Proeverijagenda-Masterclasses 8 juli. En…

Home/Agendapuntjes/Proeverijagenda/Proeverijagenda-Masterclasses 8 juli. En…
  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 8 juli. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan?  Geniet ervan! 

SterkWater pop-up restaurant Fort Giesen

SterkWater logoVan 7 t/m 31 juli geniet je van een 5-gangen diner bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Giessen, het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is een echte verborgen parel, het ligt letterlijk begraven onder de natuur! Fort Giessen werd in 1879 gebouwd en diende samen met de andere forten het zuiden van Nederland verdedigen tegen dreiging uit het oosten en het zuiden. In een betoverende omgeving ontdek je het fort met één van de grootste intacte artillerieloodsen van Nederland. Duik de geschiedenis in van Fort Giessen en ontdek haar onvertelde verhalen tijdens een bijzonder diner in dit indrukwekkende fort. Meer info en tickets bestellen op sterkwater.nl

Lazy Champagne Lunch

Celine’s_lazy_champagne_lunchOp zondag 10 juli organiseert Dis Donc in samenwerking met Restaurant Céline in Nieuwegein een ‘Lazy Champagne Lunch’. Heerlijk relaxen en tegelijkertijd genieten van een uitmuntende champagne lunch.
Dit kan op zondag 10 juli bij restaurant Céline in Nieuwegein. Iedere gang zal worden gecombineerd met een bijpassende champagne. U ontdekt op een losse en aangename manier hoe veelzijdig de Champagne regio is. Van een fijne Blanc de blancs, naar een Blanc de noirs, van een Rosé naar diverse top Millésime’s.
Deze 6 gangen lazy champagne lunch heeft aanvang om 14:00 uur. De kosten zijn € 130,- per persoon. All inclusief. Doe jezelf een groot plezier en boek via deze link.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 10 juli kun je in Amsterdam en Hengelo genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Het Wijn Festijn Deventer

wijn festijn logoOp 15 en 16 juli 2021 zijn we in Deventer! Het Grote Kerkhof zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee!  Tijden Vrijdag 15 juli: 17:00 – 00:00 uur / Zaterdag 16 juli: 13:00 – 00:00 uur Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Deventer, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉Tickets zijn hier verkrijgbaar.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 17 juli kun je in Rotterdam, Heemskerk en Mechelen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

SterkWater pop-up restaurant Slot Zuylen

SterkWater logoVan 21 juli t/m 14 augustus geniet je van een 5-gangen diner bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Slot Zuylen. Met een prachtige kasteeltuin en bijzonder goed bewaard gebleven interieur ontdek je op Slot Zuylen meer dan 750 jaar geschiedenis. Geniet van een heerlijk zomers diner in de kasteeltuin. We nemen je mee in de bijzondere verhalen van het kasteel. Zoals het rampjaar 1672, toen de Republiek door Fransen, Engelsen en Duitsers onder de voet gelopen dreigde te worden. Vlak voorbij Slot Zuylen, aan de Hollandse waterlinie, wist de Prins van Oranje de vijand ter nauwer nood te stoppen. Ontdek het hele verhaal tijdens een heerlijke avond uit op Slot Zuylen. Let op: deze editie is al bijna uitverkocht. Check sterkwater.nl voor meer info.

Het Wijn Festijn Leiden

wijn festijn logoOp 22 en 23 juli 2022 zijn we terug in Leiden! Het Pieterskerkplein zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee!  Tijden: Vrijdag 22 juli: 17:00 – 00:00 uur / Zaterdag 23 juli: 13:00 – 00:00 uur. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Leiden, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Tickets zijn hier verkrijgbaar!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 24 juli kun je in Maarssen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 31 juli kun je in Hoorn en Bussum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Haarlem Culinair

We gaan er weer voor op 4-5-6-7 augustus! Als beeldbepalend evenement van Haarlem gaan we met de BESTE SMAAKMAKERS van Haarlem weer het grootste restaurant van Noord Holland neer zetten op de Grote Markt. Vier dagen lang weer culinair genieten en vrienden ontmoeten. Haarlem Culinair is het feest der herkenning en zal dat altijd blijven. Volg ons op Facebook dan blijf je op de hoogte van de laatste ideeën en de deelnemende restaurants. Ook dit jaar weer aandacht voor visueel entertainment en natuurlijk de uitreiking van de Smulpaap. Meer info vind je op haarlemculinair.nl

Wijn Festijn Maastricht

wijn festijn logoOp 5, 6 en 7 augustus 2022 zijn we in Maastricht! Het Stadspark zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee!  Tijden: Vrijdag 5 augustus: 17:00 – 00:00 uur / Zaterdag 6 augustus: 13:00 – 00:00 uur /  Zondag 7 augustus 13:00 – 20:00 uur. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Maastricht, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Tickets zijn hier verkrijgbaar!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 augustus kun je in Zeist en Winterswijk genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn Festijn Den Haag

wijn festijn logoOp 12, 13 en 14 augustus 2022 zijn we in Den Haag! De Lange Voorhout zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee!  Tijden: Vrijdag 12 augustus: 17:00 – 00:00 uur / Zaterdag 13 augustus: 13:00 – 00:00 uur /  Zondag 14 augustus 13:00 – 20:00 uur. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Den Haag, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Tickets zijn hier verkrijgbaar!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 augustus kun je in Haarlem, Oldenzaal en Purmerend genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnrestaurant op het Land

Wijnrestaurant op het land logoWijnrestaurant op het Land, het succesvolle initiatief dat een aantal jaren geleden werd bedacht om Zuid-Limburg nadrukkelijker op de kaart te zetten als wijnregio van de toekomst, krijgt dit jaar een derde editie. Bijna vier weken lang – van 17 augustus tot en met 11 september – kan weer volop genoten worden van de mooiste regionale wijn-spijscreaties met een regionaal karakter. Met de 3e editie van Wijnrestaurant op het Land laten de bedenkers van het concept, in samenwerking met Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht, zich opnieuw van hun creatieve kant zien. Want laten we eerlijk zijn; wat is er nou mooier om gasten de lekkerste wijnspijs-combinaties voor te schotelen temidden van wijngaarden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland? Meer info en een tafeltje reserveren op wijnrestaurantophetland.nl

Wijn Festijn Tilburg

wijn festijn logoOp 19, 20 & 21 augustus 2022 zijn we in Tilburg! Het Spoorpark zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Kom gezellig langs en geniet van meer dan 100 verschillende wijnen en smakelijke lekkernijen. Muziek en Jeu de Boules regelen wij; dus neem je vrienden, collega’s of kids mee! Tijden: Vrijdag 19 augustus: 17:00 – 00:00 uur / Zaterdag 20 augustus: 13:00 – 00:00 uur / Zondag 21 augustus 13:00 – 20:00 uur. Koop je ticket in de voorverkoop en garandeer zo dat je die heerlijke wijnproeverij en bourgondische lekkernijen niet mist. Tilburg, maak je klaar om heerlijk te borrelen met de lekkerste wijnen uit de hele wereld! 😉 Tickets zijn hier verkrijgbaar!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 augustus kun je in Breda en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnfestival Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoMaak op zondag 28 augustus 2022 kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daar buiten. In de prachtige ommuurde tuinen van het Marechausseemuseum (voormalig Weeshuis) van Oranjestad Buren treft u vele stands aan met een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en live muziek. Deze komende, alweer negende editie belooft, zoals elk jaar, alle voorgaande edities te overtreffen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.  Op het culinairplein kunt u genieten van diverse (fris) dranken en lekkernijen. Culinair genieten in een sfeervolle setting met gezellige muziek. Het culinairplein vindt u in het midden van het festivalterrein. Meer info op burenstad.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 augustus kun je in Nijmegen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

SterkWater pop-up restaurant Fort Rijnauwen

SterkWater logoHet imposante Fort Rijnauwen. Zo mooi en zorgvuldig gebouwd dat Koning Willem III bevriende koningshuizen en hoge militairen graag meenam naar het fort om te pronken. Gebouwd tussen 1868 en 1872 maakte het destijds onderdeel uit van het meest moderne en de belangrijkste verdedigingslinie in Nederland. Samen met Ruigenhoek, Voordorp, Hoofddijk, Vechten en het hemeltje vormden ze een forten kring voor de bescherming van de stad Utrecht. Geniet van deze bijzondere locatie van 1 t/m 25 september tijdens een heerlijk 5-gangen diner. Let op: Deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We ontvangen je in dat geval graag op één van onze andere locaties. Meer info op sterkwater.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 september kun je in Eindhoven, Amersfoort, Wijk bij Duurstede en Zwolle genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Le Tour de Champagne 2022

Mousserende wijn champagne glazen uitgelichtOp maandag 5 september vindt in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace de jaarlijkse champagne proeverij voor wijnprofessionals: ‘Le Tour de Champagne’ plaats. Proef gratis meer dan 100 Champagnes. Alle tophuizen uit de Champagne zijn aanwezig. Een unieke kans om grote namen als Krug, Pol Roger, Ayala, Billecart-Salmon of Louis Roederer te proeven. Tijdens de proeverij komt u rechtstreeks in contact met de importeur of het wijnhuis. Volg samen met andere wijnprofessionals een seminar met Champagnehuizen van een topniveau. De seminars worden gegeven door Ronald de Groot (hoofdredacteur PERSWIJN) of Lars Daniëls MV (senior editor PERSWIJN). Reserveer tijdig want deze seminars zitten snel vol. Let op: deze proeverij is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals en op vertoon van entreeticket!  Meer info en inschrijven via perswijn.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 september kun je in Amsterdam, Zoetermeer en Middelburg genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies. Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Italiaans wit door Fred Nijhuis

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenVoor de tweede helft van 2022 heeft Fred Nijhuis weer de nodige workshops gepland, altijd voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers, minimaal 15 wijnen en zowel plat als bruisend water 😉. De workshops zijn altijd van 19.30 tot maximaal 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil.
Op het programma staat op 13 september 2022: Workshop Italiaans wit
Een uitgebreide selectie witte wijnen van authentieke Italiaanse druivenrassen zoals de Nascetta, Timorasso, Fiano, Greco (di Tufo), Cattaratto, Grillo, Friulano, Ribolla Gialla, Verdicchio, Pecorino en nog veel meer. Meer info op frednijhuis.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zaterdag (!) 17 september kun je in Zuidlaren genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 september kun je in Doetinchem en Scheveningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Festival logoHet belangrijkste feest voor de wijnboer is het oogstfeest. Als de laatste druif is geplukt gaat de fles op tafel. Tijdens Amsterdam Wine Festival vieren wij dat met ze mee! Van 22 t/m 25 september vieren we de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond. Meer dan 300 verschillende wijnen zijn te proeven vanaf €3,- per glas! Van Frankrijk, Italië, Spanje tot Oostenrijk, Duitsland, en de Verenigde Staten! Uit alle windstreken van het Noordelijk Halfrond drink je onontdekte wijn en klassiekers, van unieke kelderschatten tot fameuze parels. Elk land heeft een eigen karakteristieke area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas of fles kunt bestellen. Tickets bestellen doe je hier

Wijnfestival Groningen

Wijnfestival GroningenOp vrijdag 23 september en zaterdag 24 september vindt Wijnfestival Groningen – Lutje editie 2022 plaats in de Akerk. Beleef wederom een geweldig wijnweekend met heerlijke wijnen en smakelijke hapjes samen met andere wijnliefhebbers. Een ticket kost in de voorverkoop €18,50 en aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en 3 muntjes. Je kunt dus gelijk een glas wijn of hapje uitkiezen. Al het eten en drinken wordt betaald met muntjes. Vanaf 1 muntje kun je genieten van een proefglas wijn. Op verschillende punten in de kerk kun je extra munten kopen voor €2,50 per stuk. Helemaal weg van een bepaalde wijn? Je favoriete wijnen kun je direct bestellen bij de standhouder. De wijnen zijn niet direct in de kerk te koop. Kom je ook proosten? Tickets bestellen en meer info op wijnfestival-groningen.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 september kun je in Deventer, Alkmaar en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshops Italiaanse wijnen en gebieden 

Fred Nijhuis FotoStudio Ingrid DriessenVoor de tweede helft van 2022 heeft Fred Nijhuis weer de nodige workshops gepland, altijd voor minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers, minimaal 15 wijnen en zowel plat als bruisend water 😉. De workshops zijn altijd van 19.30 tot maximaal 22.00 uur in het Dorpshuis te Tuil. Op het programma staat op
4 oktober 2022: Workshop Colline Pisane. Een uitgebreide selectie wijnen die zal aantonen waarom de Colline Pisane en de DOC Terre di Pisa meer aandacht verdienen. Tot de collectie behoort o.a. een ‘collectors item’ van Tenuta di Ghizzano.
18 oktober 2022: Workshop Colli Euganei
The Colli Euganei; where the world meets Italy.
Diverse internationale druivenrassen van een puur Italiaanse terroir, maar ook autochtone op een mondiale leest geschoeid. De moeite van het ontdekken waard!
15 november 2022: Vulkanische wijnen
Proef de energie van wijnen van een vulkanische bodem en ontdek het onderscheid tussen de zin en onzin over deze terroir.
NB Niet alleen Italiaanse wijnen!
06 december 2022: Piemonte Wine School Compilation
Een samenvatting van voorgaande sessies van de Piemonte Wine School met een keur aan wijnen van typische Piëmontese druivenrassen.
Meer info en inschrijven via frednijhuis.nl

Nacht van de Wijn

Nacht van de wijn logoVoor de derde keer wordt er in Utrecht de Nacht van de Wijn georganiseerd. Op 28 & 29 oktober barst het vrolijke, gezellige en leerzame wijnfeest wederom los in Utrecht. Een langverwachte vervolgeditie vol met wijnen van over de hele wereld. Een sfeervol en warm evenement waar je alle ruimte krijgt om zoveel mogelijk verschillende wijnen te proeven. Tijdens de Nacht van de Wijn staat de druif centraal. Zo wordt er tijdens de Nacht van de Wijn de populairste druif van Nederland bekend gemaakt. Maar ook proef je overal aan de verschillende bars alle druivenvarianten die de wijnwereld rijk is. In het kaartje zit een glas Verdejo van Celeste inbegrepen en je kunt je glas na afloop houden! Meer info op nachtvandewijn.nl

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Nieuw: GRATIS online cursussen Sherry Academy

Sherry Academy uitgelichtDe splinternieuwe cursussen van de Sherry Academy zijn nu online te volgen. Jong en oud, particuliere wijnliefhebbers en professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich te laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnennaar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan, basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten.
Meer info vind je hier 

Wine Experience Amsterdam

Wine-Experience-Amsterdam-Logo.Iedere zaterdag en zondag kun je op loopafstand van Amsterdam CS kennismaken met bijzondere wijnen, perfect bijpassende kazen en andere fijne hapjes. Tijdens de proeverij nemen we je vanuit het splinternieuwe glazen IJcatcher paviljoenmee op reis vanuit oud Amsterdam door de hele wereld. We maken een kleine historische reis door Amsterdam en we vertellen je over herbergen, wijnvaten die als ‘suyphuys’ gebruikt werden en de levendige drank en kaashandel. Maar, zoals dat de Nederlandse handelsgeest betaamt, gaat de reis verder door Europa en zelfs over de hele wereld, van Californië en Japan en van India en Indonesië tot Kroatië en Georgië. De proeverij zit boordevol geschiedkundige feitjes over Amsterdam, leuke wetenswaardigheden over wijn en je leert hoe je wijn en hapjes met elkaar kunt combineren. Wine Experience Amsterdam is een samenwerking tussen IJcatcher.nl en wijnimporteur Croatiangrapes.com Meer info: en een plekje reserveren: www.wineexperience.amsterdam!

Gratis inloop wijnproeverij

abel-tasman-wines logoIedere dinsdagavond (18:00-22:00) en zondagmiddag(13:00-17:00) ben je van harte welkom om gratis wijn te komen proeven in de wijnkeuken van Abel Tasman Wines! Alle wijn uit het assortiment is beschikbaar, dat betekent de gehele selectie eigen import Nieuw Zeeland. 100+ verschillende wijnen, Oost Europa, mousserend Oost Europa en Zuid Afrika! Een dikke bonus, klassiek Europa én de kelder vintage selectie (op aanvraag).Het lijkt me te gek samen met jou jouw wijnreis te starten of te vervolgen. Is het lekker weer? Dan verplaatsen we gezellig naar het dakterras. https://abeltasmanwines.nl/wijnproeverij-wijnkeuken/

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Wijnkeuken Abel Tasman Wines

abel-tasman-wines logoDe wijnkeuken van Abel Tasman Wines is weer open. De wijn spijs ervaring bestaat uit een 4,5 of 6 gangen menu inclusief wijn. 4 gangen  €70,-|| 5 gangen €80,- || 6 gangen €89,-
Er wordt gewerkt met dagverse seizoensproducten. Alle gerechten worden begeleid door bijpassende wijn uit de portfolio van Abel Tasman Wines aangevuld met een Nieuw Zeelandse wijn proeverij á 15 proef glazen. Let op: reserveren verplicht. Meer info en reserveren via Abel TasmanWines

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

WSET Diploma ZOOM sessions

Serhat Narsap FBSpeciaal voor WSET Diploma studenten! In 1,5 uur tijd per sessie leer je niet alleen inhoudelijk veel over het onderwerp, maar vooral en ook over de manier waarop de examencommissie je antwoorden verwacht. Want dat blijkt voor veel studenten een struikelblok te zijn.
“Serhat Narsap, DipWSET is offering WSET Diploma Students unique support lessons. Live and interactive session over Zoom. Fee Applies. Enquire and register SERHAT@SONVINO.COM, Whatsapp: +447950938939″

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant