De ‘PROEVERIJAGENDA en WEEKENDTIPS’ van Anne-Wies.NL staan weer online!  Elke vrijdagochtend een update met de leukste wijnproeverijen, festivals en andere culinaire evenementen! En heb je de nieuwe WijnSpijs Wandelingen en Surprise Dinners al ontdekt? Geniet ervan!
(PS: Mis je jouw proeverij in deze wijnagenda? Stuur me info, een link en foto)

Champagnes Grandcruwijnen

Grandcruwijnen logoVrijdag 13 december en zaterdag 14 december kunt u de Champagnes van Moet & Chandon, Ruinart, Veuve Cliquot en de Premier Cru’s van L. Bénard-Pitois en Frerejean Frères proeven. Tevens hebben de Cava’s van Mestres open staan – de absolute ere-divise onder de Cava en de officiële grondlegger van de Ultra Brut. Tevens ontvangt u 10% korting op alle bestellingen die op die twee dagen worden gedaan in ons Wine Warehouse (* behalve op wijnen in de aanbieding en geldt alleen bij afhalen in de winkel). ….en last but not least ons team is op beide dagen ook aanwezig om u van wijn-spijs advies te voorzien. Meer info? Check deze FB pagina

Winterse Wijnproeverij Taste More Wine

Taste more wine logoDEZE PROEVERIJ IS AFGELAST! Op zaterdag 14 december, vlak voor de feestdagen,  vindt onze Winterse wijnproeverij plaats . Wij bieden een selectie van bijzondere Italiaanse wijnen aan waarmee je de donkere winterdagen prima mee door kunt komen. Uiteraard ontbreken de Prosecco’s niet maar ook zullen wij een prachtige Amarone della Valpolicella uit 2007 en een biodynamische Vino Nobile di Montepulciano laten proeven. Tevens presenteren wij een aantal bekroonde wijnen van ons nieuwe wijnhuis Monterinaldi uit Toscane.We heten je welkom op de doorlopende proeverij op 14 december a.s van 14-18 uur in Utrecht op het kantoor van Dag1. Meer over deze proeverij vind je hier.

Lekkers uit Hongarije Open

Lekkers uit Hongarije logoZaterdag 14 december: Elke 2e zaterdag van de maand is het LUH Open bij Lekkers uit Hongarije in Moerdijk. “We zetten dan altijd 8-12 wijnen open om te proeven waarbij we uiteraard rekening houden met het seizoen en tussendoor serveren we een aantal van onze delicatessen zoals de salami’s van waterbuffel, hert, grijze runderen en natuurlijk de traditionele Pick Winter salami, soms ook ganzenlever paté al dan niet met Tokaji Aszú en/of truffel en natuurlijk mijn eigengemaakte Szmaak! Goulash Croquetjes.” Meer info? Klik hier

Winkelproeverij champagne Van Druiven

Logo VAn DruivenOntdek onze Grote Champagnes van kleine huizen! Van Druiven werkt met de kleinere champagne huizen, de zogeheten “Récoltants Manipulants”. Dit zijn wijnboeren die druiven verbouwen op eigen percelen, die vaak al meer dan honderd jaar in handen van de familie zijn. De passie, de kennis, uiteenlopende visies en de eigenzinnige keuzes die door de kleine wijnboeren worden gemaakt, leveren prachtige champagnes op, die zich makkelijk kunnen meten met de grote, bekende merken. Grote Champagnes van Kleine Huizen dus.Kom ze proeven tijdens onze winkelproeverij op zaterdagmiddag 14 december tussen 13.00 en 18.00 uur en kies jouw Champagne voor de feestdagen. Onze Champagneambassadeur en superkenner Clara de Nijs is aanwezig om jullie van alle ins en outs van de Champagnes te voorzien. Meer weten? Klik hier

Proeverij Bijzondere Wijnen, Rotterdam

RodewijnGlazen3+1 ShutterMet veel plezier nodigt Guus van Otterloo u zondag 15 december van 12.00 – 17.00 uur uit voor wat (waarschijnlijk) zijn laatste wijnproeverij zal zijn. ” Maakt u zich overigens geen zorgen: het gaat uitstekend met mij. Zoals u weet heb ik begin dit jaar Terroirwijn verkocht. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat de wijnen van mijn allerbeste producenten geen onderdeel uitmaakten van de verkoop. Even dacht ik ze zelf te houden, maar daarvoor zijn de aantallen toch echt te groot. Het gaat niet alleen om Bourgognes van Claude Maréchal en Brigitte Berthelemot, maar ook om Brunello’s van Laura Brunelli en Barbaresco’s van Fiorenzo Nada. Beter op dronk én voordeliger geprijsd dan ooit laat ik ze u van harte opnieuw proeven. Een feestje dus, want ik serveer er ook nog hapjes bij. Een prima moment om topwijnen voor de feestdagen te kopen. Ja, topwijnen, want u begrijpt al dat het vooral om luxe wijnen gaat: onder de €18,- staat er weinig op tafel. Laat u zich daardoor niet afschrikken en kom in elk geval proeven. Dát kost u niets en ik beloof u een zeer interessante middag. Proefde u ooit vijf jaargangen Brunello di Montalcino naast elkaar?
Locatie: Puccini is de aparte kamer van restaurant Tosca in ‘Het Oude Noorden’.Adres: 1e Pijnackerstraat 120B (Branco van Dantzigtstraat), 3035 GW Rotterdam
Toegang is gratis en uw aanmelding wordt op prijs gesteld. Mail naar info@vanotterloowijn.nl of bel 0654266025.

POP the bottle, Den Haag

Bouzy logoChampagne, Meursault, Chassagne Montrachet, Vosne Romanée, Gevrey Chambertin, Barolo het is er allemaal! Alle top wijnen voor de feestdagen staan open dus kom proeven en we maken er een gezellige middag van!! Alles is natuurlijk te koop en vanaf 6 (diverse) flessen geven we 10% korting 😉
Samen met Wijn op Dronk bestieren wij (Bouzy Wine & Food) momenteel in de Frederikstraat de leukste en gezelligste pop up winkel van Den Haag POP the bottle. Op zondag 15 december (bij Bouzy Wine & Food) en zondag 22 december (bij Wijn op Dronk) draaien wij de wijnkraan open, zodat ons assortiment geproefd kan worden. Natuurlijk gebeurt dit op de gezellige manier die iedereen van Bouzy gewend is!! Meer info vind je hier

Proef Wijn!

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgHeb jij dat nu ook dat je de wijn lekker of niet lekker vind maar geen idee wat je nu eigenlijk proeft? Daar gaan we nu een einde aan maken! Registervinoloog Ed Carper, ook dit jaar finalist van de Vinoloog van het jaar, gaat jullie wegwijs maken met de basisbeginselen van het proeven. We gaan op dinsdag 17 december in Zaandam acht wijnen proeven van één druivenras. Zo maak je de eerste stappen om aroma’s en smaken te gaan herkennen in de wijn. Meer info en inschrijven? Klik hier

Noteer deze vast in je agenda:

Masterclass ROOD bij Stan Beurskens

St Martinus logoTijdens deze masterproeverij op zaterdagmiddag 21 december onder begeleiding van Stan Beurskens staan onze rode wijnen in de spotlight. Niet alleen mogen de deelnemers proeven(uiteraard!) van de heerlijke wijnen, Stan zal uitgebreid vertellen over de bijzondere selectie, speciale jaargangen, rassen, stijl, productie en proces van wijn maken. Stan zal een paar bijzondere pareltjes van wijnen uit de kelders halen om te proeven! Dit zijn wijnen die we niet ‘meer’ in de verkoop hebben. Bijzonder! Want we serveren tijdens de proeverij een speciale selectie streekproducten zoals brood, kaas, vleeswaren en worst waarin onze eigen wijn verwerkt zijn. Deze producten zijn ontwikkeld door Stan in samenwerking met lokale specialisten zoal bakker Jos Hoogervorst uit Epen en slager Roy Kusters uit Margraten. Meer info op deze FB pagina

Traditionele champagneproeverij

Wijnhandel Peeters logoZondag 22 december tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor het zesde jaar op rij organiseert Wijnhandel Peeters in Rotterdam een leuke, gezellige, maar vooral ook ‘bubbelige’ champagneproeverij op de laatste zondag voor de kerst. De line-up houden we nog even een verrassing maar zoals gebruikelijk kunt u wat bijzonders verwachten!

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden. Je kunt je opgeven via deze link.

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 5  januari  kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine Professional 2020

thewineandfood-logo WFADE professionale wijnbeurs van de Benelux aan het begin van ieder jaar. In 2020 van 13 t/m 15 januari. Ontdek hier bijzondere verrassingen voor uw assortiment of op uw (wijn)kaart. Diverse masterclasses en wijn-spijsproeverijen. Aandacht voor Oude Wereld met klassieke smaken maar uiteraard ook voor de Nieuwe Wereld. Ook minder bekende of herontdekte ‘upcoming wine producing countries’ komen uitgebreid aan bod.
Voor het laatste nieuws: houd de websitevan The Wine and Food Association in de gaten!

WijnSpijs Wandelingen

WijnSpijs Wandeling EigenOp zondag 9 februari kun je in Dordrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Leids Wijn Festijn

Leids Wijn Festijn logoBen jij in je sas met Shiraz? Of gek op Malbec? 🍇 Wijnliefhebbers opgelet! Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari 2020 gaan we heerlijke wijnen proeven. Scheltema Leiden zal worden omgetoverd tot een gezellig wijnfestival, waar verschillende wijnen in de spotlight staan, gecombineerd met bites to share en muziek! 🍷
Ticketverkoop start vrijdag 13 december 2019 om 12:00 via: https://eventix.shop/sbmytcqt
– Early Bird vrijdag of zaterdag: €10,40 inclusief servicekosten
– Regular Ticket vrijdag of zaterdag: €13,95 inclusief servicekosten
– Groepsticket (5 personen) vrijdag of zaterdag: €64,75 inclusief servicekosten
* Let op! Er zijn slechts 450 tickets per dag beschikbaar.
* Bij de ingang krijgt iedereen een gratis wijnglas 🍷 Je kunt zelf kiezen of je het glas inlevert of dat je het glas mee neemt naar huis. Meer info op deze FB pagina

Culinaire Verwen- en Wijnweek

Uw Chefkok thuis logoChefkok Wilco van den Baar en Register Vinoloog Eline Groenendijk verzorgen deze week van 25 april t/m 2 mei in La Fenella, Italië. La Fenella bevindt zich in het hart van Le Marche. Het landgoed heeft een zeer groots terrein van 13 hectare met een avontuurlijk bos en ruige natuur. Recentelijk is er een ruim natuur zwembad met groot zonneterras aangelegd. Robuust en stoer worden gecombineerd met moderne en ruimtelijke materialen. De rust, luxe en charme van La Fenella, la dolce vita en persoonlijke gastvrijheid zorgen ervoor dat iedereen zich snel los kan maken van zijn/haar alledaagse omgeving. Meer info op deze FB pagina of via Uw Chefkok Thuis 

 

❋❋❋❋❋

💃🍷🍴Meer data voor WijnSpijs Wandelingen, BierSpijs Wandelingen en Surprise dinners?
Check deze website!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!