Proeverijagenda-Masterclasses 7 april. En…

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 7 april. En…


De proeverij agenda is weer aangevuld met de leukste wijnfestivals! Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

Christian Krack bezoekt Wijnhuis Amsterdam

Krack Sekthaus Deidesheim uitgelichtDeze week viert Wijnhuis Amsterdam de heropening aan de Koninginneweg. Op zaterdagmiddag 8 april zullen Christian Krack en Anna Spanier van het prijswinnende Sekthaus Krack uit de Pflaz, Deidesheim, hun mousserende wijn presenteren en uitschenken. Op die dag ook een hele speciale paas-actie met de fonkelende Sekt van Christian en Anna. We hebben ook een aantal fijne lente-aanbiedingen voor jullie. Denk aan Rosé 2021 van Becker-Landgraf en de nieuwe ‘natuur-wijn’ literfles van CK! Wat?: Feestweek opening Koninginneweg. Hele week aanbiedingen en zaterdag (14-18 uur) Sekt proeven van Sekthaus Krack met de wijnmaker (geen kosten). Waar: Vinotheek Wijnhuis Amsterdam, Koninginneweg 255 Amsterdam.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 9 april kun je in Maastricht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Lezingen Culinaire Geschiedenis Onn0 en Charlotte Kleyn

Onno Kleyn FacebookTrots en blij: Charlotte en ik gaan weer de serie lezingen over culinaire geschiedenis doen voor de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam.

  • 12 aprilEten op zee. Van middeleeuwse koggeschepen tot de marine in de 20ste eeuw: hoe kookte men op de woeste wateren? door Charlotte Kleyn.
  • 19 april‘Laat ons voedsel medicijn zijn, en ons medicijn ons voedsel’ (Hippocrates). Over de voor ons soms vreemde opvattingen over voedsel en gezondheid door de eeuwen heen, door Onno Kleyn.
  • 26 aprilHet eten van pelgrims en soldaten, door Charlotte Kleyn.
  • 3 mei‘De ziel van de Italiaanse keuken’. Pasta en pizza, olijfolie en wijn, hoe heeft de gastronomie van Italië haar vorm gekregen? door Onno Kleyn.

Meer info en inschrijven? klik hier.

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdag 13 april proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

Masterclass ‘Natuurwijn’ door Niels van Laatum

Natuurwijn boek Niels van Laatum uitgelichtBiologische wijn, biodynamische wijn, natuurwijn…wat is dat nu precies? Niels van Laatum is wijnschrijver, wijnjournalist en wijnblogger. Hij heeft hier een verhelderend boek over geschreven. Niels komt op vrijdag 14 april in ons gezellige proeflokaal (Sharing Wine, Fahrenheitstraat 594, 2561 DK Den Haag) een masterclass geven over de geschiedenis, de regels, de hotspots, de theorie en de trends. Ook gaan we een aantal natuurwijnen proeven met elkaar. Uiteraard is het mogelijk om na afloop het boek aan te schaffen, gesigneerd en met persoonlijke noot. We starten om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur klaar. De kosten bedragen €79,- per persoon. Meld je hier aan

Voorjaarsproeverij Erasmus Wijnen

Erasmus wijnen logo

Kom zondagmiddag 16 april 2023 lekker proeven in Rosmalen op de voorjaarsproeverij van Erasmus Wijnen, de kleine maar fijne importeur van duurzame Duitse kwaliteitswijnen! Tussen 13 en 17 uur ben je van harte welkom in Villa Fleurie om kennis te komen maken met zo’n 25 bijzondere wijnen uit Rheinhessen, de Pfalz, Württemberg en Franken. Iedereen is welkom, ook familie, vrienden en kennissen. Kom gezellig langs en proef ons spannende aanbod, want er valt weer veel te ontdekken, onder meer de bijzondere Silvaners van het nieuwste wijnhuis Gut Wilhelmsberg uit Franken. Erasmus Wijnen werkt uitsluitend met duurzame wijnen die vrijwel allemaal biologisch gecertificeerd zijn en een breed palet aan wijnstijlen tonen. Aan de proeverij zijn geen kosten verbonden. Een korte vooraanmelding via info@erasmuswijnen.nl wordt op prijs gesteld. Meer info op www.erasmuswijnen.nl.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 16 april kun je in Amsterdam en Amersfoort genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Winemakers dinner met Duitse wijnen

Misschien wist u het al, sommelier Martijn van restaurant De Koetsier in Boxtel is gek van Duitse wijnen. Duitse wijnen zijn daarom ook breed vertegenwoordigd op de wijnkaart en Martijn is al twee maal bij een Duitse wijnboer geweest om een week mee te draaien. De veelzijdigheid van de Duitse wijnen is enorm, en de kwaliteit stijgt en stijgt naarmate meer jonge wijnmakers de bedrijven van hun ouders en grootouders overnemen. Aaron Schwegler, de wijnmaker van Weingut Albrecht Schwegler in Württemberg is zo’n wijnmaker! Hij komt 22 april naar Nederland om zijn wijnen aan u te laten proeven tijdens een mooie wijn-spijs avond! Chef Ayesta kookt 5 heerlijke gangen voor u, waarbij Martijn & Aaron een aantal van zijn beste wijnen hebben geselecteerd om te schenken. Uiteraard vertelt Aaron gedurende de avond van alles over zijn wijnbedrijf en prachtige wijnen. We serveren u deze avond een culinair 5-gangen menu, met de mooie wijnen van Weingut Schwegler, tafelwater en natuurlijk koffie met onze huisgemaakte friandises als afsluiter. Meer info en reserveren via email: info@restaurantdekoetsier.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 23 april kun je in Zwolle en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & Food Experience, Den Haag

Gransjean Logo nieuwOp zondag 23 april organiseert Gransjean Wijnen & Delicatessen in Den Haag de najaarseditie van hun Wine & Food Experience in het sfeervolle Carlton Ambassdor Hotel. Ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld en uit Nederland zullen hier onder begeleiding te proeven zijn tussen 14-17 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. Achter de schermen zijn we druk bezig met het voorproeven en selecteren om jullie te verrassen met bijzondere lekkernijen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Online kunt u hier  uw kaartje al bemachtigen. Na de proeverij is er een 4-gangen diner á € 37,50 in het restaurant van het Carlton Ambassador waar alle wijnen nog kunnen worden geproefd. Wilt u aansluiten bij het diner, dan graag per e-mail reserveren.

Proeverij Duitse wijn met de wijnmaker

Op zondag 23 april Organiseert restaurant de Koetsier in Boxtel in samenwerking met Aaron Schwegler, de wijnmaker van Weingut Albrecht Schwegler in Württemberg, een proeverij voor wijnprofessionals, leveranciers en liefhebbers. Aaron Schwegler zelf zal aanwezig zijn. Deze proeverij om u het volledige aanbod van Schwegler te laten proeven is ontstaan naar aanleiding van het bezoek van Martijn Coenen van de restauarnt De Koetsier aan Weingut Schwegler voor het Generation Riesling buddy project van Duitsewijn.nl. De gehele middag zijn de wijnen van Schwegler open om te proeven en te bestellen, alsook een aantal andere wijnhuizen van de importeur, Winterberg wijnen. Meer info en reserveren via www.restaurantdekoetsier.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 30 april kun je in Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 mei kun je in Den Haag en Eindhoven genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

“New Talents” proeverij Duitse kwaliteitswijnen

New Talents Tasting logoGraag nodigen wij u uit voor de 5e editie van de “New Talents” proeverij van Duitse kwaliteitswijnen op maandag 8 mei van 13:00-18:00 in De Veranda te Amsterdam. Hierbij zal een twintigtal producenten en importeurs acte de présence geven. Deze proeverij is uitsluitend bedoeld voor wijnhandel, pers en horeca. Voorafgaand aan de proeverij kunt u deelnemen aan een “Schatkamer Tasting” van zeldzame wijnen uit grote jaren, onder leiding van DWI Riesling Fellow, Albert de Jong.
Deelnemers zijn onder andere:
Dokter Maler, Weingut Castell, Joost & Joost, Poot Agenturen, Weingut Dr. Hinkel, Weingut Eckehart Gröhl, Weingut Franz, Weingut Hahnmühle, Weingut Holub, Weingut K-J Thul, Weingut Klopfer, Weingut Laquai, Weingut Otto und Martin Frey, Weingut Reichsgraf von Kesselstatt, Weingut Schales, Weingut Schlör, Weingut Siegloch, Weingut Stigler, Well of Wine
Programma:
12.15 – 13.00 uur: Schatkamer Tasting
13.00 – 18.00 uur: Doorlopende Proeverij
Meer info via Melman Communications. Inschrijven doet u hier 

Mediterraan wijn-spijs event MARE

Mare_flyer_zee+pijnboom landscapeVoor de zomereditie van het wijn-spijs event bij Escobar Roermond is een heerlijk thema gekozen. Op donderdagavond 11 mei en vrijdagavond 12 mei nemen Cecile.wine en het team van Escobar Roermond jullie namelijk mee naar de Middellandse Zee. Qua wijn en gerechtjes blijven we dus helemaal in mediterrane sferen. Om 19.00 uur schenkt Cecile de eerste wijn in en zet team Escobar de eerste hapjes op de bar. We serveren vijf bijzondere wijnen uit landen rondom de Middellandse Zee met daarbij 10 bijpassende hapjes. Rond 22.00 uur zetten we de muziek een tandje harder en hopen we dat jullie gezellig met ons blijven hangen aan de bar. Wie dan nog van deze heerlijke mediterrane vibes wil blijven genieten, maken wij graag blij met nog een glaasje (of flesje) wijn en heerlijke hapjes, maar deze zijn niet meer in de prijs inbegrepen. Instant vakantiegevoel dus! Meer info op www.cecile.wine

Franse wijnen bij Romke’s Wijn&Spijs

Logo_romkes_-wijnenspijsKom je ook vrijdag 12 mei mijn Franse wijnen proeven? Vrijdag 12 mei van 16.00 tot 18.00 uur heb ik mijn geïmporteerde Franse wijnen op de proeftafel staan. Frankrijk, het land waar ik dol op ben en heel graag mijn producenten bezoek, is zeker de moeite waard om te proeven. Kleinere, ambachtelijk werkende wijnbedrijven, die echt met de voeten in de wijngaard staan! Ik vertel je graag over deze Franse wijnen.Waar: Romke’s Wijn & Spijs Proeflokaal, Groot Hertoginnelaan 229, Den Haag. Tot 18.00 gratis parkeren voor de deur. Toegang is gratis. Ik sluit af met een lekker hapje, zodat jullie niet met een lege maag naar huis gaan. Meld je wel even aan: romkeswijnenspijs.nl Voor bestellers op de assortimentsproeverij 10% korting op de Franse wijnen. Heel graag tot vrijdag, Romke.

Workshop Italiaanse wijnen in Laren

Caroline CocheretEen wijnworkshop over het meest veelzijdige wijnland dat ik ken: Italië. We maken een reis door alle bekende wijngebieden zoals Piemonte en Toscane, maar maken ook kennis met de onbekendere wijngebieden en druivenrassen.
Het is een wijnworkshop die interessant is voor zowel gevorderde wijnliefhebbers als de beginnende wijndrinker.
De workshop is op 12, 19 en 26 mei 2023. Zie voor meer informatie www.wijneducatienederland.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 mei kun je in Amsterdam, Hilversum en Wageningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

𝐖𝐈𝐉𝐍𝐆𝐀𝐀𝐑𝐃 𝐃𝐈𝐍𝐄𝐑 ‘𝟐𝟑! 🥂

nederlands-wijnbouwcentrum logoWijngaard diner bij het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek op donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Stel je voor, je zit met je vrienden, familie of vereniging aan lange picknicktafels gedekt met wit linnen en de zon strijkt langzaam neer over de wijnranken.
Dit jaar werken we samen met 𝟑 𝐠𝐞𝐫𝐞𝐧𝐨𝐦𝐦𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐟𝐬:
• Inno Venhorst, Herberg de Engel/Cuisinno in Dodewaard
• Arno van As, Fun Food Factory in Nijmegen
• Roland Vrijmoet, restaurant In geuren en kleuren in Berg en Dal
Je geniet van een exclusief 4-gangen diner, van een van de chefs, met bijpassend Groesbeeks wijnarrangement geheel in de prachtige sfeer van de wijngaard.
Kijk snel wanneer jouw favoriete chef komt en reserveer direct 🔗 https://bit.ly/3YXu2WQ

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 mei kun je in Utrecht, Leeuwarden en Tilburg genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

De Theoloog en de Vinoloog

logo-anywineDe Theoloog & de Vinoloog; Een wijnreis door ons religieuze heden en verleden. 
Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen u woensdagavond 24 mei mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden. Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijn en  het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetiketten en het formaat van champagneflessen. Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!
De kosten bedragen €49,95.
Locatie: Proeflokaal Anywine in Kampen
www.anywine.nl

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival logoProef 2-3-4 juni en 9-10-11 juni ruim 300+ verschillende wijnen uit alle windstreken, combineer het met de lekkerste gerechten en mooiste verhalen. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen, van klassiek Europa tot heftige nieuwe wereld wijnen. Traditiegetrouw praten Spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen het geheel aan elkaar. Drink wijnen vanaf €3,75 per glas tot aan bijzondere en zeldzame wijnen bij Winefield’s Auctioneers. Alle wijnen zijn verkrijgbaar per glas of fles. Als je het lief vraagt mag je vast wat proeven. Vindict neemt een selectie wit, rosé, rood en bubbel sans alcohol mee. Kiezen tussen een topgerecht of een culinaire snack, terwijl je praat over de liefde.. Een burger uit de hand met die dikke Chardonnay van de buren, het gaat zoals jij wil. Vega of vegan? Geen probleem! Meer info: www.bacchuswijnfestival.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 juni kun je in Haarlem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnfestival Den Bosch

wijnfestivaldenbosch logoMaak je klaar voor de volgende editie van Wijnfestival Den Bosch – 2, 3 en 4 juni 2023 op de Parade! Een jaarlijks terugkerend evenement met een uitstraling die past bij de “Culinaire hoofdstad van het Zuiden”. Een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving. Kortom, een unieke beleving op het meest sfeervolle plein van deze mooie stad. Meer dan 200 open wijnen uit de beste wijnstreken. Al te proeven vanaf € 3,00. Geniet van al het spijs van de beste foodtrucks en de keuken van Barrique Culinair. Een ultiem festival feeling met o.a. livemuziek van diverse bands en dj’s. Dans in deze zeer mooie festival setting naast de Sint-Jan in Den Bosch. Meer info en tickets bestellen: www.wijnfestivaldenbosch.nl

Wijn en spijs cursus in Leiden

titia Boxma Key to Wine jpgBen je wijnliefhebber of werkzaam in de bediening van een restaurant en wil je leren hoe je wijn combineert met eten? Leer in 2 avonden alles wat je moet weten om de beste wijn bij een gerecht te kiezen. Na een stukje theorie, ga je aan de hand van een aantal kleine gerechten en wijnen ervaren welke wijnen wel of juist niet combineren. Door deze cursus ben jij beter in staat om wijn op een wijnkaart in een restaurant te selecteren of thuis een goede wijn bij een gerecht te kiezen. Voorkennis is niet nodig, houden van lekker eten en wijn wel! Data: dinsdag 6 en 27 juni. Meer info op www.keytowine.nl  of  bel met 06-22035492.

Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscapeEen nieuwe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK! Datum: zaterdag 10 juni. Tijd: 13.30 – 16.30 uurLocatie: theeplantage Het Zuyderblad.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 juni kun je in Sneek, Breda en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

2de Son’s Wijnfestival

Logo son's wijnfestivalNa het succes van vorig jaar is het vervolg van het 2de Son’s wijnfestival een feit. Wij ontmoeten u graag op 11 juni 2023. Samen met alle andere wijnwinkels uit Son en Breugel organiseren we op het voorterrein van la Sonnerie een gezellig wijn en dein festijn. Diverse stands met wijnen en heerlijke hapjes kunt u proeven. Bij de ingang koop je een knipkaart en daarmee kun je bij alle stands wat proeven. Mocht u enthousiast geworden zijn kunt u uw favoriete wijn kopen om er thuis van te genieten. Bij de ingang krijgt u een glas, deze kunt u gebruiken om bij de stands te proeven. Proost! Check: www.parrallelwijnen.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 juni kun je in Zandvoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Proeverij Utrechtse bierschatten

Fijn-Proeverij Guillaume proeftHet perfecte uitje voor vaderdag want tijdens deze bierproeverij op zondag 18 juni gaan gaat Guillaume Coret van Fijn-Proeverij hele bijzondere & speciale bieren open maken. “Bieren van Utrechtse brouwerijen die je niet meer in de winkel zal aantreffen, soms zelfs niet bij de brouwers. Utrechtse bierschatten die nog verstopt in een hoekje lagen, enkele laatste dozen, bieren die ik zelf enkele jaren geleden al heb ingekocht om nog te laten rijpen, limited editions die gebruikt mogen worden uit de privé kelder van de brouwer etc. etc. Deze bierproeverij met enkel bieren uit Utrecht (inclusief provincie) wordt echt te gek. Ben je bierliefhebber en nieuwsgierig naar bieren die soms ver voorbij hunt.h.t. zijn, dan mag je deze proeverij niet missen. Van sommige brouwerijen hebben we zelfs meerdere jaargangen om naast elkaar te laten proeven.” De proeverij vindt plaats in Utrecht centrum bij Restaurant Koenraad, waar je na de proeverij kunt genieten van een speciaal 3- of 4 gangen menu. Wat een heerlijke gedachte om ja de proeverij thuis niet meer te hoeven koken, maar dat je fijn kunt nagenieten onder het genot van heerlijke gerechten. Voor meer info en inschrijven ga je naar fijn-proeverij.nl

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Het Wijn Festijn Breda

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 23 & 24 juni vind je het Wijn Festijn in Breda. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Riesling, Pinot en Co.

Wines of Germany Duitse Wijn logoDe 20ste editie van Riesling, Pinot & Co. zal plaatsvinden op MAANDAG 26 JUNI 2023 in het Spoorwegmuseum van Utrecht. Riesling, Pinot & Co. is een niet te missen evenement voor elke professional die van Duitse wijn houdt. Meer dan 40 Duitse wijnproducenten en Nederlandse wijnhandelaren stellen hun gamma aan het Nederlandse vakpubliek voor. Proef en ontdek hun Duits assortiment, waaronder het gamma van vele producenten die op zoek zijn naar een importeur. Het moment om de heersende trends in het Duitse wijnlandschap al proevend te ontdekken.
Meer info vind je op duitsewijn.nl

Het Wijn Festijn Nijmegen

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 30 juni en 1 juli  vind je het Wijn Festijn in Nijmegen. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Leiden

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 21 en 22 juli  vind je het Wijn Festijn in Leiden. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Maastricht

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 28, 29 en 30 juli  vind je het Wijn Festijn in Maastricht. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Den Haag

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 11, 12 en 13 augustus vind je het Wijn Festijn in Den Haag. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

Het Wijn Festijn Rotterdam

wijn festijn logoOntdek jouw favoriete wijn door heel Nederland. Het leukste wijnfestival van Nederland! Dit jaar kun je op verschillende unieke locaties door heel Nederland heerlijke wijnen en gerechten proeven onder het genot van gezellige muziek. Met meer dan 100 verschillende wijnen per festival, maar ook voor lekkere kaasplankjes, charcuterie en mooie vega-gerechtjes, is Het Wijn Festijn er voor jou! Of je nu met je vrienden, collega’s of kids langs komt, er is voor ieder wat wils!
Op 18 & 19 augustus vind je het Wijn Festijn in Rotterdam. Meer info vind je op hetwijnfestijn.nl

CuliNESSE

Culinesse logo facebookOp 24-25-26 augustus 2023 kun je weer culinair genieten aan de Rotterdamse Zevenhuizer plas. CuliNESSE is een driedaags festival met een bomvolle muzikale, culinaire en culturele programmering. Je kunt genieten van de beste artiesten en de lekkerste gerechten van bekende restaurants uit de regio Rotterdam. CuliNESSE is een festival voor iedereen, alle leeftijden zijn welkom.
De line-up van CuliNESSE 2023 zal binnenkort bekend worden gemaakt via de CuliNESSE socials en op www.culinesse.nl dus houd die in de gaten!

Chateau voor Buren

Chateau voor buren logoMaak op zondag 27 augustus 2023 kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daar buiten. In de prachtige ommuurde tuinen van het Marechausseemuseum (voormalig Weeshuis) van Oranjestad Buren treft u vele stands aan met een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en live muziek. Deze komende, alweer negende editie belooft, zoals elk jaar, alle voorgaande edities te overtreffen. Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk. Op het culinairplein kunt u genieten van diverse (fris) dranken en lekkernijen. Culinair genieten in een sfeervolle setting met gezellige muziek. Het culinairplein vindt u in het midden van het festivalterrein.
Voor meer info: chateauvoorburen

Wijnspijsproeverij Lombardije

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 9 september 2023 om 19:30-22:00/22:30 uur gaan we een wijnspijsproeverij BLombardije verzorgen. Vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper neemt je mee door Lombardije door middel van 8 wijnen waarvan 4 met een bijpassend gerechtje. Van de wijnen zal er een en ander verteld worden over het wijnhuis waar deze vandaan komen en wat er zo specifiek is aan deze wijn. 8 mooie wijnen van Lombardije waarvan 4 bijpassend gerechtje. Ed heeft hier echt mooie wijnen uitgezocht die er voor hem uitsprongen.  Uiteraard een mousserende Franciacorta, wijnen uit Oltrepò Pavese, Valtellina en Lugana. Van dat laatste gebied heb ik vrij recent nog een prachtige prijswinnende wijn gevonden. Ons proeflokaal is in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam). Voor meer info en boeken: check carpervinum.nl

Vignerons du Terroir

Vignerons du terroir uitgelichtDé champagneproeverij van 2023! Zondag 1 oktober is de alweer de derde editie van Vignerons du Terroir. Proef de kracht van vignerons: hoge kwaliteit champagnes van kleine champagnehuizen. De proeverij is te bezoeken voor (horeca)professionals én wijnliefhebbers. Ontdek de fijnste champagnes van onze importeurs. Over Vignerons du Terroir
Een selecte groep wijnimporteurs met een grote voorliefde voor kleine wijnfamilies, laat tijdens Vignerons du Terroir zijn mooiste vigneron champagnes proeven. De vigneron indépendant (onafhankelijke wijnboer) vertaalt zijn wijngaarden, terroir en talent naar een eigen, authentieke stijl champagnes. Interessant voor alle sommeliers, wijnprofessionals en kenners. Meer info en inschrijven via vignerons-du-terroir.com

Perswijn: Le Tour de Champagne

Le-Tour-de-Champagne-Logo-zonder-rand-200Wij verwelkomen u graag op onze jaarlijkse PERSWIJN proeverij Le Tour de Champagne op maandag 9 oktober 2023 in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace in Amsterdam. Naast de topcuvées van grote, bekende merken kunt u ook kennis maken met de pareltjes van ‘kleine’ huizen van de nieuwe generatie producenten die zelf hun ‘eigen’ Champagne maakt. Dit jaar worden de seminars gegeven door Ronald de Groot (hoofdredacteur PERSWIJN) en Lars Daniëls MV (redacteur PERSWIJN).  Er zijn aparte seminars voor wijnprofessionals (niveau van topsommeliers) en voor consumenten. Tijdens het seminar leert u terroir van Champagne herkennen en proeft u de stijlverschillen van tophuizen.
11.00 – 13.00 uur: doorlopende proeverij voor horeca-professionals en pers
13.00 – 17.00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals
18.00 – 20.30 uur: doorlopende proeverij voor consumenten
Meer info betr. prijzen en tijdstippen seminars via perswijn.nl

Nacht van de Wijn

Nacht van de wijn logoDe Nacht van de Wijn vindt in 2023 op 13 en 14 oktober plaats. Het leukste wijnfestival van Nederland zorgt weer voor een heerlijk ontspannen avond waarin je ondergedompeld wordt in de wereld van wijn. Ook wordt de populairste druif van Nederland 2023 bekend gemaakt. Natuurlijk kan jij ook dit jaar weer stemmen op jouw favoriete druif!
Houd nachtvandewijn.nlin de gaten voor het laatste nieuws.

 

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event zonder datumWie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. Donderdag 2 november proeven we diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

GRATIS online cursussen Sherry Academy

Sherry Academy uitgelichtDe splinternieuwe cursussen van de Sherry Academy zijn nu online te volgen. Jong en oud, particuliere wijnliefhebbers en professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich te laten bijscholen over de wereld van Sherry wijnen. Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnennaar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan, basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten.
Meer info vind je hier 

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

Door |7 april 2023|Categorieën: Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant