De ‘PROEVERIJAGENDA en WEEKENDTIPS’ van Anne-Wies.NL staan weer online!  Elke vrijdagochtend een update met de leukste wijnproeverijen, festivals en andere culinaire evenementen! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt? Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto).

Ribera del Duero pop-up wijnbar 

Ribera del Duero pop-up wijnbar uitgelicht🍷 Buenos días, wijnliefhebbers opgelet! 🍷 Ribera del Duero Pop-up Wijnbar in hartje Amsterdam!  40 Ribera del Duero wijnen per glas en elke dag een andere wineflight van 3 wijnen. Topwijnen geschonken met Coravin en een bijpassend plankje Beemster kaas. Waar: Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25 Geopend van 14 t/m 17 november 16:30 tot 22:00 uur. Meer hierover lees je hier

Wijnmakersdiner MijnWijnPlein

MijnWijnPlein logoOp vrijdagavond 15 november organiseert MijnWijnPlein een Wijnmakersdiner bij Hotel de Korenbeurs in Made. Schuif aan en proef meer dan 15 Franse wijnen van de allerhoogste kwaliteit. De kok van restaurant Fundi in Made bereidt een heerlijk bijpassend 6 gangen diner plus en een heerlijke amuse, volledig afgestemd op de wijnen. De wijnen en de gerechten worden later bekend gemaakt. We starten met een heerlijk glas Champagne. Het is mogelijk om in Hotel de Korenbeurs een luxe kamer te reserveren voor een speciale prijs. Meer informatie op de website van MijnWijnPlein.

Sotto logoTruffel & Super Tuscan Diner

Ieder jaar organiseren we zeer succesvol ons beroemde Truffel diner met een topwijnmaker uit een wijnstreek waarvan de wijnen natuurlijk naadloos aansluiten bij truffel. Dit jaar vindt deze unieke avond plaats op zaterdag 16 november en hebben we Tom Heidman van Renzo Marinai gevraagd om zijn wijnen te komen presenteren. Niet zomaar wijnen maar wijnen van topklasse die enkel en alleen in toprestaurants verkrijgbaar zijn: Chianti’s en Super Tuscans van zeer hoog niveau die jaar in jaar uit meerdere prijzen winnen. Ook de olijfolie van Renzo Marinai is uitgeroepen tot de beste uit Toscane. Uiteraard krijgt u deze ook te proeven. Op zaterdagavond 16 november vindt deze unieke en zeer gastronomische avond wederom plaats in Sotto Lounge. Meer info vind je hier 

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 17 november kun je in Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Najaarsproeverij Granada Wijnen

granada-wijnenlogoOp zondagmiddag 17 november organiseren wij in Utrecht onze Najaarsproeverij 2019 met vele nieuwe (biologische) wijnen. We hebben weer tenminste 40 van onze verrassende wijnen open, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Zo kun je o.a. de 2 wijnen proeven die in de net verschenen ‘Wijngids 2020’ van de Master of Wine Cees van Casteren staan en 6 wijnen uit de ‘Wijnkoopgids 2020’ met de beste wijnen onder de 10 euro van de Vlaamse wijngoeroe Frank van der Auwera. De Fuente Victoria Sulayr (‘beste koop witte wijn’) is zelfs in beide gidsen opgenomen! Ook staan de wijnen van onze nieuwe bodega’s Soto Manrique (Madrid) en la Melonera (Ronda) open én bieden we veel nieuwe jaargangen. Natuurlijk zullen een aantal bekende toppers ook niet ontbreken! Daarnaast zoals gebruikelijk een aantal lucratieve kelderkoopjes. Restaurant De Branding zorgt voor lekkere hapjes. Meer info en aanmelden? Klik hier 

Wijnproeverij MijnWijnPlein

MijnWijnPlein logoZondagmiddag 17 november van 14:00 tot 18:00 bij Hotel De Korenbeurs in Made. Ben je benieuwd naar onze wijn en in het bijzonder de wijnen waar je in de winter of tijdens de feestdagen van kunt genieten? Kom dan langs! Al je wijnvragen beantwoorden wij graag en er staan vele wijnen voor je klaar om te proeven. Natuurlijk legt Martin Fennema, Nederlands kampioen blindproeven in teamverband, je tijdens de proeverij alles uit over het blindproeven van wijn. Meer info en/of inschrijven? Klik hier 

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 21 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Zwolle, Rotterdam of Amsterdam drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Noteer deze vast in je agenda:

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 24 november kun je in Den Haag, Oisterwijk, Rotterdam en Amsterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & FoodExperience Gransjean Wijnen & Delicatessen

Gransjean Logo nieuwOp zondag 24 november organiseert Gransjean Wijnen & Delicatessen de najaarseditie van de Wine & Food Experience. In het  in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag zullen ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld onder begeleiding te proeven zijn tussen 14-18 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. Kaartverkoop start in de winkel vanaf 11 februari. Online kunt u hier al uw kaartje al bemachtigen. Voor meer informatie over dit evenement en reserveren voor het diner verwijzen we u naar onze website.

Feestelijke wijnproeverij Kaaps Wijnhuis

Kaaps-Wijnhuis-logo-zonder-lijng-e1522061378473Kom een selectie van de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen proeven voor de feestelijke dagen die komen! Verwen jezelf, familie en vrienden met wijnen om te zoenen op zondag 24 november van 15.00 tot 18.00 uur bij De Krachtcentrale, Havenstraat 76 in Huizen. Het wordt wéér heel lekker en gezellig. Je wordt verrast door nieuwe bijzondere en bekroonde wijnen. Net van de boot uit Zuid-Afrika! Ook proef je Platter 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ wijnen …en een aantal collector’s items van ons nieuwe wijnhuis Mont Blois! Met daarbij de passende wijn – spijs ideeën is dit een ideaal moment om je op je gemak voor te bereiden voor de Feestdagen. Meer over deze proeverij vind je hier

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 28 november bezoek je in naar keuze in Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Oisterwijk, Utrecht, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Heemstede, Wijk bij Duurstede of Goes of op vrijdag 29 november in Almelo drie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Riedel Performance glasproeverij

De Gouden Ton logoOp donderdag 28 november organiseert Wijnkoperij De Gouden Ton in het Amsterdamse Sofitel Legend The Grand en exclusieve glasproeverij met Maximilian Riedel, de 11e generatie en huidige CEO van Riedel. Het wordt de allereerste vergelijkende proeverij in Nederland met zijn nieuwste ontdekking in de hoofdrol: de Performance-collectie. Performance is de eerste collectie Riedel wijnglazen die optimaal gebruik maakt van de oppervlakte van het glas met een uniek ‘optisch effect’. Dit is niet alleen feest voor het oog, het vergroot ook de binnenoppervlakte van het glas, waardoor de wijn zich opent en alle aroma’s en subtiele nuances volledig tot hun recht komen. Maakt Riedel zijn belofte waar? Kom het zelf ervaren! Voor meer info en het bestellen van tickets klik je hier. 

RYPP Pop-up restaurant

Secret pop-up vierkantHet laatste weekend van november (29 november – 1december) tovert RYPP Wijnfestival een unieke, geheime Rotterdamse locatie eenmalig om tot een exclusief pop-up restaurant. Slechts drie dagen kun je hier genieten van de mooiste wijnspijscombinaties. Tot één dag van tevoren blijft de locatie geheim en je weet dus niet waar, wat en met wie je allemaal gaat eten. Wat de avond of middag verder brengt houdt RYPP natuurlijk als verrassing, maar dat het een fantastische beleving met heerlijke wijnen gaat zijn staat vast. Spannend! Check deze link voor meer info en reserveren.

Fête du Champagne

Fete du Champagne winter logoHet Fêtste Champagne festival in Europa vindt plaat van 29 november tot en met 1 december in de omgetoverde Zuiveringshal in het Amsterdamse Westerpark. Omringd door zonnebloemen, lavendel, Franse chansons, (biologische) foie gras, confit de canard en natuurlijk Champagne, Crémants & Wijn. Dit is exact wat je kunt verwachten bij de wintereditie van Fête du Champagne. Klik hier voor meer info en het bestellen van tickets.

 

Los Sueños feestdagen proeverij

Los Suenos 10 jaar FB10 jaar wijnimport van Spaanse wijnen, en dat gaan we vieren. Onze jaarlijkse feestdagenproeverij wordt dit jaar op zaterdag 30 november gehouden bij Restaurant Boven de Rivieren te Sleeuwijk. Maar liefst 3 wijnmakers komen over uit Spanje om hun mooie wijnen te laten proeven. Nog even en de gezelligste periode van het jaar komt er aan. Alles wordt straks mooi versierd, plannen voor de feestdagen worden gemaakt, en de menukaarten in elkaar gedraaid. Tijd om op zoek te gaan naar mooie wijnen, passend bij de heerlijke gerechten die geserveerd gaan worden, of misschien wel naar een sprankelende Cava voor Oud en Nieuw. En na afloop… Winemakers diner! Klik hier voor meer info en reserveren.

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 5 december bezoek je in naar keuze in Den Haag, Delft, Haarlem, Breda of Amsterdamdrie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Katie Jones Winemakers Dinner

Winemakers dinner Katie JonesZaterdag 7 december is Katie Jones in Den Haag. De van oorsprong Engelse Katie startte haar wijnbedrijf in 2008 in de Languedoc. “Most other growers around here wouldn’t be interested in my modest 12 hectares of vines spread across vineyards in Maury (my first), Paziols and Tuchan. The sites are too small, too remote and too much like hard work. Exactly the way I like them”. Maak kennis met Katie en haar wijnen tijdens een winemakers dinner in het proeflokaal van  Romke’s Wijn en Spijs. Samen met sommelier Marcel van Baalen en chef Petra Lutz van Fait Maison-Home Made by Petra wordt een overheerlijk 4 gangen diner verzorgd met bijpassende proeverij van 8 wijnen! Kom kennis maken met Katie, sluit aan voor een geweldig wijn en spijs diner in Het Haagsche! Meer info vind je hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 8 december kun je in Nijmegen en Almelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Surprise Dinner

WijnSpijs Surprise dinner logoVan de ‘makers van’ de WijnSpijs wandelingen: op donderdag 12 december bezoek je in naar keuze in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Utrecht, Middelburg, Leeuwarden, Rotterdam, Amsterdam of Enschededrie zorgvuldig geselecteerde restaurants waar je gaat genieten van een 3-gangen verrassingsdiner met 3 bijpassende wijnen. Elke gang vindt plaats in een ander restaurant. Welk zaken je bezoekt? Dat blijf een verrassing tot het allerlaatste moment! Op de dag van je Surprise Dinner krijg je van de organisatie een email met je startrestaurant. En pas na het voorgerecht krijg je een hint over je volgende locatie. Zo ga je door tot je drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad en de stad van je keuze helemaal hebt ontdekt! Dat wordt genieten! Klik hierom te reserveren en te checken of er nog plek is!

Champagne Moutardier proeverij

Champagne Moutardier logoOp donderdag 12 december 2019 geeft Champagne Moutardier in samenwerking met het Aart Aarts Fonds een overzichtsproeverij van  champagnes in Bartje Boven in Santpoort-Noord. “Tijdens de avond nemen wij u mee in de bruisende wereld van champagne, waarbij u verschillende stijlen van deze “drank der goden” te proeven krijgt.  Op een informele manier verteld Jasper Tasseron, Brand Ambassadeur van Champagne Moutardier, over hoe champagne gemaakt wordt, welke stijlen er zijn en welke hapjes en/of gerechten hierbij passen.” Meer info en reserveren: klik hier

Lekkers uit Hongarije Open

Lekkers uit Hongarije logoZaterdag 14 december: Elke 2e zaterdag van de maand is het LUH Open bij Lekkers uit Hongarije in Moerdijk. “We zetten dan altijd 8-12 wijnen open om te proeven waarbij we uiteraard rekening houden met het seizoen en tussendoor serveren we een aantal van onze delicatessen zoals de salami’s van waterbuffel, hert, grijze runderen en natuurlijk de traditionele Pick Winter salami, soms ook ganzenlever paté al dan niet met Tokaji Aszú en/of truffel en natuurlijk mijn eigengemaakte Szmaak! Goulash Croquetjes.” Meer info? Klik hier

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 5  januari  kun je in Groningengenieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine Professional 2020

thewineandfood-logo WFADE professionale wijnbeurs van de Benelux aan het begin van ieder jaar. In 2020 van 13 t/m 15 januari. Ontdek hier bijzondere verrassingen voor uw assortiment of op uw (wijn)kaart. Diverse masterclasses en wijn-spijsproeverijen. Aandacht voor Oude Wereld met klassieke smaken maar uiteraard ook voor de Nieuwe Wereld. Ook minder bekende of herontdekte ‘upcoming wine producing countries’ komen uitgebreid aan bod.
Voor het laatste nieuws: houd de websitevan The Wine and Food Association in de gaten!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 9 februari kun je in Dordrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

❋❋❋❋❋

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!