Proeverijagenda-Masterclasses 24 november. En…

  • Proeverijagenda Wijnfestivals

Proeverijagenda-Masterclasses 24 november. En…


Check in deze agenda alle culinaire evenementen die je de komende maanden kan bezoeken, chronologisch voor je op een rijtje gezet. Nu ook inclusief de leukste kerstmarkten đŸŽ„đŸ„šđŸŒ°đŸŽ en winter fairs ❄☃ đŸ§‡đŸ„‚. En… heb je de nieuwste WijnSpijs Wandelingen al in je agenda staan? 

Rynbende jenever en Louis Couperus 

Rynbende logoIn een trilogie van 3 avonden, waarop Rynbende jenever wordt geschonken, wordt Louis Couperus’ boek Extase heruitgegeven. De illustraties in het boek werden gemaakt door Carel de NerĂ©e. Hij was een liefhebber van spiritualiĂ«n en zijn muze was Claartje Rijnbende. Jawel, dochter van de distilleerders familie! Nu ‘Comeback Kid’ Rynbende Vintage Genever terug is, vinden we het een mooie metafoor om ons te verbinden aan het heruitgegeven boek van een van Neerlands grootste schrijvers.

Op donderdagavond 23 november trapte collectief Het Feest der Poëzie dit drieluik af in het Betty Asfalt Complex met een avond over zijn door Uitgeverij HetMoet opnieuw uitgebrachte novelle ‘Extaze’ en aanverwante werken van Couperus, en een interview van Bas Heijne door Bart Gielen van Barts Boeken Club.

Op woensdagavond 29 november vindt bij De Roode Bioscoop een minisymposium plaats met o.a. Couperushertaler Michelle van Dijk over de verschillende kanten van onze grote schrijver en zijn werk: Couperus in het onderwijs, de queer Couperus, de koloniale Couperus en onze blik op Couperus nu.

En op donderdagavond 30 november bij TenClub vindt een heuse Couperusbelevenis plaats met o.a. Nederlands-Indonesisch cello-pianoduo Duo Saraswati en tableaux vivants door verschillende ruimten in het pand. Tevens worden twee speciale Couperuscocktails gepresenteerd, beide geïnspireerd door het leven en werk van deze grote schrijver en gemaakt met Rynbende Genever.

Losse kaarten en passepartouts zijn te bestellen via Het Feest der Poëzie op www.feestderpoezie.nl

Country & Christmas Fair Slot Zeist

Kerstmarkt pixabayDinsdag 21 t/m zondag 26 november 2023. Kom genieten van een sfeervol outdoor event met 140 verwarmde stands in de Slottuin en op het Slotplein. Met honderden lichtjes, diverse live-optredens en entertainment komt u al helemaal in de kerststemming!
Slot Zeist als nieuwe locatie!
De Country & Christmas Fair is een meerdaags, sfeervol outdoor evenement dat jaarlijks wordt bezocht door duizenden kerstliefhebbers. De gezelligheid van weelderige kerstbomen met lichtjes, zilverslingers en glimmerballen. De geur van glĂŒhwein, poffertjes en warme wafels. Het stemmige Dickens-koor. De vrolijke belletjes van Jingle Bells. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair komt u weer helemaal in de stemming!
Meer info countrychristmasfair.nl

College natuurwijn

Natuurwijn coverNiels van Laatum, de schrijver vanNatuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn neemt je op zaterdagmiddag 25 november in 6-8 wijnen mee in deze spannende en voor velen nog nieuwe beweging. We bespreken de geschiedenis van wijn en van natuurwijn, welke regels er zijn (en welke niet) en waar zich de hotspots in Europa bevinden
Aan bod komen ook: de theorie achter biologisch, biodynamisch en natuur, de trends en de ‘troubles’ – oftewel, wat er fout kan gaan en welke misverstanden er bestaan. We proeven en ontdekken minstens zes verschillende wijnen. We reizen langs de vele gezichten van natuurwijn en koppelen de meest relevante onderwerpen binnen natuurwijn aan elke specifieke fles. We ervaren wat er anders aan is – en wat niet. Locatie: Wijnklas, Weimarstraat 364, Den Haag.

Extra: Je kunt na afloop mijn boek kopen (zet ik er wat leuks voor je in!) Meer info: wijnklas.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 26 november kun je in Noordwijk, Alkmaar en Delft genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk. Op woensdag 29 november 2023 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen. Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen.
Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Workshop Natuurwijn

Natuurwijn workshopOp 1 december komt niemand minder dan Niels van Laatum naar Rotterdam om voor Wineflight de workshop natuurwijn te geven. Niels is de expert in Nederland als het gaat over natuurwijnen en heeft daarover het boek ‘Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn geschreven’. Wat is natuurwijn? Dat is wijn waaraan de maker niets heeft toegevoegd en niets heeft uitgehaald. Wijn zoals die oorspronkelijk werd gemaakt. In deze workshop wordt verder ingegaan op hoe natuurwijn gemaakt wordt en wat de verschillen zijn met biologische en biodynamische wijnen.
Je proeft in 3 flights 9 verschillende wijnen volgens de wineflightmethode en de workshop begint met een verfrissende bubbel om je geur en smaak voor te bereiden op deze “natuurlijke” workshop.
Vlieg jij met ons mee? Meer info en inschrijven via wineflight.nl

FĂȘte du Champagne & Vins 💛

Fete logo WinterWinter, Champagne en gastronomie. Bij FĂȘte van 1-3 december krijgen de wintermaanden een gouden tintje. In de Amsterdamse Kromhouthal proef sprankelende bubbels in alle soorten en maten, dans en flirt op de alpine party en laat je verrassen door de charmes van de kerstmarkt. Hef het glas en deel de vreugde met je vrienden en geliefden. Wat lekkers gedronken? Doe bij FĂȘte direct je Champagne inkopen voor de feestdagen. Je hoeft niet te slepen met de Champagnes, deze worden netjes bij je thuis afgeleverd 🚚.
Meer info en bestellen van tickets via fete.amsterdam

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 december kun je in Nijmegen en Dokkum genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Royal Christmas Fair, Den Haag

Kerstmarkt sterren pixabayIn het historisch centrum van Den Haag vindt van 7 tot en met 23 december 2023 Neerlands mooiste kerstmarkt plaats. Aan het Lange Voorhout wordt de achtste editie van de Royal Christmas Fair nog feestelijker, sfeervoller en kleurrijker dan de voorgaande jaren. Gratis toegankelijk! De Royal Christmas Fair is dagelijks van 12.00 – 21.00 uur geopend. Op donderdag 7 december opent de Royal Christmas Fair haar deuren om 17:00 uur. Let op: Maandag 18 december is de Royal Christmas Fair gesloten. Met vele tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichtjes, sfeervolle vuurtjes, glĂŒhwein en een bijna dagelijks bezoek van de enige echte Kerstman spreekt deze 16-daagse kerstmarkt velen tot de verbeelding. Ook maakt de bijzondere programmering met kerstkoren, verhalenvertellers, kinderactiviteiten en muzikale optredens deze kerstmarkt een bezoek meer dan waard!
Meer info royalchristmasfair.nl 

Wijn-Spijs proeverij Mousserend

Ed CarperVrijdag 8 december 19:30-22:00 u is er een Wijn-Spijsproeverij  mousserende wijnen, georganiseerd door Weinakademiker en Registervinoloog van het jaar 2020 Ed Carper, Carpervinum. Kerst en oud en nieuw komen er aan weer. Tijd voor mousserende wijnen. Natuurlijk Champagne, maar ook fijn om andere mousserende wijnen te proeven:

  • Er is uitleg over mousserende wijn als product.
  • We gaan 8 mooie Mousserende wijnen en 4 daarvan proeven we met een hapje erbij en Oesters zullen niet ontbreken!
  • Per wijn het verhaal van het gebied waar deze wijn vandaan komt en de producent.
  • 3 PE punten in categorie B voor Vinologen.

Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).
Meer info en inschrijven: carpervinum.nl

Kerstmarkt Haarlem

Haarlem PixabayVan vrijdag 8 t/m zondag 10 december 2023 wordt de binnenstad van Haarlem weer omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt in Nederland. Na het enorme succes van afgelopen jaar pakken we het ook dit jaar weer groots aan! Op de kerstmarkt staan dit jaar bijna 350 kramen verspreid over 12 locaties in de binnenstad. De Schagchelstraat zal weer worden omgetoverd tot het Straatje van Emma, waar je teruggaat in de tijd naar een Ă©cht 19e-eeuws Kerstfeest en de Kleine Houtstraat geheel in de stijl van de Middeleeuwen.  Tijdens de kerstmarkt hebben we een zeer uitgebreid entertainment programma. Met name op zaterdag en zondag barst het entertainment los met volop optredens in de binnenstad, zowel binnen als buiten. Vrijdag is voor de bezoeker die in alle rust de kerstmarkt wil bezoeken.
Meer info: visithaarlem.com

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 10 december kun je in Haarlem, Deventer en Eindhoven genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Wijn-Spijs

Allure workshopHet is bijna kerstmis. De tijd van het jaar dat wij uitgebreid gaan tafelen. En dan wordt de vraag welke wijn bij welk gerecht past vaak aan ons gesteld. Deze workshop op zondagmiddag 10 december draait helemaal om de vraag welke wijn met welk eten goed combineert en waarom. Je leert over filmende, drogende en strakke elementen en waarom deze elementen cruciaal zijn voor de juiste wijn/spijscombinatie. En je proeft 10 luxere wijnen. Na afloop weet je precies welke wijnen je moet bestellen voor jouw kerstdiner!
Docenten van deze workshop zijn Francie Peters, oprichter van Wineflight en Brian Bennink, eigenaar en sommelier van een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam-Zuid: Restaurant Allure.
Waar: Restaurant Allure, Cargadoorskade 107, 3071 AW Rotterdam. Meer info en inschrijven via wineflight.nl

Winterfair Gouda

Winterfair GoudaOp vrijdag 15 december tijdens Gouda bij Kaarslicht en op zaterdag 16 december is er in de Goudse Sint-Jan een gezellige Winterfair. De Winterfair is er voor iedereen die zin heeft in een dag vol gezelligheid, sfeer en gastvrijheid, maar ook voor wie op zoek is naar inspiratie of verdieping. Jong en oud, groot en klein, iedereen is welkom! Bovendien steun je met jouw aankopen de goede doelen. Tijdens dit unieke evenement, dat inmiddels een begrip is in Gouda en (wijde) omgeving, bieden verschillende standhouders hun producten aan in de historische Sint-Janskerk. De kerk is deze twee dagen gratis toegankelijk. Een mooie gelegenheid om de prachtige Sint-Jan met de Goudse Glazen van binnen te bewonderen en tegelijkertijd te genieten van de gastvrijheid. Je kunt gezellig shoppen bij de diverse kramen en lekker eten en elkaar ontmoeten op het foodplein. Er zijn diverse muzikale optredens en op kaarsjesavond is er een concert. Er is ruimte voor bezinning in het stiltecentrum en de gebedsruimte en een mogelijkheid om het kerstverhaal op een bijzondere wijze te beleven. Daarmee is de Winterfair meer dan een kerstmarkt. We ontmoeten je graag! Meer info winterfairgouda.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 17 december kun je in Tilburg en Schiedam genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijnproeven bij Op Joarum

Op Joarum logoOpen Wijngaard Dagen:

Locatie: Oostinidie 24, 9312TE, Nietap

WijnWinterWandeling en GlĂŒhwein party

Reestlandhoeve logoOp 29 december organiseert de Reestlandhoeve de WinterWijnWandeling en Reestlander GlĂŒhwein party. Je kunt ’s ochtends een mooie winterwandeling starten van 3, 7 of 10 km. De kosten bedragen €10,- p.p. incl. koffie/thee met koek bij ontvangst. Na afloop is er natuurlijk gelegenheid tot het drinken van glas Reestlander GlĂŒhwein of een glas Reestlander wijn, al dan niet met boerenplank of bitterbal. Een deel van de opbrengst van deze dag gaat naar de Reestlandhoeve Foundation, de stichting die zich inzet voor mantelzorgondersteuning van mensen met geheugenproblemen en het ondersteunen van de Zorghoeve. Op dit moment zijn zij bezig met de inzameling van geld ten behoeve van extra gereedschap voor in de klusschuur. Mocht je gereedschap willen doneren aan de Reestlandhoeve Foundation dan is dit ook mogelijk. Heb je geen zin in een wandeling maar wel in een glas Reestlander GlĂŒhwein en een bitterbal? Kom gezellig aan op 29 december en sluit het jaar met ons af.
Meer info: reestlandhoeve.nl

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebookv

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 7 januari kun je in Amsterdam, Zwolle, Arnhem en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 14 januari kun je in Rotterdam, Doetinchem en Maastricht  genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 21 januari kun je in Nijmegen en Leiden genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Witte Rioja vs Bourgogne, the battle

Workshop Frank SmuldersTijdens deze workshop op maandagavond 22 januari 2024 krijgen we een heuse battle van 2 wijngebieden: Rioja en Bourgogne. Master of Wine Frank Smulders fungeert deze avond als scheidsrechter. Hij selecteerde wijnen uit beide gebieden en zal de kenmerkende eigenschappen bespreken. Vervolgens gaan we volgens de wineflight methode een vergelijking maken. In welk team zit jij?
Deze workshop is op masterclass niveau. Van de deelnemers wordt wijnkennis verwacht minimaal op gevorderden niveau. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 28 januari kun je in Hoorn, Amersfoort en Den Bosch genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 4 februari kun je in Heemskerk, Eindhoven en Groningen genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 11 februari kun je in Apeldoorn en Den Haag genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Workshop Roemenië

Onbekend, onbemind? Als je genoeg hebt van steeds dezelfde wijnen en verlangt naar iets nieuws en spannends, dan is dit de perfecte kans voor jou. Ga op donderdagavond 15 februari 19:30-22:00 uur met ons mee op een onvergetelijke reis door de wijngaarden van Roemenië, waar eeuwenoude wijntradities samensmelten met moderne innovatie. Is Transsylvanië het nieuwe Toscane?

Tijdens deze workshop geeft Anne-Wies van Oosten DipWSET je door middel van een proeverij van Roemeense wijnen een unieke inkijk in de diversiteit aan terroirs en druivenrassen van RoemeniĂ«. Anne-Wies is RoemeniĂ«- expert en woont sinds enige jaren in dit wijnland. Zij schreef haar thesis voor Weinakademiker over ‘The development and future of Wine Tourism in Transylvania’.

We proeven via de Wineflight methode niet alleen een feestelijke sprankelende wijn, maar ook frisse en aromatische wijnen, fluweelzachte rode, en zelfs een trendy ‘orange-wine’. Wees verzekerd: elk proefje brengt je naar de glooiende heuvels en pittoreske landschappen van RoemeniĂ«. Van de spraakmakende wijngaarden van TranssylvaniĂ« tot de zonovergoten velden van Dealu Mare, je zult een schat aan smaken en verhalen ontdekken. Waar: Wijnwinkel Chateautjes,  Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam.
Meer info en inschrijven via wineflight.nl 

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 18 februari kun je in Dordrecht, Winterswijk en Utrecht genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 25 februari kun je in Leeuwarden, Tilburg, Scheveningen en Oss genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

WijnSpijs Wandeling

WijnSpijs Wandeling logoOp zondag 3 maart kun je in Nijmegen en Breda genieten van een culinaire wijn-spijs wandeling! De WijnSpijs Wandeling is een gezellige wandeling langs ongeveer zes hotspots en fine dining zaken. Overal word je gastvrij ontvangen. De restaurateurs zorgen voor een echte restaurant ervaring en overal staat een verfijnde wijnspijs combinatie voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap van 12:00 uur tot 17:00 uur langs lommerrijke lanen of pittoreske straatjes langs je favoriete restaurants! Een heerlijke ontspannen middag voor winelovers en foodies.
Check hier welke restaurants meedoen en of er nog plek is!

Wijn-Spijs proeverij witte wijnen

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgZaterdag 9 maart 2024 om 19:30-22:00/22:30 uur heeft Weinakademiker en Registervinoloog van het jaar 2020 Ed Carper een wijn-spijsproeverij met witte wijnen van de hele wereld gepland.

  • We gaan 8 witte wijnen van diverse plekken van de wereld proeven en 4 daarvan proeven we met een hapje erbij.
  • Per wijn het verhaal van het gebied waar deze wijn vandaan komt en de producent.
  • 3 PE punten in categorie B voor Vinologen.

Ons proeflokaal is  in de Botenmakersstraat te ZAANDAM (op loopafstand van station Zaandam).
Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Thee-wijnworkshop Tea vs. Wine: the final battle

Flyer_Thee-wijn_landscape_zonder datumDatum: zaterdag 23 maart 2024 13.30-16.30 uur. Locatie: Theeplantage Het Zuyderblad.
Een toffe workshop bij Cecile.wine in samenwerking met Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad. Ga met theesommelier Linda en Weinakademiker Cecile op ontdekkingstocht tijdens deze spannende, gezellige en lekkere thee-wijnworkshop. Aan de hand van een vijftal zeer verschillende hapjes waar wij de combinaties qua drank bij verzorgen, gaan we op zoek naar de verschillen, overeenkomsten en contrasten: wat werkt, wat niet en waarom. Tea vs. Wine, weten wie de winnaar wordt? Proef met ons mee en meld je aan via deze LINK!

Workshop Chocolade & Wijn

Wine in Choc! event FB 18-4-2024Datum: donderdag 18 april 2024. Locatie: Chocoladefabriek Rousseau Chocolade.
Wie is er niet gek op chocolade en wijn? Chocolatier René van Rousseau Chocolade en Weinakademiker Cecile bundelen hun krachten en verrassen u met heerlijke combinaties. We proeven diverse chocolades en bonbons met daarbij uiteraard zoete wijnen maar ook een mousserende en rode wijn staan voor u klaar. Twee geweldige producten, twee bourgondische vakidioten, twee uur genieten! Meer info en inschrijven via cecile.wine

Online oefenen met proeven op SDEN4/WSET3-4 niveau 

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgJe voorbereiden op het proefexamen SDEN4/WSET3-4, elk ander wijnproefexamen of je proefvaardigheden oefenen?  Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020 maakt het mogelijk.
Op donderdag 27 juni 2024 van 20:00-21:15 uur  is er een online wijnproeverij met 8 thuisgestuurde wijnen (50ml flesjes). Proef van te voren de wijnen en gebruik de quiz om het in te vullen.
Tijdens de zoomsessie gaan we het bespreken. 2 PE punten in de B categorie voor vinologen. Meer info en inschrijven via carpervinum.nl

Gratis online wijncursus!

Online wijncursus uitgelichtKen je de gratis online wijncursus op Anne-Wies.NL al? Inmiddels staan er al 10 lessen online! Sta jij soms voor het wijnschap en kun je niet kiezen welke wijn je zult kopen? Zijn de etiketten abacadabra voor je? Vraag je je af waarom wijn uit Australië soms zo goedkoop is en uit Bordeaux vaak zo duur? Waarom sommige flessen groen zijn en andere doorzichtig? Wil je je eigen smaak leren kennen en ontwikkelen? Wil je leren welke wijn goed past bij verschillende gerechten en waarom? Dan is dit een leuke cursus voor jou! Deze gratis online wijncursus behandelt alle bovenstaande vragen en nog veel meer. Dat doen we op een laagdrempelige, begrijpelijke manier zodat de wijncursus ook geschikt is voor beginnende wijnliefhebbers. We beginnen bij het begin (Wat is wijn en waar komt wijn vandaan?) en duiken elke volgende les wat dieper op de stof in, zodat ook gevorderde wijnliefhebbers aan hun trekken komen. En
 er komen ook leuke en leerzame filmpjes aan bod! Meer info en de eerste les vind je hier

Online kookcursussen CookingAcadamy

CookingAcademy uitgelicht

Voor beginners én gevorderden: de vakdocenten van de CookingAcadamy gaan je nog beter leren koken. Kooktechnieken en culinaire kennis van hoog niveau die je de volgende dag in de praktijk kunt gebruiken. Een greep uit het aanbod: broodcursus, groentencursus, sushicursus, vleescursus, cursus luxe koken, cursus spareribs. Maar ook een heusebarbequecursus, een  barista cursus, een thee en een wijncursus kun online je volgen. Je leert bij geen recepten maken maar je leert technieken en processen beheersen. Je leert niet wat je moet doen maar hoe en waarom. Een kookcursus volgen is gegarandeerd de snelste manier om eventueel zelfs door te groeien. Kok & vinoloog Robert Verweij en zijn team van culinaire docenten verzorgen al meer dan 18 jaar kookcursussen en wijncursussen. Meer info, een gratis proefles volgen of direct inschrijven? www.cookingacademy.nl

Online beginnerscursus wijn Wijnvignet (SDEN1)

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN1 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  4 filmpjes, 4 quizjes over elke les, 4 pdf’s en een samenvatting de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnvignet SDEN1 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de SDEN1 stof verdiepen. Je kunt er online bijbehorende proeverijen (proefmodule 1 en eventueel proefmodule 2) bijboeken met een online zoomsessie of proefmodule 1 met een filmpje er bij die je op elk gewenst moment kunt doen. Je kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN1 behalen door een online examen (niet inbegrepen; slechts 15 euro).
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

Online SDEN2 wijncursus

Carper Vinum Ed Carper logo. jpgDit is een Online SDEN2 cursus samengesteld door register vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper. De cursus bestaat uit  12 filmpjes en een samenvatting van de gehele theorie die nodig is om je basisdiploma Wijnoorkonde SDEN2 Examen te kunnen halen. Verder zal je er verwijzingen vinden naar allerlei filmpjes die de stof verdiepen. Je kunt  het diploma Wijnoorkonde  SDEN2 behalen door een landelijk examen (niet inbegrepen; kosten 85 euro) af te leggen.
Meer info en inschrijven: www.carpervinum.nl

E-learning: Discover Bourgogne Wines

First dedicated for the wine industry professionnals, the Bourgogne wines e-learning is now available to all. Including films, 360° photos, interviews and quizzes, this is a complete and modern educationnal tool. Its fun, interactive features allow you to learn about the fascinating world of Bourgogne wines in a straightforward manner. Check BourgogneWines

E-learning: Champagne Campus

champagnebureaulogoHet ComitĂ© Champagne heeft “Champagne Campus” in het leven geroepen, de e-learning site van de Champagne. Deze e-learning site is online beschikbaar op computer, tablet en smartphone en biedt een aantrekkelijk design met ludieke activiteiten, filmpjes, quizzen, pedagogische oefeningen om uw kennis van Champagnewijnen aan te vullen of te verdiepen. De site is beschikbaar in het Frans, Engels et Chinees.
Check Champagnecampus

Wines of South Africa online wine course

wines of south africa logo wosaSouth African wine has its own Online Wine Course too. It features six modules covering a variety of topics ranging from history and varieties, to wine styles, winegrowing regions, sustainability and tourism. Each module takes about one to two hours, and closes with a multiple-choice quiz, which you’ll need to pass (minimum of 80% of correct answers) in order to progress to the next. Register and do the course here

 

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
en/of volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebookv

Door |24 november 2023|Categorieën: Agendapuntjes|0 Reacties

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant