Proeverijagenda-Masterclasses 3 november. En…

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 3 november. En…


Herfst! Tijd om de agenda weer te vullen met de leukste en lekkerste wijn evenementen die plaatsvinden in dit najaar.  Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Wijnfestivals, wijnproeverijen, masterclasses, wijn-spijs diners en lunches… En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 5 november kun je in Amsterdam, Breda en Sittard genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Proeverij Chileense wijnen Maule regio

Chili MauleNamens ProChile en de Maule regio in Chile, willen wij u graag uitnodigen voor een proeverij op maandag 6 november. Hierbij zullen 6 kleine producenten uit deze regio persoonlijk aanwezig zijn. De meesten van hen zijn nog op zoek naar een importeur in Nederland.
Locatie: Novotel, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam
Programma: 13.00-17.00 hours: doorlopende wijnproeverij
De Maule wijnregio:
is de grootste en oudste wijnregio’s van Chili, ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Traditioneel geldt deze regio als leverencier van massaproductie wijn van matige kwaliteit, maar dit beeld verandert in rap tempo. Het zijn vooral de kleinere wijnbedrijven die verantwoordelijk zijn voor deze hogere kwaliteitswijnen. Zes hiervan komen op 6 november naar Nederland om hun wijnen te presenteren.
Inschrijven en meer informatie
Inschrijven kan door dit inschrijfformulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislaine Melman, Melman Communications +M: 06- 14 789 441 of met Beatriz Rietveldt van ProChile, T: 070-3645252

Sherry-spijs proeverij

Los Suenos de lo Capitan logoSherry een ´oude wijven´drankje? Bij de WijnBoutique in Gorinchem denken ze daar heel anders over! En terecht, want wist je dat Sherry eigenlijk een heel verleidelijk drankje is? Dat je er ook de lekkerste coctails mee maakt?  En het fe-no-me-naal smaakt in combinatie met juiste gerechtjes?
Woensdag 8 november host De WijnBoutique een toffe Sherry wijn-spijs proeverij. 6 gangen wijn-spijs met natuurlijk de lekkerste bijpassende hapjes uit de keuken van de WijnBoutique en de meest smaakvolle Sherry’s die Teuni van Genderen van Los Sueños de Lo Capitán zal toelichten. Voor €59,- p.p. maak je kennis met de wereld van Sherry. Wij laten je graag proeven! Wat dacht je van een Fino? Of een Oloroso of Cream De inloop is vanaf 18.30 en we starten om 19.00 uur. Uitsluitend rechtstreeks reserveren bij De WijnBoutique. Dit kan online of telefonisch Tel. 0183-666633

Wijn-spijs diner Spaanse wijnen 

Los Suenos de lo Capitan logoBij Brasserie Boven de Rivieren in de jachthaven van Sleeuwijk is het altijd een feestje om heerlijk te genieten van mooie gerechten en wijnen. Daarom is op donderdag 9 november Spanje- specialist Teuni van Genderen van Los Sueños de Lo Capitán wederom hier te vinden met een prachtige wijn-spijsavond. Ontvangst vanaf 18.30 met een heerlijk aperitief. Vanaf 19.00 uur wordt een 5-gangen menu geserveerd. Michel en zijn keukenbrigade gaat 5 verrassende gerechten bereiden waarbij passende Spaanse wijnen worden geserveerd uit verschillende regio’s van Noord tot Zuid, die u nog niet eerder van ons hebt geproefd, waarin 1 uit het sherry gebied. De prijs voor het diner inclusief wijnen is € 82,50. Uitsluitend rechtstreeks reserveren bij Brasserie Boven de Rivieren. Tel. 0183-307353, of via de website

Portugees wijn-spijs event Saúde

Portugal straat tegeltjes landscapeDatum donderdag 9 november en vrijdag 10 november 19.00-22.00 uur
Locatie: Zinc Wine & Dine, Roermond.
Op 9 en 10 november staat het gastronomische Portugal in the spotlight tijdens het wijn-spijs event bij Zinc Wine & Dine. Portugal is een wijnland met een schat aan inheemse druivenrassen. We kunnen jullie dus gaan verwennen met vijf verrassende Portugese wijnen en tien bijpassende gerechtjes. Meer over dit Portugese wijn-spijs event en een plekje reserveren doe je via Cecile.wine

Wijn-Spijs diner Wijnbar Vindict Amsterdam

Los Suenos de lo Capitan logoWijnbar Vindict in Amsterdam heeft eind vorig jaar zijn deuren geopend, en is in Amsterdam echt een hot-spot geworden. Sommelier Jan-Jaap heeft de mooiste wijnen geselecteerd, er worden meer dan 50 wijnen per glas geschonken en de uitgebreide wijnkaart biedt zelfs meer dan 800 referenties. Kortom, er is altijd wel iets moois om te drinken. Je kan daar aanwaaien voor een glas wijn, maar Chefkok Samir bereidt heerlijke, pure gerechten, zodat je daar ook voor een heerlijk hap terecht kunt. Daarnaast staan ze sinds de opening vermeld op Star Winelist, waar ze uiteraard enorm trots op zijn. Jan-Jaap en zijn chef gaan op vrijdag 10 november prachtige gerechtjes serveren met bijpassende sherry’s. Het belooft een top-avond te worden. Vanaf 19.00 uur is de proeverij met 5 verschillende sherry´s en bijpassende hapjes. De prijs hiervoor is € 55,00. Uitsluitend rechtstreeks reserveren bij Wijnbar Vindict. Tel. 020-3311394, of via de website

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 12 november kun je in Hoofddorp, Den Haag, Utrecht en Arnhem genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Culinaire sherry-lunch Mieke Lens

Los Suenos de lo Capitan logoOp zondagmiddag 12 november gaan we genieten van een culinair hoogstaande lunch bij Mieke Lens op Huize Haanwijk, waarbij we uitsluitend bijpassende top sherry´s schenken. Chef Mieke Lens legt haar gasten in de watten in Huize Haanwijk, het prachtige pand op Landgoed Haanwijk dat Brabants Landschap in oude luister heeft laten restaureren.  Het is een bijzondere locatie voor een bijeenkomst met vrienden, familie en/of zakelijke contacten. ´Mijn leven heeft altijd al in het teken gestaan van koken. In eerste instantie gewoon omdat ik, Mieke Lens, het leuk vond, maar daarna ontdekte ik mijn ware passie in de professionele keuken. Na een gedegen opleiding aan de Belgische kust, aan Hotelschool Ter Duinen, mocht ik het ‘ware’ werk proeven.  Met de ervaring van enkele jaren werken in diverse (sterren-)keukens in binnen- en buitenland, heb ik de keuze gemaakt om maatwerk te gaan leveren. Gebruikmakend van gezonde en seizoensgebonden streekproducten streef ik naar een maaltijd op niveau.
Vorige maand heeft er in het Brabants Dagblad een uitgebreide reportage in de rubriek Over de tong gestaan over de fantastische culinaire beleving die je bij Mieke kan verwachten. De score was zelfs een 8.6!
Ontvangst vanaf 12.30 uur, en vanaf 13.00 uur wordt er een 4-gangen lunch voor € 110,00 inclusief de wijnen geserveerd.  Locatie: Huize Haanwijk. Haanwijk 1, 5271 VG Sint Michielsgestel. Reserveren is noodzakelijk en uitsluitend rechtstreeks bij Mieke, u kunt een email sturen naar: info@meal.nu of telefonisch: 06-30 644300

Feestdagenproeverij Los Sueños de Lo Capitán

Los Suenos de lo Capitan logoOp 17 en 18 november 2023 houdt Los Sueños de Lo Capitán haar jaarlijkse sfeervolle Feestdagenproeverij in de nieuwe locatie te Arkel. Sinds kort beschikken we over een fijne locatie met proeflokaal in Arkel. Hier houden we dit jaar voor het eerst onze Feestdagenproeverij. December is één van de gezelligste maanden van het jaar, alles wordt mooi versierd, afspraken met familie of vrienden worden gemaakt, en de menukaarten voor de feestdagen in elkaar gedraaid. Tijd om op zoek te gaan naar mooie wijnen, passend bij de heerlijke gerechten die geserveerd gaan worden, of misschien wel naar een sprankelende Cava voor Oud en Nieuw. Kom gezellig bij ons proeven en genieten van een mooi glas wijn!
Tijd: Vrijdag 17 november 2023 – van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 18 november 2023- van 14.30 tot 18.00 uur. Aansluitend zal er een Aziatisch buffet geserveerd worden wat door Jasmine Palace uit De Meern wordt verzorgt. Maximaal 25 personen, prijs per persoon inclusief wijnen € 39,00. Reserveren hiervoor is verplicht. Locatie: Vlietskade 1008-R, 4241 WB Arkel. Graag zien wij uw aanmelding voor de proeverij tegemoet via een berichtje per email, of Whatsapp nr. 06-30994630.

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 19 november kun je in Groningen en Rotterdam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wine & Food Experience Gransjean Wijnen en Delicatessen

Gransjean Logo nieuwOp zondag 19 november organiseren wij de najaarseditie van onze Wine & Food Experience in het sfeervolle Carlton Ambassador Hotel. Ruim 60 wijnen en andere lekkernijen van over de hele wereld en uit Nederland zullen hier onder begeleiding te proeven zijn tussen 13-17 uur. Na de proeverij is er gelegenheid om te dineren met de openstaande wijnen. Achter de schermen zijn we druk bezig met het voorproeven en selecteren om jullie te verrassen met bijzondere lekkernijen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Online kunt u hier  uw kaartje al bemachtigen.
Na de proeverij is er een 4-gangen diner á € 45,- in het restaurant van het Carlton Ambassador waar alle wijnen nog kunnen worden geproefd. Wilt u aansluiten bij het diner, dan graag per e-mail reserveren.
Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en sneak peaks van de proeverij! Een mooie week gewenst en graag tot in de winkel en op de proeverij!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 26 november kun je in Noordwijk, Alkmaar en Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

College natuurwijn

Natuurwijn coverNiels van Laatum, de schrijver van Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn neemt je op zaterdagmiddag 25 november in 6-8 wijnen mee in deze spannende en voor velen nog nieuwe beweging. We bespreken de geschiedenis van wijn en van natuurwijn, welke regels er zijn (en welke niet) en waar zich de hotspots in Europa bevinden
Aan bod komen ook: de theorie achter biologisch, biodynamisch en natuur, de trends en de ‘troubles’ – oftewel, wat er fout kan gaan en welke misverstanden er bestaan. We proeven en ontdekken minstens zes verschillende wijnen. We reizen langs de vele gezichten van natuurwijn en koppelen de meest relevante onderwerpen binnen natuurwijn aan elke specifieke fles. We ervaren wat er anders aan is – en wat niet. Locatie: Wijnklas, Weimarstraat 364, Den Haag.

Extra: Je kunt na afloop mijn boek kopen (zet ik er wat leuks voor je in!) Meer info: wijnklas.nl

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk. Op woensdag 29 november 2023 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen. Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen.
Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Workshop Natuurwijn

Natuurwijn workshopOp 1 december komt niemand minder dan Niels van Laatum naar Rotterdam om voor Wineflight de workshop natuurwijn te geven. Niels is de expert in Nederland als het gaat over natuurwijnen en heeft daarover het boek ‘Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn geschreven’. Wat is natuurwijn? Dat is wijn waaraan de maker niets heeft toegevoegd en niets heeft uitgehaald. Wijn zoals die oorspronkelijk werd gemaakt. In deze workshop wordt verder ingegaan op hoe natuurwijn gemaakt wordt en wat de verschillen zijn met biologische en biodynamische wijnen.
Je proeft in 3 flights 9 verschillende wijnen volgens de wineflightmethode en de workshop begint met een verfrissende bubbel om je geur en smaak voor te bereiden op deze “natuurlijke” workshop.
Vlieg jij met ons mee? Meer info en inschrijven via wineflight.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 december kun je in Nijmegen en Dokkum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn-Spijs proeverij Mousserend

Ed CarperVrijdag 8 december 19:30-22:00 u is er een Wijn-Spijsproeverij  mousserende wijnen, georganiseerd door Weinakademiker en Registervinoloog van het jaar 2020 Ed Carper, Carpervinum. Kerst en oud en nieuw komen er aan weer. Tijd voor mousserende wijnen. Natuurlijk Champagne, maar ook fijn om andere mousserende wijnen te proeven:

  • Er is uitleg over mousserende wijn als product.
  • We gaan 8 mooie Mousserende wijnen en 4 daarvan proeven we met een hapje erbij en Oesters zullen niet ontbreken!
  • Per wijn het verhaal van het gebied waar deze wijn vandaan komt en de producent.
  • 3 PE punten in categorie B voor Vinologen.

Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).
Meer info en inschrijven: carpervinum.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 10 december kun je in Haarlem, Deventer en Eindhoven genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Wijn-Spijs

Allure workshopHet is bijna kerstmis. De tijd van het jaar dat wij uitgebreid gaan tafelen. En dan wordt de vraag welke wijn bij welk gerecht past vaak aan ons gesteld. Deze workshop op zondagmiddag 10 december draait helemaal om de vraag welke wijn met welk eten goed combineert en waarom. Je leert over filmende, drogende en strakke elementen en waarom deze elementen cruciaal zijn voor de juiste wijn/spijscombinatie. En je proeft 10 luxere wijnen. Na afloop weet je precies welke wijnen je moet bestellen voor jouw kerstdiner!
Docenten van deze workshop zijn Francie Peters, oprichter van Wineflight en Brian Bennink, eigenaar en sommelier van een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam-Zuid: Restaurant Allure.
Waar: Restaurant Allure, Cargadoorskade 107, 3071 AW Rotterdam. Meer info en inschrijven via wineflight.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 17 december kun je in Tilburg en Schiedam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnproeven bij Op Joarum

Op Joarum logoOpen Wijngaard Dagen:

Locatie: Oostinidie 24, 9312TE, Nietap

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 januari kun je in Amsterdam, Zwolle, Arnhem en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 januari kun je in Rotterdam, Doetinchem en Maastricht  genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 januari kun je in Nijmegen en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Witte Rioja vs Bourgogne, the battle

Workshop Frank SmuldersTijdens deze workshop op maandagavond 22 januari 2024 krijgen we een heuse battle van 2 wijngebieden: Rioja en Bourgogne. Master of Wine Frank Smulders fungeert deze avond als scheidsrechter. Hij selecteerde wijnen uit beide gebieden en zal de kenmerkende eigenschappen bespreken. Vervolgens gaan we volgens de wineflight methode een vergelijking maken. In welk team zit jij?
Deze workshop is op masterclass niveau. Van de deelnemers wordt wijnkennis verwacht minimaal op gevorderden niveau. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 januari kun je in Hoorn, Amersfoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 februari kun je in Heemskerk, Eindhoven en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Roemenië

Onbekend, onbemind? Als je genoeg hebt van steeds dezelfde wijnen en verlangt naar iets nieuws en spannends, dan is dit de perfecte kans voor jou. Ga op donderdagavond 8 februari 19:30-22:00 uur met ons mee op een onvergetelijke reis door de wijngaarden van Roemenië, waar eeuwenoude wijntradities samensmelten met moderne innovatie. Is Transsylvanië het nieuwe Toscane?

Tijdens deze workshop geeft Anne-Wies van Oosten DipWSET je door middel van een proeverij van Roemeense wijnen een unieke inkijk in de diversiteit aan terroirs en druivenrassen van Roemenië. Anne-Wies is Roemenië- expert en woont sinds enige jaren in dit wijnland. Zij schreef haar thesis voor Weinakademiker over ‘The development and future of Wine Tourism in Transylvania’.

We proeven via de Wineflight methode niet alleen een feestelijke sprankelende wijn, maar ook frisse en aromatische wijnen, fluweelzachte rode, en zelfs een trendy ‘orange-wine’. Wees verzekerd: elk proefje brengt je naar de glooiende heuvels en pittoreske landschappen van Roemenië. Van de spraakmakende wijngaarden van Transsylvanië tot de zonovergoten velden van Dealu Mare, je zult een schat aan smaken en verhalen ontdekken. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 februari kun je in Apeldoorn en Den Haag genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 februari kun je in Dordrecht, Winterswijk en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 februari kun je in Leeuwarden, Tilburg, Scheveningen en Oss genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 maart kun je in Nijmegen en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn-Spijs proeverij witte wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 9 maart 2024 om 19:30-22:00/22:30 uur heeft Weinakademiker en Registervinoloog van het jaar 2020 Ed Carper een wijn-spijsproeverij met witte wijnen van de hele wereld gepland.

  • We gaan 8 witte wijnen van diverse plekken van de wereld proeven en 4 daarvan proeven we met een hapje erbij.
  • Per wijn het verhaal van het gebied waar deze wijn vandaan komt en de producent.
  • 3 PE punten in categorie B voor Vinologen.

Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).
Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: zaterdag 23 maart 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event FB 18-4-2024Datum: donderdag 18 april 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk.
Op donderdag 27 juni 2024 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen.
Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen. Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En… er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online masterclass Italiaanse wijn

Eline Groenendijk NY wensItalië staat bekend om zijn om zijn onbekende inheemse druivenrassen. Smaken die je misschien niet direct kunt plaatsen maar wel geweldig zijn juist in dit seizoen. Zeker in combinatie met eten.want daar kunnen de Italianen ook wat van! Italië van noord tot zuid ontdekt en in één masterclass. 9 wijnen van 100ml met allemaal een eigen karakter. Eline Groenendijk, registervinoloog, vertelt je alle ins en outs inclusief wijn/spijs advies. Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline Groenendijk neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen. Proef je mee? Klik hier voor meer info en inschrijven.

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

Online masterclass Duitse wijn

Eline Groenendijk NY wensWaarom we het bij onze buren moeten zoeken …..om wijn! Ja echt! Juist nu in onze huidige klimatologische omstandigheden is Duitsland hét perfecte wijnland! Elegantie, finesse en toch ook een rijkdom aan diverse smaken. Proef en beleef mee en vanaf dan ben je net als Eline Groenendijk, de vinoloog die de masterclass begeleid, verslaafd aan de Duitse wijnen. En wanneer het weer kan: je bent er zo…wellicht je eerste echte wijnreis! Reis nu met ons mee in deze unieke masterclass met 10 uitzonderlijke Duitse wijnen van 100ml! Verdiep je kennis en verbreed je ervaring. StoryVino geeft middels een online masterclass de mogelijkheid om een wijnland en of regio beter te leren kennen. Eline neemt je mee in de verhalen en tradities van de wijnhuizen! 1 pakket is geschikt voor 2 personen. En je kunt op elk moment starten. Omdat de video’s online staan kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoelang je er over wilt doen.
Meer info of inschrijven? Klik hier

Portugese wijnproeverij @ home

Vasco wijn logoWil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Dat kan met de Vasco wijnproeverij box. De dames van Vasco wijn bieden een live wijnproeverij aan in combinatie met hun boxen met Portugese wijnen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt. Meer info vind je hier

 

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet Comité Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Online proefcursus Spaanse wijnen

Los Suenos de lo Capitan logoIn deze vreemde situatie waar we veel in quarantaine moeten blijven is het fijn om een iets leuks en interessants te leren. In samenwerking met Eline Groenendijk van winELINES, vinoloog en wijndocent, heeft importeur van Spaanse wijnen Los Suenos de lo Capitan een Spaanse Wijncursus voor thuis samengesteld. In eigen tijd en tempo heerlijke wijnen proeven, met daarbij het cursusmateriaal door Eline geschreven. Per les worden er 2 wijnen tegelijkertijd behandeld, en hoef je dus alleen deze 2 te openen. Het eerste pakket is vergelijkbaar met de wijncursus SDEN1, maar dan met een verdieping naar Spaanse wijnen. Meer over deze leuke cursus vind je op de websitevan Los Suenos de lo Capitan.

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

Door |3 november 2023|Categorieën: Proeverijagenda|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant