons assortiment geproefd kan worden. Natuurlijk gebeurt dit op de gezellige manier die iedereen van Bouzy gewend is!! Meer info vind je hier

Proef Wijn!

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgHeb jij dat nu ook dat je de wijn lekker of niet lekker vind maar geen idee wat je nu eigenlijk proeft? Daar gaan we nu een einde aan maken! Registervinoloog Ed Carper, ook dit jaar finalist van de Vinoloog van het jaar, gaat jullie wegwijs maken met de basisbeginselen van het proeven. We gaan op dinsdag 17 december in Zaandam acht wijnen proeven van één druivenras. Zo maak je de eerste stappen om aroma’s en smaken te gaan herkennen in de wijn. Meer info en inschrijven? Klik hier

Lekkers uit Hongarije Open

Lekkers uit Hongarije logoZaterdag 14 december: Elke 2e zaterdag van de maand is het LUH Open bij Lekkers uit Hongarije in Moerdijk. “We zetten dan altijd 8-12 wijnen open om te proeven waarbij we uiteraard rekening houden met het seizoen en tussendoor serveren we een aantal van onze delicatessen zoals de salami’s van waterbuffel, hert, grijze runderen en natuurlijk de traditionele Pick Winter salami, soms ook ganzenlever paté al dan niet met Tokaji Aszú en/of truffel en natuurlijk mijn eigengemaakte Szmaak! Goulash Croquetjes.” Meer info? Klik hier

Traditionele champagneproeverij

Wijnhandel Peeters logoZondag 22 december tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor het zesde jaar op rij organiseert Wijnhandel Peeters in Rotterdam een leuke, gezellige, maar vooral ook ‘bubbelige’ champagneproeverij op de laatste zondag voor de kerst. De line-up houden we nog even een verrassing maar zoals gebruikelijk kunt u wat bijzonders verwachten!

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden. Je kunt je opgeven via deze link.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 5  januari  kun je in Groningengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine Professional 2020

thewineandfood-logo WFADE professionale wijnbeurs van de Benelux aan het begin van ieder jaar. In 2020 van 13 t/m 15 januari. Ontdek hier bijzondere verrassingen voor uw assortiment of op uw (wijn)kaart. Diverse masterclasses en wijn-spijsproeverijen. Aandacht voor Oude Wereld met klassieke smaken maar uiteraard ook voor de Nieuwe Wereld. Ook minder bekende of herontdekte ‘upcoming wine producing countries’ komen uitgebreid aan bod.
Voor het laatste nieuws: houd de websitevan The Wine and Food Association in de gaten!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 9 februari kun je in Dordrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Leids Wijn Festijn

Leids Wijn Festijn logoBen jij in je sas met Shiraz? Of gek op Malbec? 🍇 Wijnliefhebbers opgelet! Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020 gaan we heerlijke wijnen proeven. Scheltema Leiden zal worden omgetoverd tot een gezellig wijnfestival, waar verschillende wijnen in de spotlight staan, gecombineerd met bites to share en muziek! 🍷
Ticketverkoop start vrijdag 13 december 2019 om 12:00 via: https://eventix.shop/sbmytcqt
– Early Bird vrijdag of zaterdag: €10,40 inclusief servicekosten
– Regular Ticket vrijdag of zaterdag: €13,95 inclusief servicekosten
– Groepsticket (5 personen) vrijdag of zaterdag: €64,75 inclusief servicekosten
* Let op! Er zijn slechts 450 tickets per dag beschikbaar.
* Bij de ingang krijgt iedereen een gratis wijnglas 🍷 Je kunt zelf kiezen of je het glas inlevert of dat je het glas mee neemt naar huis. Meer info op deze FB pagina

Culinaire Verwen- en Wijnweek

Uw Chefkok thuis logoChefkok Wilco van den Baar en Register Vinoloog Eline Groenendijk verzorgen deze week van 25 april t/m 2 mei in La Fenella, Italië. La Fenella bevindt zich in het hart van Le Marche. Het landgoed heeft een zeer groots terrein van 13 hectare met een avontuurlijk bos en ruige natuur. Recentelijk is er een ruim natuur zwembad met groot zonneterras aangelegd. Robuust en stoer worden gecombineerd met moderne en ruimtelijke materialen. De rust, luxe en charme van La Fenella, la dolce vita en persoonlijke gastvrijheid zorgen ervoor dat iedereen zich snel los kan maken van zijn/haar alledaagse omgeving. Meer info op deze FB pagina of via Uw Chefkok Thuis 

 

❋❋❋❋❋

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!